Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Re: Szalona Paczka

Post autor: Mazrena »

Witam i ja do kawki przysiadam się ☕🍵 Jak to życie sanatoryjne biegnie innym torem 😍 Zbyszku nie przesadzaj że 7 to grzeje jak w lipcu 😂 do tego w Kołobrzegu wieje zawsze 😝🤣 jak piszesz, to nie jest tak kolorowo 🙄. Myślę że wszędzie pogoda zmienna chłodna mimo słońca. Czekamy na zmiany....
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Marzenko, ale ja pisałem o samym słońcu, że grzeje jak w lipcu. Ogólnie, tak jest zimno, ale w osłoniętym miejscu na promenadzie można się opalać na słońcu i na tych ławkach z wysokimi oparciami ludzie się opalają od rana.
Co do wiatrów, to kilka osób jeszcze nie dawno oburzało się na mnie, pisząc, że w Kołobrzegu nie ma silnych i porywistych wiatrów.
Dobrze, że chociaż Ty też mówisz o tym, że zawsze wieje w Kołobrzegu :kwiat:
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2018 19:01
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: alutka 114 »

Dzień dobry wszystkim :D
I ja do Was do kawy chętnie dołączę :D
Słońce od rana świeci, ale jeszcze chłodno, zakupy zrobione, teraz czas na gotowanie bo popołudniu czeka grupa" Włóczykije"
Miłego dnia dla całej Paczki 🌞
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Cześć Szalone i Szaleni :kwiat:
Od rana szalejecie i całe szczęście, bo weekend powinien być szalony :lol:
i dobrze by było gdyby jeszcze bez deszczu się obyło, bo czas na grillowanie nam się coraz bardziej przesuwa, a tu człowiek spragniony ;) :lol: i apetyt coraz bardziej rośnie 8-) :lol:
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

Witam Wszystkich :kwiat: :serce: :kwiat:

Nie wiedziałam, że ktoś się zmartwi tym, że mniej udzielam się na Forum :oops:
Zaglądam prawie codziennie, czasem coś tam skrobnę ale to prawda, że na pogaduszki raczej się nie rozsiadam :oops:
Może dlatego, że po tym drugim szczepieniu poczułam się troszkę pewniej, więcej wychodzę z domu, odwiedzam koleżanki z którymi nie widziałam się prawie od roku a przede wszystkim chodzę bardzo często do córki. Mój roczny wnusio musi się do mnie w końcu przyzwyczaić, bo jak na razie nie płacze tylko jak mamę, tatę lub braci ma w zasięgu wzroku. A tu córce urlop macierzyński się skończył, teraz ma zaległy zwykły i nadrabia zaległości zwłaszcza stomatologiczne i inne puki nie pracuje. Stara się tak umawiać, żeby choć jeden brat był po zdalnej szkole, ale w przyszłym tygodniu czeka mnie chrzest bojowy, bo idzie do dentysty na 10.30 i nie ma zmiłuj :o .
Ale trzeba to przełamać, bo być może jakiś czas będę musiała zająć się nim troszkę dłużej.

Spotkania z koleżankami nie napawają mnie niestety tylko samą radością. Przez tę izolację ale i brak regularnych kontaktów z lekarzami zeszło z nas powietrze. Nasiliły się różne dolegliwości, ogarnęło jakieś zniechęcenie. Czas ucieka i się nie cofnie, zostało go coraz mniej, ech :evil: .

Pewnie to też jest powód żeby za dużo nie pisać i nie psuć innym nastroju, taka prawda. :(

Zmartwiłam się problemami Dani, ale ZUS to taka instytucja gdzie nie tylko nie ma empatii ale bywa, że jest coś jakby satysfakcja, że można pacjenta - petenta zagonić do narożnika. Mojego męża na siłę wypychali na rentę (miał 52 lata) choć bardzo chciał pracować i miał do tego warunki nawet podczas choroby, a naszej znajomej (42 lata) poważnie chorej na nowotwór, kazali w kółko chodzić na komisje, przedłużali rentę na najkrótszy możliwy okres aż do śmierci czyli w sumie nie długo. :cry: A był to w jej dramatycznej sytuacji dodatkowy, bolesny stres.
To było 20 lat temu i miałam nadzieję, że się zmieniło na lepsze ale jak widać niekoniecznie :?

