Wypełniasz PIT w 2017 roku? Podaruj 1%

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Robeo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 sie 2012 10:56

Wypełniasz PIT w 2017 roku? Podaruj 1%

Post autor: Robeo »

Rozpoczął się kolejny rok rozliczeń z fiskusem. Jeśli składasz PIT, pomyśl o wypełnieniu opcji przekazania 1% na ważny cel.
Transplantacje narządów, to ważna dziedzina dziedzina medycyny realnie ratująca życie. Kto wie co komu pisane w przyszłości...
Moim zdaniem warto wspomagać leczenie i skutki transplantacji. 1% nie powoduje dla nikogo żadnej straty, a może realnie pomóc, polecam więc ten ważny cel.
Wystarczy w formularzu PIT wpisać numer KRS Fundacji SEDEKA:
0000338389
oraz cel szczegółowy 1%:
10486 TRANSPLANTACJA
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Re: Wypełniasz PIT w 2017 roku? Podaruj 1%

Post autor: Hipokryt »

[ obrazek zewnętrzny ]
Dziękujemy za pomoc w roku ubiegłym :serce: również dzięki Wam udało się kontynuować terapię i wyjechać do sanatorium. W Nowym Roku - nowe plany i nowe wyzwania aby pomóc mojemu synowi, więc prosimy o 1%
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Poproszono mnie aby grzecznościowo zamieścić prośbę:

"KOCHANI ....
w ubiegłym roku po raz pierwszy zapisałam się do Fundacji Zielony liść i zbierałam dla siebie 1%. Od 2007 roku jestem na wózku inwalidzkim po wypadku samochodowym. Radość moja była ogromna gdy wiele osób deklarowało chęć przekazania dla mnie tego 1% i który miał być dla mnie ogromną pomocą. Zeby chorować niestety trzeba mieć pieniądze :(ale to chyba sami wiecie :) Fundacja zrobiła przekręt, pieniądze przepadły i cała moja nadzieja legła w gruzach. Od tego roku należę do innej fundacji AVALON, które ma świetne rekomendacje. Proszę ....skoro ja nabrałam nadzieji....pomóżcie mi i PRZEKAŻCIE dla mnie 1%......
KRS 0000270809 z dopiskiem: Obarymska,6844 lub możecie też wyslać sms pod nr 75165 o treści POMOC,6844
Wydawało mi się, że dam sobie sama radę, ale części do mojego wózka są tak koszmarnie drogie, że chyba nawet nikt nie zdaje sobie z tego sprawy, Niestety nie tylko wózek jest problemem....ale tym nie chcę Was obarczać. Proszę....jeżeli uwzględnicie ten dopisek w swoim rozliczeniu bardzo mi pomożecie. Dziękuję
P.S.to dżojstik sterownizy mojego wózka, w którym muszę wymienić ten plasterek ze światełkami, koszt 300 zł. Samą harmonijkę, pod grzybkiem wymieniłam za 250 zł. Czy to normalne by takie pierdoły tyle kosztowały ? Do wymiany mam więcej ale to wszystko jest takie drogie, jakbym ferrari jeździła, a nie wózkiem inwalidzkim......obłęd
( dla zainteresowanych podaję nr konta indywidualnego - poproszono mnie o to)
28 1020 2472 0000 6102 0061 4727 ....z dopiskiem Krystyna.P17.... kod SWIFT (zagranica) BPKO PL PW "
Przychylam się do prośby i dziękuję z góry
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Chciałam zaznaczyć że osoba która prosi o odpis podatku to moja szkolna koleżanka.Pozdrawiam :serce: :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Maarek36 pisze:.... prosimy o 1%
Ok :D
Awatar użytkownika
Robeo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 sie 2012 10:56

Post autor: Robeo »

Dodam tylko, że od tego roku emeryci i renciści, którym ZUS automatycznie przesyła PITy do urzędów skarbowych, nie muszą już wypełniać kolejnego PITu, ani wyliczać kwoty darowanego 1%. Wystarczy wypełnienie oświadczenia na rzecz jakiej organizacji przekazuje się 1%, a Urząd Skarbowy sam wyliczy i przekaże 1%. Oświadczenie jest krótkie i proste do wypełnienia - być może skłoni to więcej osób do przemyślenia tematu. Szkoda by te fundusze jako nadwyżka budżetowa zostały przeznaczone na kolejne "uroczyste" kolacje, ośmiorniczki i inne niepotrzebne do działania Państwa gadżety.
Chodzi o oświadczenie PIT-OP.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Szanowni Forumowicze - Koleżanki i Koledzy
w imieniu mojego syna i własnym chciałbym podziękować Wam za pomoc, która została udzielona w formie odpisów podatkowych 1% za bieżący rok. Również dzięki Waszej mogliśmy być na turnusie w sanatorium w Szczawnicy a także sfinansować wydatki na rehabilitację i leki. Taka pomoc pozwala podejmować dalsze działania dla poprawy stanu zdrowia mojego syna, więc jest to dla nas bardzo ważne a każda złotówka idzie na konkretny cel :serce:
[ obrazek zewnętrzny ]
ODPOWIEDZ