Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Jeszcze raz dziękuję za miłe słowa i informuję że bezpiecznie lecz z pewnym opóźnieniem po ponad 9 godzinnej podróży dotarłem domu. A ponieważ musiałem nacieszyć się powrotem na łono rodziny i obejrzeć jak nasi kopacze cieszą się z przegranego meczu, przepraszam że nie napisałem zaraz po powrocie. Czas zatem powoli wracać do rzeczywistości. Wszystkich serdecznie pozdrawiam.
Cieszę się że się podobało. Co do pożegnania Złotego Kłosa to usłyszałem kilka wersji i tak naprawdę to nikt nic nie wie. Była wersja burzenia i budowy nowego, odnowienia elewacji i dobudowanie 2 pięter, jak również taka że kupił go właściciel Radissona i postawi nowoczesny budynek (ta ostatnia usłyszana przez kuracjuszy Kłosa od pracowników Rusałki na zabiegach). Jak będzie na prawdę to się okaże po nowym roku, zobaczą to miejscowi i kuracjusze którzy będą w pobliżu przechodzić. Na szczęście mój czas w tym przybytku się skończył i nie zamierzam tam wracać nawet jak będziemy mogli sami wybrać sanatorium, są zdecydowanie ładniejsze obiekty w Świnoujściu. Pozdrawiam.
Tomek mam zamiar ze zwrotów wyjechać do Świnoujścia na turnus styczniowy lub następny i być może będzie w tym temacie więcej informacji, które oczywiście przekaże na forum.
Czas teraz, żebym ja wyjechał do swojego uzdrowiska, odwiedził znajomych i całą strefę nadmorską.
Oczywiście odwiedzę Cafe 15, Zefirka i inne lokale z Scaliano włącznie.
Mam pytanie, czy byłeś może w Irysie na jakimś koncercie
Złotego Kłosa będę omijał i wybiorę spacer drugą stroną ulicy Słowackiego
Nie zauważyłem żadnej informacji o koncercie w Irysie, jedyny o którym były plakaty był koncert zespołu "Przejazdem" z okazji 30 lecia 26.11 w MDK. Przez ostatni tydzień nie było nawet dyskotek na promenadzie. Oprócz Scaliano to Delfin Spa zapraszał w piątek i sobotę na wieczory taneczne z udziałem jakiegoś grajka którego imię zapomniałem.
Tomek, a zapytam jeszcze, czy widziałeś jedną ze stałych atrakcji głównej promenady parę mimów i śmiesznego mima ubranego w złoty garnitur i kapelusz.
Potrafią oni kilka godzin spędzić na promenadzie bez ruchu i przy tym dorobić parę złotych do kapelusza i koszyczka.
Ten pan stroi głupie miny i częstuje dzieci cukierkiem, ale tylko te, które mu rzucą parę monet.
Tego rozdającego cukierki tak, ale tylko jak przyjechaliśmy jak był długi weekend ze świętem 11 listopada, później już go nie było. Takie atrakcje jaka pora roku.
Dostałam skierowanie do tego "nieszczęsnego" Złotego Kłosa. Trudno - trzeba jechać. Mam kilka pytań do tych co tam byli. Czy są reczniki w pokojach, czy jest wi-fi w pokojach, jak wygląda sprawa parkingu tzn czy można zarezerwować miejsce i jaki jest koszt parkingu, czy jest jakaś "rozrywka" typu stół do ping-ponga, bilard, czy w pobliżu jest jakiś kryty basen (ew. czy dają jakieś zabiegi na basenie, itd,itp. Mam wyjazd w marcu 2023.
A była nadzieja na koniec Kłosa a tu Zonk. Ręczniki w pokojach oczywiście są, duży i mały wymieniane w połowie turnusu. Wi-Fi jest tylko koło wejścia na stołówkę. Są tam kanapy i stoliki przy których można rozłożyć laptopa. Parking w listopadzie kosztował 20 zł za dobę (cały pobyt 420 zł). Być może w marcu będzie droższy. Są w pobliżu inne parkingi, można w internecie wyszukać i sprawdzić cennik. Rozrywek brak, a o basenie może więcej napisze zbigniew165.