Szczepionki na korona wirusa

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.

Czy zaszczepisz się przeciwko koronawirusowi SARS-COV2?

TAK
70
72%
NIE
22
23%
NIE WIEM
5
5%

Liczba głosów: 97

ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2021 19:47

Re: Szczepionki na korona wirusa

Post autor: ogrodnik »

No właśnie :kwiat: :D
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

To chyba w tym samym punkcie Samosiu :lol:
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Samosia »

Ewasz chyba tak :) zależało mi więc gdy usłyszałam ,że mogę tak szybko to nawet się nie zastanawiałam i nie ważne,że muszę pokombinować jak dojechać ale dam rade....zamówię taxi i pojadę :D :) Szkoda tylko,że na łyżwach nie umiem jeżdzić :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Ja nie byłam szczepiona i prawdopodobnie na razie nie będę. Moja Pani doktor jest szefowa w punkcie szczepień i znając moją historię powiedziała mi , żebym o szczepieniu zapomniała. Nie szczepiono mnie na żółtaczkę, mimo tego, że była taka konieczność.
Teraz jakby nie było innego wyjścia musieliby szczepić mnie w warunkach szpitalnych... tylko że wiecie jak wygląda teraz sprawa przyjęć do szpitala 🥺 Ja osobiście wolałabym być zaszczepiona. W końcu to nikt inny tylko ja ponosi ryzyko.
Jeżeli chodzi o standardy byłam osobą towarzyszącą i wiem jak to wygląda. Po wypełnieniu papierków idzie się do lekarza, tam pomiar saturacji, wywiad i decyzja. Następnie w zabiegowym szczepienie i przejście do miejsca obserwacji pod opieką lekarza i pielęgniarki. Po pół godzinie można wrócić do domu. Oczywiście miejsce jest zabezpieczone na wypadek reakcji wstrząsowej.
Nie wiem, czy wszędzie tak jest, ale opisałam konkretny punkt. Dodam, ze dziennie szczepionych jest tam bardzo dużo osób.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Samosia pisze: 22 kwie 2021 20:30 Ewasz chyba tak :) zależało mi więc gdy usłyszałam ,że mogę tak szybko to nawet się nie zastanawiałam i nie ważne,że muszę pokombinować jak dojechać ale dam rade....zamówię taxi i pojadę :D :) Szkoda tylko,że na łyżwach nie umiem jeżdzić :lol: :lol: :lol:
Nooo :lol: :lol: ja też nie :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Samosia »

Śląski team :lol: :D :lol: :D :lol:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Felice, u Ciebie jest jak jest i gdy tylko będzie taka możliwość dostaniesz szczepionkę.
Trzymaj się zdrowo i uważaj na siebie.
Pozdrawiam i ściskam mocniuchno :D
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 4 razy

Post autor: Mazrena »

W moim punkcie nie ma tak jak u Felice :roll: to masówka. Wchodzisz z 2 kartkami wypełnionymi podpisanymi - pielęgniarka zabiera dalej do pokoju obok - szczepienie i na korytarz gdzie wszyscy chodzą , siedzą ,czekaja....siedzisz sam sobie 15 min i do domu :P 2,5 min na osobę maja wyliczone ponoć :?
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,tylko mogę podzielić się co do organizacji szczepienia sprzed 3 godzin-Łódź, Pomorska-bardzo sprawna organizacja od samego wejścia-dystans zachowany, zdejmowanie wierzchniej odzieży i pomoc funkcjonariusza WOT -wnioski rozdane ,po wypisaniu sprawdzenie powtórne temperatury i wejście do jednego z dwóch gabinetów ,krótka rozmowa z lekarzem, podanie szczepionki i wyjście po otrzymaniu karty z datą powtórnej daty szczepionki do poczekalni ,po 15 minutach wypad do domu-wszystkim kieruje żołnierzyk i rzeczywiście jest wojskowy dryl i porządek bez żadnego zamieszania-jestem pod wrażeniem tak dobrej organizacji-czego wszystkim życzę ,Dużo Zdrowia ,Pozdrawiam, jak na razie żadnych skutków ubocznych -mam nadzieję że jak za 2 dni ponowię tu wpis też tak będzie ,szczepionka Moderny :kwiat: :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Ja się szczepiłam w chyba najbardziej masowym punkcie- Stadion Narodowy :o dosłownie setki ludzi :shock: ale bardzo dobra organizacja,wiele osób przy tym pracuje /w tym dużo młodych chłopaków w mundurach/
Jedyna różnica,że mnie z powodu alergii trochę przetrzymali po szczepieniu ,ponieważ dobrze się czułam, próbowałam trochę wcześniej się wymiksować, ale para /żołnierz i żołnierka/ w punkcie obserwacyjnym wydająca kartki z terminami,odpytawszy czy dobrze się czuję,kazała dalej siedzieć :lol: :lol:
Zdrowia :kwiat:
ODPOWIEDZ