Dzwirzyno Bryza

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Dzwirzyno Bryza

Post autor: sztani »

Jadę na turnus 26.01do18.02.2013 z Wejherowa. (rano) mam wolne miejsca,
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Re: Dzwirzyno Bryza

Nikt tam nie jedzie ? to będę sam? :(
monia_mazury
Na forum od: 09 sty 2013 22:58

Post autor: monia_mazury »

Ja jadę. Jestem Monika i jadę ze Szczytna(warm-maz). Mam bezpośredni autobus do Kołobrzegu, potem jakoś się dojedzie te 14km. ZUS mnie wysyła na wniosek mojego ortopedy, dziś byłam u orzecznika. Ze względu na kończący się wkrótce czas 182 dni na ZLA dostałam krótki termin oczekiwania.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

To fajnie, czyli ktoś tam jednak jedzie. oby pogoda dopisała.Życzę wszystkiego dobrego i do zobaczenia.
sylwek656
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 13 wrz 2012 09:10

Post autor: sylwek656 »

witam przyszlych kuracjuszy bryzy wlasnie wrucilem 06122012 bylo super tylko wszyskie imprezy musicie sobie organizowzc sami jedynie mozecie chodzic do akcesu to jest osrodek blisko poczty tam tylko w poniedzialki i czwartki jest super POZDRAWIAM
monia_mazury

Sylwek656, opowiadaj jakie tam warunki w tej Bryzie? Czy dało się wyżyć na ich wikcie? Mają ręczniki dla kuracjuszy? O której godzinie trzeba być w dniu rozpoczęcia turnusu? Jak wyglądało przydzielanie pokoi? Czy były jakieś młode osoby(20-30lat)? Ja mam 25 i się zastanawiam, czy będzie ktoś w zbliżonym do mojego wieku.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Z tego co przeczytałem w innych postach to przydzielanie pokoi jest jak kto przyjedzie.Czy da się wyżyć na ich wikcie to zależy ile kto je.Dobrze odpisała mi jedna z pań przeczytaj .Ona była w czerwcu wprawdzie pora roku inna ale oprócz pory roku nic sie nie zmieniło.Każda podpowiedz będzie subiektywna.Jej odpowiedz jest w tych postach.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nick tej Pani to Zagadka 36 wpisz i poczytaj myśle ,że napisała obiektywnie .Wejdz na oceń sanatoria Bryza Dzwirzyno .
monia_mazury

Dorcia, nie mam uprawnień do pisania na priva, więc odpowiadam tutaj. Autobus z Białegostoku, którym jechałam był o 9.05w Kołobrzegu, więc wszystko zgodnie z rozkładem. Ja przyjechałam w sobotę i było ciężko dojechać do Dźwirzyna ale w dni robocze jeździ dość często taka linia Ekspresbus, więc spokojnie dojedziesz. Ja ostatecznie dotarłam tu taksówką, zebraliśmy się w kilka osób na dworcu i było taniej. Byłam w miarę rano i dostałam pokój 2-os na piętrze, w którym jeszcze nikogo nie było. Dostałam babkę starszą od siebie, generalnie nie patrzą chyba na wiek współlokatorów. Dwójeczka jest fajna, sąsiadów mamy super więc się dogadujemy. Jeśli będą Ci próbowali wcisnąć 3-os pokój, możesz powiedzieć że chrapiesz i nie chcesz nikomu przeszkadzać, u mojej koleżanki z pokoju ten tekst zadziałał. Co do jakości pokoi, to te od 707 do 710 są fajne, 2-os, z daleka od dyżurki pielęgniarskiej:) To w skrócie tyle. Tak naprawdę to liczy się tu tylko dobre towarzystwo, jak trafisz dobrze to będziesz zadowolona:) Pozdrawiam!
dorcia
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2010 15:15

Post autor: dorcia »

Moniu,dzięki za odpowiedz.Wiem dobrze,że liczy się towarzystwo,ale w pokoju też bym chciała mieć kobietkę w podobnym wieku,a nie we wieku moich córek.Pozdrawiam i życzę pomyślnych ostatnich dni rehabilitacji.
ODPOWIEDZ