Cito Oddział Rehabilitacji Ogólnoustrojowej

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
Michal666
Na forum od: 19 lis 2025 12:15

Cito Oddział Rehabilitacji Ogólnoustrojowej

Post autor: Michal666 »

Witam Wszystkich.
Prośba. Czy ktoś się orientuje gdzie znajdę do 6-mscy termin na cito na Oddziale Rehabilitacji Ogólnoustrojowej ?
Wyszedłem ze Szpitala Reumatologicznego w Ustroniu w trakcie Diagnostyki wyszło mi ,że mam RZS. Kazali w miarę szybko na Rehabilitację w Szpitalu. U nich terminy za 5 lat : ). Ktoś doradzi gdzie najlepsza opieka i terminy najlepiej Południe Polski? ale w sumie bez różnicy byle szybko.
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2019 18:01
Oddział NFZ: Śląski
Podziękowano: 2 razy

Re: Cito Oddział Rehabilitacji Ogólnoustrojowej

Post autor: BarbaraB64 »

Witam. Jeśli masz skierowanie ze szpitala na rehabilitację to mogę polecić Kudowę Zdrój sanatorium Bristol, byłam tam dwa razy na rehabilitacji poszpitalnej, zabiegi wszystkie na miejscu , rehabilitanci bardzo pomocni , w razie pytań chętnie odpowiem.Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
andrzej590
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 12:58
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: andrzej590 »

Rehabilitacja ogolnoustrojowa jest w Uzdrowisku Ustron.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sztani »

terminy zawsze są do 6 miesiecy. O ile się nie mylę to zrealizować turnus trzeba do 6 mięsiecy od momentu zarejestrowania w ośrodku. trzeba szukać , dzwonić . to ,ze ktos powie gdzie jest ok i super zabiegi to nie znaczy ,że będzie miejsce. sam wykonałem kilkadziesiąt telefonów zanim znalazłem . Dzwonić i jeszcze raz dzwonić wypisane skierowanie po operacji/zabiegu zawsze jest pilne . :) Powodzenia
Malgo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2021 14:10
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Malgo »

BarbaraB64 pisze: 19 lis 2025 19:44 Witam. Jeśli masz skierowanie ze szpitala na rehabilitację to mogę polecić Kudowę Zdrój sanatorium Bristol, byłam tam dwa razy na rehabilitacji poszpitalnej, zabiegi wszystkie na miejscu , rehabilitanci bardzo pomocni , w razie pytań chętnie odpowiem.Pozdrawiam :kwiat:
Basiu, czy możesz mi powiedzieć jak wygląda kwestia rygoru w tym Sanatorium na rehabilitacji poszpitalnej??? Można wychodzić normalnie? Parkietoterapia wieczorem wchodzi w grę?
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2019 18:01
Podziękowano: 2 razy

Post autor: BarbaraB64 »

Dzień dobry. Malgo w Kudowie w Bristolu normalnie można wychodzić, nie trzeba nikogo informować o wyjściu , ograniczenia są jedynie z wycieczkami ale z tego co wiem też osoby z oddziału rehabilitacji jeździły. W tym roku jak byłam to jedynie pielęgniarka dzwoniła do pokoju wieczorem tak około 21- szej i pytała czy wszystko ok ale jak chciało się gdzieś wyjść wieczorem to wystarczyło powiedzieć pielęgniarce i po powrocie zadzwonić że wróciło się i jest wszystko ok. Z tego co wiem to w Równicy w Ustroniu też nie ma problemu z wychodzeniem z oddziału rehabilitacji. Pozdrawiam Serdecznie :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Nie wiem, czy diagnostyka w szpitalu kwalifikuje na ten bardzo szybki 6 miesięczny czas oczekiwania.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

Kobieta, z którą leżałam w marcu w Szpitalu Reumatologicznym dostała rehabilitację w sierpniu w RÓWNICY ale nie pamiętam jaki kod skierowania miała. Natomiast ja miałam złożone skierowanie do sanatorium na NFZ i wyjazd miał być styczeń/luty a po dosłaniu w kwietniu wypisu ze stwierdzonym RZS dostałam przydział na szpitalną 4.tygodniową rehabilitację we wrześniu. Jak widać w obydwu wypadkach czas oczekiwania to 5 miesięcy.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Ewuniu czas na skierowanie z NFZ zależy od województwa, ja na swoją rehabilitację w szpitalu uzdrowiskowym czekałam 8 miesięcy.
Na RO kolega po pobycie w szpitalu reumatologicznym w Ustroniu mógł w szybkim trybie zrealizować tylko u nich . W innych miejscach mu odmawiali.
Malgo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2021 14:10
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Malgo »

BarbaraB64 pisze: 29 gru 2025 13:07 Dzień dobry. Malgo w Kudowie w Bristolu normalnie można wychodzić, nie trzeba nikogo informować o wyjściu , ograniczenia są jedynie z wycieczkami ale z tego co wiem też osoby z oddziału rehabilitacji jeździły. W tym roku jak byłam to jedynie pielęgniarka dzwoniła do pokoju wieczorem tak około 21- szej i pytała czy wszystko ok ale jak chciało się gdzieś wyjść wieczorem to wystarczyło powiedzieć pielęgniarce i po powrocie zadzwonić że wróciło się i jest wszystko ok. Z tego co wiem to w Równicy w Ustroniu też nie ma problemu z wychodzeniem z oddziału rehabilitacji. Pozdrawiam Serdecznie :kwiat:
Basiu, czy możesz jeszcze podpowiedzieć czy w Kudowie nie ma problemu z przedłużeniem rehabilitacji do pełnych 7 tygodni? Wiem że to zależy od schorzenia, lekarza itp, ale czy przedłużali czy preferują podstawową, 3 tygodniową rehabilitację?
ODPOWIEDZ