Granit - Szlarska Poręba ..

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 137 razy

Granit - Szlarska Poręba ..

Post autor: GIENIA »

Właśnie wróciłam i zamierzam podzielić się moimi spostrzeżeniami , pisząc tutaj opinię :)

Żeby to było w miarę czytelne , opiszę to tak ... przyznając punkty w skali 1 - 10 ...

Pan Dyrektor ..... ;) wiem , ze istnieje , ale nie powitał , ani nie pożegnał kuracjuszy na zebraniu ... powstrzymam sie od nadania punktów ;)

Recepcja ..
Sprawne przyjęcie , zawsze uczynni i pomocni ....... 10 punktów

Lekarze ..
Moim lekarzem była Pani doktor Beata Ś ... przesympatyczna osoba . Dostałam , po rozmowie z Nią , zabiegi jak najbardziej dla mnie skuteczne .... 10 punktów
Innych lekarzy też słyszałam , że dobrze oceniano ..

Pielęgniarki..

Miłe , pomocne w każdej sytuacji .... 10 punków

Rehabilitacja ..

Sympatyczne i kompetentne osoby . Negatywnie odbierali wszyscy tylko Pana Michała ....
I jeszcze jedno co mnie zaskoczyło . Nigdy tego nie doświadczyłam . Na 9 masaży ręcznych , miałam 4 masażystów ... Pan Patryk ( przesympatyczny , młody człowiek ) , u którego miałam zlecony zabieg , wykonywał go tylko dwa razy . Jak mówił - nie od niego to zależało .. 9 punktów ..

Pokojowe ... i czystość w pokojach ...

Kilka pań na 8-piętrowy ośrodek ( mało ).... panie sprzątały .... w moim pokoju AŻ 3 razy . to nie żart ...
Brud , brud i jeszcze raz brud :shock: W pokojach śmierdzące wykładziny , w innych pokojach zwoje "kotów" z kurzu na panelach , kilkutygodniowe warstwy kurzu na parapetach , telewizorach itp....
W łazienkach zachlapane lustra , płytki , kafelki ...
Balkony ... na nich zeschłe , jesienne liście ...
W łazienkach zostawiały worki na śmieci , wynosiłyśmy je same ...
W środku turnusu wymiana ręcznika ( był jeden duzy ) i obrusu .... w miarę potrzeby , wystarczyło poprosić i zmieniano częściej bez odpłatności ..... 2 punkty ...

KO - Pan Bogdan .. bez opisywania ... 10 punktów ... zasługuje na więcej ..

Kuchnia ...

Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone ... wędlina , sery białe , żółte , parówki , kiełbaski na gorąco , jajka , sałatki , pomidor , ogórek , papryka , pasztet , dżem , zupy mleczne na śniadanie , codziennie deser .. np. pączek , drożdzówka, jogurt , owoce , serki , bigos ... z pieczywa - chleb , bułki , rogale .. zbyt mało ciemnego pieczywa .... kawa , herbata , kakao ...
Obiady ... też bardzo smaczne i urozmaicone ...... 10 punktów

Kawiarnia ..

Ceny przystępne , mała salka do tańca , ciasno przy stolikach , muzyka - rzecz gustu .... ponieważ się dobrze wybawiłam .. ... :D ..10 punktów ...

Inne ...

W ośrodku basen , sauna , grota solna , zabiegi praktycznie na jednym -6 - piętrze , na - 5 - tylko basen , siłownia i sala do ćwiczeń zbiorowych ... brak opłaty klimatycznej , brak opłaty za telewizor , oraz darmowe parkingi ...
Dwie sprawnie działajace windy ... 10 punktów

Sklepik ...

Ceny kosmiczne , asortyment marny ... brak owoców , czasopism .... 5 punktów

Szklarska Poręba ...

Piekne , bardzo czyste , ciekawe miasteczko ... 10 punktów

Położenie osrodka ...

I tutaj ... dla osób dobrze sprawnych ruchowo , lubiących wędrówki po szlakach , cisze , spokój , to wymarzone miejsce i szczerze je polecam ...
Dla osób o mniejszej sprawności ruchowej , poszukujących kontaktu , jak nieraz na forum okreslano , z betonem , bliskości apteki , sklepów , miejskiego ruchu ...... Granit okaże się więzieniem ... i brońcie się przed nim nogami i rękami ..
Lekarz przepisał koledze z problemami żoładkowo - jelitowymi receptę .... chyba nie muszę więcej pisac ..... jak i gdzie miał ja zrealizować :?: pobiegłam i kupiłam ...
Trudno zatem ocenić punktowo ... dla jednych .. 1 ... dla innych ..10 ...

Dyscyplina ..

Nie było sprawdzania pokoi wieczorem , noo , chyba , że było zbyt głośno .... 10 punktów
Na temat dyscypliny mogę jeszcze coś dorzucić zainteresowanym , ale na priv .. :P

Na ocenę ...10 punktów ... zasługuje także starszy Pan , który od świtu , do nocy porzadkował ośrodek na zewnątrz ...

