Stróże, CSR o. Pio. 30.06.2021
Stróże, CSR o. Pio. 30.06.2021
Ogólnie jakie wrażenia o ośrodku ,rehabilitacji i okolicy? czytam różne opinie i jestem trochę przerażona .
Z góry dziękuję za odpowiedż.
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 31 razy
Re: Stróże, CSR o. Pio. 11 maja
w bardzo pozytywnym tonie, przez osoby, które napisały tylko jeden post. Wygląda to po prostu na reklamę ośrodka.
Pozostałe opinie może nie są rewelacyjne, ale w wielu powtarzają się pochwały dla rehabilitacji, a to jest podstawa
takiego pobytu. Chwalone są też posiłki, to jest drugi plus, kolejny no i chyba ostatni to pokoje. Położenie ośrodka
nie najlepsze o czym czytałaś lub przeczytasz w opiniach. W okolicy parę ciekawych miejsc do zwiedzenia, ale dla
wygody i oszczędności czasu niezbędny jest samochód. Komunikacją w obecnym czasie dość trudno się poruszać.
Na miejscu warto zajrzeć do Muzeum Pszczelarstwa, ktoś pisał o tym, że jeździł konno; jest ośrodek hipoterapii
więc może warto spróbować nowych wyzwań? Około dwa kilometry od ośrodka jest kort tenisowy, ale nie wiadomo
jak z warunkami i opłatami za korzystanie z niego. Poza tym na miejscu, na wiele więcej raczej bym nie liczył.
Pytasz o połączenie bezpośrednie. Nie znalazłem. Dla Ciebie najlepszym połączeniem byłoby chyba to opisane niżej:
Wyjazd z Częstochowy (DA) o 2;35 do Krakowa (DA) przyjazd na 4;50 i trzeba przejść (150m) na dworzec PKP i o 5;35
masz pociąg do Krynicy Zdroju, który jedzie przez Stróże. Na miejscu będziesz o godz. 8;00 co z uwagi na przydział
pokoi i rozdzielanie zabiegów jest bardzo dobrym czasem. Termin Twojej rehabilitacji jest dobry, jak dopisze pogoda
i towarzystwo nie powinno być najgorzej, ale decyzję o wyjeździe (lub nie), rozważając wszystkie za i przeciw, musisz
podjąć sama.
- andrzej590
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 kwie 2017 12:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 10
- Pota
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2020 07:15
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
w Stróże gościłam na przełomie kwietnia i maja b.r. Bardzo mała miejscowość bez uroku, ośrodek położony przy głównej jezdni o dużym natężeniu ruchu i to jest największy negatyw tego ośrodka. Polecam pokoje od strony boiska, które są cichsze i z widokiem. Z drugiej strony bez słońca z widokiem na mur sąsiedniego budynku. Jedzenie rewelacyjne. Najważniejsze by było dobre towarzystwo, to i wszelkie mankamenty są niezauważalne.
Osobiście mój pobyt był tam pierwszy i ostatni, ponieważ nie ma gdzie pospacerować czy też odpocząć na ławce. Niestety nie mogę pokonywać długich tras by cieszyć się naturą a w pobliżu ośrodka głośno i bez klimatu.
A i jeszcze jedno dezynfekcja należy do kuracjuszy, więc jej nie było. Po połowie turnusu jedna osoba z covidem, a idyscyplinarne wyrzucenie z turnusu też było.
Cieszę się, że chwalicie zabiegi to dla mnie bardzo ważne, czy jest możliwość zdobycia pokoju 1 osobowego?
czy w pokojach sa czajniki?
- Pota
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2020 07:15
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Witaj Aga 321Aga321 pisze: 30 maja 2021 10:21 Dzień dobry ,jadę do Stróży od 30 czerwca z Częstochowy ,czy jest jakieś bezpośrednie połączenie ? pociąg, pks?
Ogólnie jakie wrażenia o ośrodku ,rehabilitacji i okolicy? czytam różne opinie i jestem trochę przerażona .
Z góry dziękuję za odpowiedż.
-
stokrotka49
- Kuracjusz

- Na forum od: 17 lut 2019 14:24
- Oddział NFZ: Śląski