Witam. Rejestracja na szczepienie w dniu zapisów mojego rocznika, termin 5.05 AZ. 17.04 dzwonię na 989, jest dostępna opcja " zmiana terminu
szczepienia ". Z konsultantką przeglądamy miejsca, terminy, szczepionki. Dostępne były nawet tego samego dnia. Wybrałam Pfizera w najdogodniejszej
dla mnie lokalizacji. Zaszczepiłam się 20.04, organizacja w punkcie szczepień bez zarzutu. Niepożądanych odczynów poszczepiennych brak, nawet
najmniejszego osłabienia czy senności. Śladu na ręce po wkłuciu szukałam na drugi dzień

Druga dawka 25.05. W czerwcu odetchnę z ulgą, opuści
mnie lęk przed zachorowaniem na COVID

Jeśli jednak mnie dopadnie /bo może/ mam o wiele większą szansę na łagodny przebieg choroby, bez
powikłań.
Moja rodzina prawie zaszczepiona, prawie bo synowa za młoda i nie łapie się do żadnej grupy uprzywilejowanych. Syn szczepionka AZ, w nocy 39,5
i dreszcze, w dzień lekkie osłabienie i spanko. Na drugi dzień już wszystko OK. Córka ze swoją połówką AZ i żadnych NOP, mąż AZ i też bez odczynów.
Nie ma reguły.
Jestem zdania, że każdy kto nie ma PRZECIWSKAZAŃ zdrowotnych powinien się zaszczepić, dla siebie i dla nas wszystkich
Gdy słyszę od ludzi, którzy MOGĄ się zaszczepić " nie, bo nie " to mi ręce opadają...