Wysowa Biawena

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
barszym
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2011 09:34
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 5

Wysowa Biawena

Post autor: barszym »

Buniu jak było w Wysowej? coś nie piszesz...pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Re: WYSOWA BIAWENNA 17 maj do 7czerwiec

Post autor: Bunia »

barszym było cudownie Wysowa to Raj na ziemi. Cisza spokój , opiekun który organizuje wycieczki po okolicy i , na szlak - za darmo , ognisko świetna zabawa kapela góralska 20zł , biesiada z gazdą 22zł ,wycieczka na Słowackie Tatry widok że dech zapiera ok.100zł i dużo więcej . Przewodnik p. Maria wyjścia na szlak i wyjazdowe po okolicy w cenie od 10-30zł. Szlaki o różnym stopniu trudności , mniej sprawni też mogli iść bo chodziliśmy spokojnie i pomalutku i czas na odpoczynek też był. Pięknie krążący nad Biaweną myszołów , bociany , lisy spacerujące jak psy ludzie je dokarmiają. Tama bobrów , wieczorem można było je zobaczyć . Na łące rosną storczyki :o a przede wszystkim do o koła góry i lasy i śpiew ptaków. Na recepcji przyjęcia sprawnie i szybko obsługa miła , mieszkałam w pokoju 3os. po remoncie wszystko nowe , wygodne spanie każda z nas miała swoja szafę, szafkę nocną i jeszcze półkę wiszącą 8-) Pokój duży ładny słoneczny - duża łazienka też po remoncie . a moje współlokatorki wspaniałe dziewczyny tęsknię za nimi, bardzo dużo czasu razem we trzy .Te pokoje przed remontem tak jak pisałaś .Ręczniki po 2 ale z uwagi na mokre zabiegi spytałam czy dostane 3 bez problemu.Wymiana raz w tygodniu, pokoje sprzątane co 2 dzień . Zabiegi bicze szkockie i kąpiel mineralna w zakładzie przyrodoleczniczym spacerkiem przez park , jak pada deszcz można jechać busem za darmo , bilet na busa 1zł, dla osób mających problem z chodzeniem bus za darmo. Park jest piękny zadbany dużo kwiatów ławeczki altanki, oczywiście fontanna wieczorem pięknie podświetlona i cudowna pijalnia wód.Basen i inne zabiegi na miejscu. Ja tak naprawdę nie mam na co narzekać, masażysta trafił mi się super . Jedzenie -ja dieta smakowało jadłospis tygodniowy, dokupowałam oscypki i bundz - przywożą do Biawenny . cdn
Serdecznie pozdrawiam idę popracować
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 17:21

Post autor: evora »

SerdecZnie Cię Buniu pozdrawiam.Tak samo odebrałam Wysową. Było cudnie.A,powiedz prosze czy kolo pijalni rosnie nadal pachnaca lawenda.Rano jak bieglismy na zabiegi i przyrodniczego caly park pachniał. :D
Awatar użytkownika
barszym
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2011 09:34
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: barszym »

Buniu cieszę się, że Twoje wrażenia są takie jak moje, jak mi zaproponują jeszcze raz na pewno nie odmówię, pozdrawiam B.
dobrawa
Na forum od: 20 cze 2012 17:04

Re: Wysowa Biawena

Post autor: dobrawa »

Witaj Bunia!
Ja też miło wspominam pobyt w Biawenie, te nocne rozmowy,a zwłaszcza nasze kawki i dobry humor, nie wspomnę o kawałach w Twoim wydaniu.
Szkoda,że tak szybko minęło.Buziaczki
ODPOWIEDZ