Ciechocinek Szpital Uzdrowiskowy nr1 Armii Krajowej 6

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Spontaniczny
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 mar 2025 07:22

Post autor: Spontaniczny »

Dzień dobry.
Mam pytanie czym różni się " Szpital Uzdrowiskowy" od powszechnie znanych" sanatoriów uzdrowiskowych" ?
Otrzymałem skierowanie do Szpitala Uzdrowiskowego nr1 na przełomie lipca- sierpnia 2026r.
Każdego kto podpowie mi coś na temat Ciechocinka , Szpitala Uzdrowiskowego nr1 , wolnego czasu i rozrywek - dotknie moja forumowa wdzięczność i sympatia.
Spontaniczny
Kuracjusz
Kuracjusz

Re: Ciechocinek Szpital Uzdrowiskowy nr1 Armii Krajowej 6

Czyżbym przecenił wartość deklarowanej sympatii i szczerej wdzięczności.... ? :D :lol:
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: Bibi2 »

Cześć Spontaniczny,
jakby tu powiedzieć, są obiekty , które mają status szpitala i Ty do takiego trafiłeś.
W szpitalu uzdrowiskowym są turnusy takie normalne sanatoryjne, a także leczenie szpitalne , z tym że nie należy mylić z pobytem
stricte szpitalnym. Zazwyczaj taki turnus jest potocznie nazywany poszpitalnym , po operacjach lub skierowania od specjalistów.
W takich "szpitalach" najczęściej odbywa się rehabilitacja (28-dniowa).
Jaki masz pobyt , to Ty wiesz czy normalny turnus sanatoryjny czy leczenie szpitalne w ....
W skierowaniu jest napisane. No i jeszcze jedno, przy zwykłym pobycie sanatoryjnym dopłacamy do zakwaterowania i wyżywienia plus opłata klimatyczna , natomiast pobyt w szpitalu jest bezpłatny .
jeśli chodzi o Ciechocinek , to obojętnie do jakiego tematu zerkniesz (byle Ciechocinek) to działalność rozrywkowa jest opisana.
Kawa - obowiązkowo w Wiedeńskiej,
Tańce - Wojskowy i wiele, wiele ośrodków,
Termy, Grzybek, park, ............
to co mi przyszło do głowy
Wypad do Torunia, Inowrocławia, Bydgoszczy, Wieńca
Powodzenia :)
Spontaniczny
Kuracjusz
Kuracjusz

Bobi2 - Bardzo dziękuję !! Konkretnie i stricte na temat. Pozostaje Twoim dłużnikiem w tematyce sanatoryjnej a także uprzejmości.....
Gdyby los rzucił Cię na przełomie lipca i sierpnia w okolice Ciechocinka dorzucę wybitnie smakowy suplement ....
Dziękuję również za pozdrowienia które szczerze odwzajemniam ... :D
Spontaniczny
Kuracjusz
Kuracjusz

Bibi2 - przepraszam za literówkę w Twoim nicku . Przyczyną złośliwa autokorekta telefonu .
Spontaniczny
Kuracjusz
Kuracjusz

Intrygują mnie jeszcze pokoje . Jaki asortyment Szpital Nr1 posiada ? Większość to 2, 3 czy 4 osobowe ? Na stronie Uzdrowiska Ciechocinek informacja o braku 1-nek. Czy zaświadczenie od lekarza może predysponować do 2-ki zamiast 4-ki ? Czy jakieś dopłaty wchodzą w rachubę przy przydziale pokoi ? Czytałem że przyjęcia dopiero od godz 14.00 ...
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 65 razy

Post autor: darek »

Jest to NAZWA Własna
W tym obiekcie byłem w roku 2024
Pomimo szunej Nazwy SZPITAL -Otrzymalem NORMALNE platne skierowanie do Sanatatoium

Zadałes pytanie o pokój 1 Osobowy
ONE sa
Jednak One plus OPŁATY obowiązkowej wg stawek NFZ
jezeli takowy chcesz MUSISZ Doplacic Obiektowi za STANDARDT pokoju 1 osobowego
Musiałbym poszukac fakturę
Ale na niej była specyfikacja
Standardt za pokoj 1 osobowy NFZ PLUS dopłata o ile pamięć nie myli chyba 600 złotych
Podczas Mojego pobytu chyba z 5 Osób doplaciło
Generalnie w obiekcie są POKOJE Jednoosobowe jednak w 99% przeznaczone dla KOMERSJI
Choć i Komersję meldowano do 2 ale 2 Komercji były troszke większe od tych dla NFZ

Po za tym 2 lata temu oddawano po remoncie 1/2 piętra i tam standart byl na dobre 4****

Proponuje kontakt z Kierownikiem Recepcji
Można NEGOCJOWAC
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 65 razy

Post autor: darek »

Spontaniczny pisze: 17 kwie 2026 13:51 Dzień dobry.
Mam pytanie czym różni się " Szpital Uzdrowiskowy" od powszechnie znanych" sanatoriów uzdrowiskowych" ?
Otrzymałem skierowanie do Szpitala Uzdrowiskowego nr1 na przełomie lipca- sierpnia 2026r.
Każdego kto podpowie mi coś na temat Ciechocinka , Szpitala Uzdrowiskowego nr1 , wolnego czasu i rozrywek - dotknie moja forumowa wdzięczność i sympatia.
W wolnej chwili zapraszam

Ciechocinek Łazienki Uzdrowiskowe Nr 1 / Szpital Uzdrowiskowy nr 1
Zapodałem temat w 2024 roku
Spontaniczny
Kuracjusz
Kuracjusz

Miło gdy dostrzega się forumową pomoc i przychylność w sanatoryjnych zagadnieniach .
Jutro zadzwonię do ośrodka i mam nadzieję że dowiem się szczegółowo co do dostępnych pokojów.
Darek - dziękuję za poświęcony czas i pozytywny odzew :)
ODPOWIEDZ