BAŁTYK KOŁOBRZEG - aktualne info

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
mirabelka00
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2014 19:35
Staż sanatoryjny: 0

BAŁTYK KOŁOBRZEG - aktualne info

Post autor: mirabelka00 »

Witam, proszę forumowiczów o podzielenie się aktualnymi informacjami na temat sanatorium "Bałtyk" w Kołobrzegu- tam właśnie dostałam skierowanie na wakacje 8-) (lipiec)
Z wyszukiwarki już skorzystałam :P ale większość wątków dotyczyło roku 2010 i 2012, czyli czasów przed remontem.
Mam nadzieję, że bywalcy podzielą się wiedzą.
Bywałam już w sanatoriach nad morzem- w Arce w Kołobrzegu, W Tęczy w Ustce- ale tylko w zimie. W lecie pewnie wszędzie tłok :D
Aha, co warto zabrać do sanatorium w lecie? Na przykład: czy dla kuracjuszy z NFZ tez są parawany, leżaki, koce itp?
Czekam na dobre rady :) :)
mirabelka00
Kuracjusz
Kuracjusz

Re: BAŁTYK KOŁOBRZEG - aktualne info

nikt nie był w "Bałtyku" w ostatnim roku?
napiszcie coś, proszę :kwiat:
mirabelka00
Kuracjusz
Kuracjusz

up
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sztani »

Witaj wpisz w prawym górnym rogu Bałtyk Kołobrzeg troszkę tego jest Pozdrawiam
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 10 razy

Post autor: violet58 »

Skoro Bałtyk był w remoncie może nie kontraktowali tam pobytów NFZ-towskich. Gdzieś czytałem, że w ubiegłym roku kwaterowali kuracjuszy w Bałtyku II, a to już zupełnie inna bajka.
mirabelka00
Kuracjusz
Kuracjusz

sztani pisze:Witaj wpisz w prawym górnym rogu Bałtyk Kołobrzeg troszkę tego jest Pozdrawiam
Zrobiłam to przed napisaniem postu założycielskiego, co zresztą na wstępie wyjaśniłam :lol: ,
niestety, informacje nie są najaktualniejsze.

Napisałam, że chodzi mi o AKTUALNE warunki- czyli po remoncie - czyli warunki z 2013/ 2014 w budynku Bałtyk, bo tam dostałam skierowanie (nie do Baltyku II)
mirabelka00
Kuracjusz
Kuracjusz

violet58 pisze:Skoro Bałtyk był w remoncie może nie kontraktowali tam pobytów NFZ-owskich. Gdzieś czytałem, że w ubiegłym roku kwaterowali kuracjuszy w Bałtyku II, a to już zupełnie inna bajka.
z tego , co ludzie pisali, remont nie przeszkadzał im w przyjmowaniu tłumów z NFZ- swoją droga współczuję tym, którzy tam wtedy byli- masakra jakas.
ela66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2012 09:57

Post autor: ela66 »

Droga mirabelko pomyliłaś sanatotium z wczasami i dlatego nie oczekuj w nim leżaków tam jedziemy podreperować zdrowie a nie opalać się na plaży.Byłam w Bałtyku po remoncie i na pewno będziesz zadowolona ,baza zabiegowa na miejscu łącznie z basenem.Zyczę miłego pobytu
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 10 razy

Post autor: violet58 »

No niekoniecznie tak jest. Podczas moich pobytów sanatoryjnych na wyposażeniu pokoi bywały i leżaki, i parawany. Co prawda nie w kołobrzeskim Bałtyku, ale były to również obiekty sanatoryjne. W początkowym okresie były za darmo, podobnie jak TV, teraz postępująca komercjalizacja powoduje, że za wszystko trzeba dopłacać. W 2011, w sopockiej Perle było to 10 złotych za leżak na tydzień, w ubiegłym roku już 5 złotych... ale za dobę. :( :evil:
W odróżnieniu od przedmówczyni nie widzę nic zdrożnego by połączyć przyjemne z pożytecznym - wszak słońce to też witamina D. Rzecz jasna we wszystkim wskazany jest umiar.
mirabelka00
Kuracjusz
Kuracjusz

ela66 pisze:Droga mirabelko pomyliłaś sanatorium z wczasami i dlatego nie oczekuj w nim leżaków tam jedziemy podreperować zdrowie a nie opalać się na plaży.
nie rozumiem, po co ta złośliwość- pytanie jak każde inne; bywałam w obiektach, które dysponowały leżakami dla kuracjuszy, kocami, kijkami do nordic walkingu itd, bywałam także w miejscach, gdzie nie mieli takiej opcji.
Dziękuję za informację o basenie- to dla mnie istotne. I to, że pokoje fajne :D
A na leżaku lubię akurat czytać - w cieniu 8-) 8-) wygodniej niż na trawie/piasku :lol:
ODPOWIEDZ