Szczepionki na korona wirusa

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.

Czy zaszczepisz się przeciwko koronawirusowi SARS-COV2?

TAK
70
72%
NIE
22
23%
NIE WIEM
5
5%

Liczba głosów: 97

Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 4 razy

Re: Szczepionki na korona wirusa

Post autor: Mazrena »

Mój mąż i mama po Modernie pierwsza dawka czuli się dobrze , oprócz lekkiego bólu ręki po ukłuciu. Druga 25.05
Wczoraj syn z synową Jonson wieczorem dostali jak by bóli grypowych, uczucie 40 st tem , której nie było , bo 36,6 , w nocy niespokojnie :roll: ale dziś już wszystko ok, minęło wszystko :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

Swięte SŁOWA ANDRZEJU

Jeden z Drugim sobie cos ubzdurają i uskuteczniają TEORIĘ SPISKOWĄ
Najgorsze jest to gdy EXPERT w TV cos Palnie
EXPERTEM jest od wszystkiego.
Wiedza medyczna jego kończy się na Matce Żonie bądź Kochance
RATUJ bo mnie bierze

Odnosnie szczepionek
Jeden z Doktorów zalecił mi spożycie
Litra wody po ,aby
Właśnie po co
Aby zneutralizować

Nie żeby w przypadku ew gorączki mieć co wypocic -To był taki jego Żarcik

Natomiast odnośnie tych szczepień stwierdzono że po pierwszej dawce należy w przypadku Mężczyzn stosować godzinny leżing po obiedni :)
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: Kleinehexe »

Zgadzam się z opiniami o totalnej dezinformacji. Jestem po pierwszej dawce AZ. Po dobie zaczęłam gorączkować i ogólnie czułam się osłabiona. Na drugi dzień gorączka spadła, ale osłabienie się utrzymywało. Po kilku dniach zaczęłam kasłać, a po tygodniu wróciła gorączka. Prawdopodobnie przeszłam covid. Wskazywały na to kolejne objawy, pojawiające się stopniowo. Piszę prawdopodobnie, gdyż z różnych względów nie wykonałam testu. Między innymi dlatego, że niektórzy twierdzili (w tym lekarze), że po szczepieniu robienie testu mija się z celem, bo wyjdzie pozytywny. Jest duże prawdopodobieństwo, że w chwili szczepienia byłam bezobjawowa, gdyż wcześniej miałam kontakt z dziećmi rodziców, u których stwierdzono covid.
12 maja czeka mnie druga dawka. Trochę obawiam się powtórki z "rozrywki", bo znów będę miała kontakt z uczniami, którzy z tego co obserwuję, nie mają żadnych objawów w czasie, gdy w ich rodzinie panoszy się covid.
Mimo różnych opini o AZ i nie miłych doświadczeń po pierwszej dawce, nie rezygnuję ze szczepienia, bo mam nadzieję, że dzięki temu będzie można wreszcie wrócić do normalnej egzystencji.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Mała ,,czarownico ;) :) zapewne jak wypełniałaś kwestionariusz przed szczepieniem to miałaś punkt dotyczący kontaktu w ciągu ostatnich 14 dni z osobami z Covid-czyżbyś go przeoczyła ,albo zapomniała o tym kontakcie- nie mam wiedzy na ten temat ale chyba naraziłaś się na jakiś wstrząs albo inne zdarzenie grożne dla Twojego zdrowia-oby wszystko skończyło się pozytywnie ,Pozdrawiam Serdecznie ,Dużo Zdrówka :)
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak, był tam punkt mówiący o kontakcie z osobą zakażoną, a takiego nie miałam, bo dzieci są nie testowane, jeśli nie mają objawów. Poza tym wszystko działo się w jednym czasie i bardzo szybko. To, kiedy będę szczepiona dowiedziałam się wieczorem dnia poprzedzającego. Tak to wyglądało.
Dziękuję, również pozdrawiam i życzę zdrowia.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam ,jeżeli masz możliwość to skonsultuj to ze swoim rodzinnym przed 2 szczepieniem ,Pozdrawiam :)
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki za radę, rzeczywiście tak może zrobię. 😊
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Samosia »

Witajcie...wczoraj był ten dzień kiedy otrzymałam pierwszą dawkę Pfizera... szczepienie miałam około godz.18.00 i prócz lekkiego pieczenia w miejscu ukłucia nic się nie zadziało...dziś trochę pobolewa mnie ręka ale nie jest to bardzo uciążliwe👍
P.S... Zdarzyła się też mała niespodzianka,otóż... Pojechała ze mną moja córka i na miejscu okazało się,że jeśli zgodzi się poczekać do momentu zakończenia szczepień to jest szansa na to,że zostaną dawki i jeśli tylko jest chętna to mimo iż nie jest jej kolej może zostać zaszczepiona aby jak to powiedział lekarzy koordynator ...,, Dawka się dziś znów nie zmarnuje"... Obie wiec jesteśmy zaszczepione Pfizerem 🙂Bardzo jesteśmy zadowolone,że dzięki uprzejmości lekarza koordynatora mogłyśmy się zaszczepić w jednym czasie🙂👍
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam,Bardzo Cieszy fakt że coraz więcej osób jest zaszczepionych z niewielkimi skutkami ubocznymi ,nie zapominajcie jednak nawet po szczepieniu o zachowaniu dystansu ,dezynfekcji i maseczkach możemy być roznosicielami wirusa,a że objawy mogą być prawie niewidoczne i tym bardziej groźne dla innych w naszym otoczeniu czy rodzinie,Trzymajcie się Zdrowo i Ciepło ,Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

Samosiu, to może dzisiaj i mojej córci się poszczęści, będziemy tam gdzie ty i mam na 18.15.
Dzięki, że napisałaś 😘
ODPOWIEDZ