Dani, zmień lekarza!!!
Dobry lekarz to taki, który jak trzeba pomóc NIE ROBI ŁASKI, tylko robi to co do niego należy. Potrafi leczyć to leczy a jak nie potrafi to kieruje do kogoś, kto potrafi pomóc. Ja zmieniałam lekarza i przychodnię POZ dwa razy. Pierwszy raz miałam taką panią dr jak Dani i zmieniłam przychodnię, za drugim razem poszłam do następnej przychodni za moją lekarką, która się przeniosła. Teraz jestem na tzw. lodzie, bo moja wieloletnia pani dr przeniosła się do przychodni prawie 40 km od mojego miasta, a ja, choć jeżdżę autem, jestem coraz starsza i czasem może być potrzebna wizyta domowa i co wtedy? Całkiem nie wiem co robić, bo poza nią nikogo tam nie znam a jest na tyle daleko od domu, że nie mam kogo z sąsiadów podpytać.

No i ponarzekałam :twisted:
Bardzo chciałabym gdzieś wyjechać i odpocząć wśród ludzi, ale z drugiej strony wolałabym mieć jedynkę a to w moim przypadku się troszkę wyklucza :mrgreen: . Nie nawiązuję tak szybko kontaktów z ludźmi, bywam czasem niewidzialna :lol: :lol: :lol: może dlatego, że przyzwyczaiłam się do samotności a nawet zaczęłam ją jakoś po swojemu lubić.

Pozdrawiam Was Dziewczyny bardzo, bardzo cieplutko, trzymam kciuki, żeby wszystko Wam się poukładało jak najlepiej.
Dziękuję za pamięć i troskę :serce: :serce: :serce:

Życzę dużo, dużo zdrowia, radości z życia, z wiosny, z kontaktów z bliskimi.

Dużo buziaków 😘 😘 😘 😘 😘

PS Nie gniewajcie się, że więcej czytam niż piszę, ale cały czas myślę o Was. A za literówki przepraszam, bo okulista też mi się kłania w pas. :geek:

A z jedną , jak to darek określa "Parafianką" może niedługo będę mogła się spotkać na ławeczce albo innym krzesełku w ciepły, słoneczny dzionek. Podobno niebawem tak ma być :D.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Bardzyk się odezwała :D :kwiat:

Wszystkim Szalonym , pogodnego , weekendu życzę :serce:

a propos pogody ... ;)

Mała córka Kowalskiego mówi do mamy:
- Pójdę do kiosku kupić zeszyt...
- Mowy nie ma ! - zakazuje matka - Leje deszcz, pogoda taka, że psa szkoda wypędzić z domu. Tatuś pójdzie kupić Ci zeszyt.

;)

Mąż, zapalony myśliwy wyrusza o trzeciej w nocy na polowanie opuszczając ciepłe łóżko. Wychodzi na dwór, a tu deszcz i zimno. Postał chwilę i rezygnuje z polowania. Wraca po cichu do domu, rozbiera się i wciska z powrotem pod kołdrę tuląc się do żony.
- Już jesteś kochanie? - mruczy żona.
- Tak, bo paskudna pogoda. - odpowiada mąż.
- A ten mój idiota pojechał na polowanie.

:o ;)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Heloł mili moi.
Bardzyku, miło widzieć. Parafianka o której pisze Darek to Maryann, a Ty pewnie spotkasz się z Ewaszkiem. Życzę Wam fajnego czasu, Ewcia jest fajną partnerka na spędzanie czasu. Trochę razem udało nam się pobyć razem.
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

Witam całą paczkę :kwiat: Bardzyk fajnie ,że napisałaś ,czasem trzeba się nawet wyżalić ,wszak nic co ludzkie nie jest nam obce.Gienia z humorkiem przy sobocie ,po robocie :lol: U mnie słoneczko ,na zmianę z chmurami i do tego tylko ,albo aż 8 stopni na plusie.Miłej soboty :)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Felice pisze: 24 kwie 2021 14:12 Heloł mili moi.
Bardzyku, miło widzieć. Parafianka o której pisze Darek to Maryann, a Ty pewnie spotkasz się z Ewaszkiem. Życzę Wam fajnego czasu, Ewcia jest fajną partnerka na spędzanie czasu. Trochę razem udało nam się pobyć razem.
Felice, dziękuję za miłe słowa :serce:
Niestety ale nie ze mną się Bardzyk spotka pomimo, że mieszkamy w tym samym mieście. Poza NS nie mamy kontaktu.

Bardzyku, miło że zawitałaś, pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

Ewaszku :kwiat:

Oj tam, oj tam, nie jest tak źle. Luknij na pw.

Pozdrawiam :serce:
ODPOWIEDZ