I jeszcze .. bez punktowania .... mój pobyt , pomimo tego , ze czułam się jak na odludziu i końcu swiata oceniam na baaardzo udany .
Zabiegi bardzo skuteczne , miła atmosfera przy stoliku ( pozdrawiam Pana R ) , sympatyczni znajomi na spędzanie wolnego czasu , na tańce , na soczek ;) , ogólnie mówiąc było ok :D
forumowicz

Re: Granit - Szlarska Poręba ..

Post autor: forumowicz »

Gieniu z przyjemnością przeczytałam Twoją opinię , super , a do tego ogólne zadowolenie :)

+

pozdrawiam
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dziekuje Basiu :kwiat:

Jeszcze mi kolega podpowiedział , o czym zapomniałam napisać :lol: :lol:
Obrusy na stołach , na stołówce były często wymieniane . Nie monitorowałam tego , ale wydaje mi się , że co 2 lub 3 dni .
Brud , o którym pisałam , był tylko w pokojach ... na stołówce , korytarzach , na rehabilitacji było czysciutko :)

Jeszcze wspomnę o pokojach ... zróżnicowany standard ... sa pokoje jednoosobowe , dwuosobowe , trzyosobowe , studia 2+2 , 3+3 .... być moze inne tez , nie posiadam jednak takiej wiedzy ... jedne pokoje przestronne , z jaśniutkimi panelami , dużą szafa z lustrem ... prysznicem , półeczkami w łazience ..... inne ciasne ( np z 2 zrobiona 3 ) , są tez trójki z bardzo małymi szafami , są pokoje z wannami w łazience , nie doswiadczyłam tego osobiście , ale podobno w trójkach były np dwie szklanki , trafiały sie pokoje z połamanymi krzesłami , pani o kulach zaliła sie na zabiegach do mnie , że ma pokój z wanną ..... poszłam z Nia na recepcję , oświadczono mi , ze nie maja Jej gdzie przenieść , moga tylko umozliwic Jej korzystanie wieczorem z prysznica na basenie :oops:
Czajniki na korytarzu ..
pysiunia22
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 lut 2016 15:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: pysiunia22 »

Witam Panią GIENIE miałam okazje teraz jechać pod koniec sierpnia do szklarskiej ale odmówiłam wolę Horyniec mam bliżej.Czytając Pani opinie to mnie zniechęciło do Szklarskiej z czystością jestem alergikiem :oops: wolę Horyniec tam panie sprzataja luks :roll: :roll: :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Z ta ... panią ... to pysiuniu nie przesadzaj :lol: :lol: tylko Pan dmpl90 z uporem tak sie do mnie zwraca :D
Tez jestem alergikiem i miałam pewne problemy z przystosowaniem .... ale ..... wzięłam sprawy w swoje ręce i brud i kurz zniknął z mojego pokoju , mojej łazienki i mojego balkonu ;)
Wiem , że to nie ja powinnam sprzątać , aleeee ..... :) co tam warte jest kilka godzin dla komfortu psychicznego :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Panie dmpl90 :D ... znam Pana opinię o pobycie w Granicie ... moja jest jak Pan widzi nieco inna .
Chociaż dostrzegłam tam sporo niedociągnięć , jednak , to co dla mnie , podczas pobytu w sanatorium jest priorytetem , osiągnęłam w 100 % ;) :D
Chociaż pobyt oceniam bardzo dobrze , jednak , wolałabym już tam nigdy nie powrócić .... gdyby nie wspaniali znajomi , nie wiem jak przezyłabym na tym odludziu :(
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

Cudowny opis Gieniu. Jeżeli kiedykolwiek dostanę propozycję Szklarskiej i Granitu weznę go pod uwagę bo w to co napisałaś wierzę w 100% Wielkie uznanie za chęci do pisania.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dziękuje Chmurko :serce:

Opisałam szczerze , tak jak ja to widziałam :) zapewne znalazłby się ktoś , kto miałby zupełnie inne odczucia . Słychać było , ze jedzenie niedobre , że zabiegi bez sensu , że recepcja , rehabilitanci i inni są " be " .. :) to opinia pana J .... który miał w ośrodku ksywe " Pan nie " :lol: :oops:
pysiunia22
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 lut 2016 15:53
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: pysiunia22 »

GIENIA pisze:Dziękuje Chmurko :serce:

Opisałam szczerze , tak jak ja to widziałam :) zapewne znalazłby się ktoś , kto miałby zupełnie inne odczucia . Słychać było , ze jedzenie niedobre , że zabiegi bez sensu , że recepcja , rehabilitanci i inni są " be " .. :) to opinia pana J .... który miał w ośrodku ksywe " Pan nie " :lol: :oops:
A które sanatorium GIENIE urzekło Horyniec woli czy Szklarską ;) :roll:
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

Taki Pan nie to i w raju będzie niezadowolony
ODPOWIEDZ