Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Dzień dobry!
Dziś otrzymałam informację, chcąc wydzwonił zwrot do Kołobrzegu lub Świnoujścia, że mam przydział na Wistom
To moje pierwsze sanatorium.
Byłam na krótkich turnusach wykupionych prywatnie, ale „państwowo” to pierwszy raz! Bardzo się cieszę ze nad morze bo jestem z Katowic i nad morze to ja zawsze bardzo chętnie
Już od wiosny czytam i przeglądam forum.
Nie wiem jak wytrzymam do grudnia
Witaj.
Bardzo późnojesienny ten Kołobrzeg ale to nie przeszkadza. Pogoda bywa różna nad morzem o każdej porze. A morze to morze. No i ośrodek chwalony.
Super
Pozdrawiam
B.
Antnina pisze: 14 sie 2024 15:33 Dzień dobry!
Dziś otrzymałam informację, chcąc wydzwonił zwrot do Kołobrzegu lub Świnoujścia, że mam przydział na Wistom
To moje pierwsze sanatorium.
Byłam na krótkich turnusach wykupionych prywatnie, ale „państwowo” to pierwszy raz! Bardzo się cieszę ze nad morze bo jestem z Katowic i nad morze to ja zawsze bardzo chętnie
Już od wiosny czytam i przeglądam forum.
Nie wiem jak wytrzymam do grudnia
Witam, to już na grudzień przydzielają? Jeśli mogę spytać, kiedy lekarz wystawił skierowanie? Bo ja mam w2tysieczny nr. i też niby mam nad morze. Z góry dziękuję A Kołobrzeg jest piękny, nie zależnie od pory roku.
Skierowanie od lekarza rodzinnego wystawione 4 marca. Na początku miałam nr 34tys coś tam.
We wtorek 13 sierpnia miałam nr 1605. Dzwoniłam po zwroty ale nie odpowiadały mi destynacje był Iwonicz, Rymanow i Goczalkowice.
Gdy zadzwoniłam w środę 14.08 to już w systemie wyświetlone pani miała ze jest do Kołobrzegu i termin nadany:-)
Dzień dobry, czytam opinie o tym miejscu i wszyscy zadowoleni a ja się zastanawiam czy jechać gdy dowiedziałam się, że pokoje są 3. osobowe!!! Czy to Państwu nie przeszkadza, nie dyskwalifikuje takiego miejsca? To ma być mój drugi wyjazd do sanatorium w poprzednim był jakiś wybór. Były pokoje 1.osobowe ( z dopłatą oczywiście) i 2. osobowe ale trójki . Uważam, że to nie powinno tak wyglądać przecież my nie mamy po naście lat ….
Problemem jest to , o czym niejednokrotnie pisano już na forum ... w zdecydowanej większości sanatoriów , jedynki i dwójki są dla wybranych .... jedynki dla bardziej operatywnych , a dwójki dla małżeństw .... wieloosobowe dla pozostałych kuracjuszy .
Dla sprywatyzowanych sanatoriów umowa z NFZ to zwykły biznes, gdzie liczy się zarobek a nie klient. Umowa z NFZ pozwala zarabiać nawet wtedy gdy nie ma sezonu. O klienta dbają gdy przyjedzie prywatnie i zapłaci prawdziwą cenę za pobyt. W Wistomie i tak się poprawiło bo tam gdzie kiedyś były czwórki teraz są trójki.O tym, że jest to sanatorium nastawione na maksymalny zysk świadczy chociażby to, że nie ma tam nawet jednego dnia przerwy pomiędzy turnusami. Tego samego dnia jeden turnus o 12.00 się kończy a drugi o 14.00 zaczyna. To powoduje, że nawet odpłatnie nie można przyjechać dzień wcześniej, a w dzień przyjazdu panuje wielki bałagan. Tak to zapamiętałem.
Kiedyś spędziłam na oddziale w szpitalu ponad 3tygodnie w sali 6osobowej. Jestem z rodziny wielodzietniej
Lubię ludzi wokół i jestem do tego przyzwyczajona;-)