Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 159 razy
Podziękowano: 76 razy

Re: Szalona Paczka

Post autor: Atina »

Koleżanka wie co robi :lol: ;) Ciechocinek ma swoje uroki, także pięknie miejsca ....mnóstwo kwiatów i parków.
Nie czekałam na 70+ ...mialm nieco 40+ :lol: :P :lol:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Mnie konieczność, nie wybór zmusiła do Ciechocinka.
Okazało się to zupełnie dobrym trafieniem. Wyjazd super, Ciechocinek również. Kwitnąca aleja bzów , dywany kwiatowe, piękna pogoda i latający ten ze strzałą widoczny wszędzie. Sprawa była bardzo poważna 😉😂
Następne wyjazdy już z wyboru i cudne spotkania z cudzymi ludźmi, Atinko w sumie Ciechocinek w jakiś sposób nas połączył 😁
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Może jest tak jak piszecie, ale nie byłem tam jeszcze, chociaż jadąc do Kołobrzegu mijałem po drodze zjazd do Ciechocinka i nie jestem przekonany, ale nie wykluczone, że kiedyś się tam wybiorę celem sprawdzenia Waszych opinii o tym uzdrowisku. :)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Witam w słoneczny i cieplejszy dzień :D
Dosiadam do kawy...
Ciechocinek - miłe wspomnienia ze spotkania z fajnymi ludkami :D
Dywanów kwiatowych nie widziałam ani innego kwiecia bo to było w lutym...
Może jeszcze przyjdzie czas, że zobaczę :D
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: berbla65 »

Witajcie ,,szaleni" :P u mnie tez słoneczko i 12 st. W Ciechocinku nie byłam ale czytałam i na fotorelacjach podziwiałam dywany kwiatowe :kwiat: cudne. W Kołobrzegu na kuracji byłam 2 razy a Amora nie spotkałam :lol: piszecie ,że w Świnoujściu jest bardziej aktywny :lol: :lol: sprawdzę już za 3 tygodnie :D A ja jestem typ wędrowniczka to może mi...dostać po piętach :lol: :lol: pozdrawiam paczuszkę :serce: :serce:
Gość

Post autor: Gość »

Ciechocinek :serce: :D
Bardzo urokliwe, małe, uzdrowiskowe miasteczko.
Byłem tam 2 razy pod rząd i nie żałuję. Pierwszy raz byłem w październiku - było cudnie, z drzew aż kapało złotem jesieni, zwłaszcza wieczorem gdy drzewa były podświetlone a drugi raz byłem na przełomie lipca i sierpnia gdy całe miasteczko było skąpane w morzu kwiatów i wszelakich odcieni zieleni. Wszędzie czyściutko, służby porządkowe wszechobecne a kwiaty na klombach po przekwitnięciu od razu wymieniane na nowe stosownie do pory roku. Jakiś czas temu zamieszczałem zdjęcia z Ciechocinka na forum. Nie chciałbym jechać tam po raz trzeci ale jeśli dostanę skierowanie właśnie tam to z przyjemnością pojadę. :D :serce:

Obrazek
Parki i fontanny wszechobecne

Obrazek
I gdzież indziej można być tak blisko natury jak nie w Ciechocinku :D :serce:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Czy to jest Ojciec Założyciel (tego tematu) karmiący wiewiorkę ❓
Też mam fajną fotkę wiewiórki z Ciechocinka i mnóstwo miłych wspomnień :lol:
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2021 11:24 przez Hipokryt, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

Też byłam w Ciechocinku i podtrzymuję pozytywną opinię .W ośrodku Kolejowym czułam się zaopiekowana ,zabiegi bardzo mi pomogły na chore zatoki.Trzeba tam pojechać przynajmniej raz w życiu,będziecie pozytywnie zaskoczeni.Piszę to dlatego ,że milej wspominem Ciechocinek ,niż rozchwytywany Kołobrzeg ,a wiem co piszę ,bo w Kołobrzegu również byłam i to nie jeden raz. W Kołobrzegu człowiek jest prawie nie dostrzegany ,zabiegi bez rewelacji .Natomiast w Ciechocinku zabiegi na wysokim poziomie i odczuwa się ,że personel stara się pomóc traktując kuracjusza bardzo życzliwie i fachowo .Jedżcie do Ciechocinka ,nie będziecie żałować :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Ewana co do opinii o Kołobrzegu, to mam podobne odczucia, a Ciechocinek jeszcze w przyszłości muszę zaliczyć :lol:
Berbla65 muszę Cię ostrzec, żebyś uważała, bo w Świnoujściu Amor jest bardziej aktywny, niż w Kołobrzegu, a wiem to z moich doświadczeń w tym uzdrowisku. :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 264 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Ysy karmiący wiewiórkę :D mam nadzieje , ze nie będzie ta fotka komuś przeszkadzać :evil:

Ewanko , pisząc , ze w Kołobrzegu czułaś się niezauważana i miałaś słabe zabiegi , to troszkę krzywdząca moim zdaniem opinia dla Kołobrzegu . Nie wiem w których ośrodkach byłaś , ale przecież nie we wszystkich tak jest . Ja byłam 3-krotnie w NIWIe i byłam bardzo zadowolona z zabiegów , z podejścia lekarza , rehabilitantów . Tak samo , a może i lepiej było w Posejdonie . Też słyszałam negatywne opinie o kilku ośrodkach , o podejściu lekarzy , .. nie będę wymieniać , nie byłam , słyszałam tylko opinie innych . I to opinie o ośrodkach z tzw. górnej półki ;)
W każdej miejscowości są lepsze i gorsze ośrodki , sama miejscowość nie ma przecież wpływu na jakość i dostępność zabiegów , ani na podejście pracowników do kuracjuszy .

Co do Ciechocinka .... chciałabym tam kiedyś pojechać wiosna lub jesienią 8-)

Zbyszku , nie strasz Berbli Amorem :lol: , niech sama sie przekona , ze nie na każdego strzałę ostrzy :lol: :lol: , ja byłam trzykrotnie w Świnoujściu i ani razu we mnie nie celował strzały :lol: , ale może Berbla będzie na linii strzały Amora :serce: :D
ODPOWIEDZ