podanie o wspólny pobyt z małżonkiem w sanatorium

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
ewelcia192
Na forum od: 15 lis 2013 22:55
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: ewelcia192 »

Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15

Re: podanie o wspólny pobyt z małżonkiem w sanatorium

Post autor: syrenka »

Dziewczyny na forum pisały jak to robią musisz poszperać ,,,W skrócie ...wkładasz dwa skierowania wypisane od lekarza w jedną kopertę ,,,zanosisz sama albo wrzucasz do skrzyneczki ,,,do tego piszesz prośbę o wspólny wyjazd w jednym terminie do tego samego ośrodka ,,,i czekasz ,,,czasami się nie udaje ale to wtedy idziesz osobiście i prosisz ,,,w większości przypadków idą na rękę ...i najważniejsze ta sama grupa chorobowa lub sanatorium z różnymi grupami ...ale sie na nie łapiecie wspólnie ,,,i to wszystko ,,,zależy jaki fundusz ,,,u nas nie ma problemu idą na rękę jeśli to możliwe ,,,Pozdrawiam ,,,B,,,,
forumowicz

Post autor: forumowicz »

W śląskim podobnie :) Jeździłam z mężem i zawsze załatwialiśmy to w ten sposób.Wysyłaliśmy w wspólnej kopercie skierowania,chociaż były od innych lekarzy, dołączając odręczne pismo z prośbą o ten sam termin i to samo miejsce pobytu.Jeden raz nam przyznali osobno na pięć wyjazdów.Do dziś nie wiem dlaczego :?: A różnica terminu była jeden miesiąc.Cóż nie zbadane są wyroki NFZ :lol: :lol: Jednostki chorobowe z reguły się pokrywały. :) Znam przypadek że zrobiły tak koleżanki i też dostały wspólny wyjazd,ważne aby podać w piśmie numery pesel .Próbuj, życzę powodzenia :)
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Pierwsze moje wyjazdy do sanatorium były razem z siostrą. W momencie gdy mój mąż poważnie zachorował zapadła decyzja o rehabilitacji. Ciężko było go nakłonić ale udało się. Trzy ostatnie kuracje były już wspólne. Póki co nie mieliśmy w tym względzie żadnych problemów ze strony NFZ. Skierowania do jednej koperty z dołączoną prośbą o wspólny wyjazd. I tak za kilka tygodni po raz trzeci jedziemy razem do sanatorium. Tak więc trzeba próbować i mieć nadzieją że zostaniemy przychylnie potraktowani...... pozdrawiam.
ela66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2012 09:57

Post autor: ela66 »

Nic nie piszę,że chcę z mężem po prostu składam dwa skierowania osobiście i mówię jesteśmy małżeństwem to wszystko.Pani już wie co ma uczynić i nie mam żadnych problemów.
ODPOWIEDZ