Szczepionki na korona wirusa

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.

Czy zaszczepisz się przeciwko koronawirusowi SARS-COV2?

TAK
70
72%
NIE
22
23%
NIE WIEM
5
5%

Liczba głosów: 97

Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Szczepionki na korona wirusa

Post autor: dani888 »

Ewuniu , dobrze , że miałaś tak dobrą opiekę kochana , jestem pewna , że wszystko będzie nadal ok i tego trzymaj się moja droga :serce: . A córcia zaszczepi się też niedługo . Jaką miałaś szczepionkę ? Pfizera ? Jak coś to jestem... buziolki :serce: :kwiat: i czekam na dalsze wiadomości .
Gość

Post autor: Gość »

Cześć Kochani
Mój rocznik dostał szansę na rejestrację 8-) toteż dzwonię podaję dane, miejscowość , dostaję termin za miesiąc i informację , że będzie to Astra Zeneca. Małżonek zrobił strajk a w przychodzi powiedzieli , że szczepią 3 szczepionkami a AZ ma aż 11 tygodniowy odstęp pomiędzy dawkami.
Dzwonię ponownie...Pani nafochana jak balonik i okazało się , że pewnik dla mnie (czyli przymus szczepienia danych roczników konkretną szczepionką to bujda) - finalnie dwa dni później na świdnickim lodowisku dostaniemy Pfizera.
Uczucia mam nadal mieszane, zarówno z uwagi na ciągłe mutacje jak i fakt, że tego typu szczepionki powstają latami....przeszłam covid ale nie chciałabym przejść dodatkowo żadnych skutków ubocznych bomby z opóźnionym zapłonem...szczególnie neurologicznych (ten układ u mnie niedomaga coraz bardziej :(
Coż zabaczymy. Mama drugą dawkę przeszla gorzej - gorączka, duży ból reki , dreszcze i osłabienie. Przy pierwszej dawce tylko ból ręki dał się 3 dni we znaki.
ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2021 19:47

Post autor: ogrodnik »

Hej Majko. :kwiat: Skoro Masz miesiąc do szczepienia, to warto jest skonsultować swój przypadek z dobrym neurologiem. Choćby na prywatnej wizycie.
Tak myślę...
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 5 razy

Post autor: bardzyk2 »

Ewaszku :serce: :kwiat: :serce:

Dobrze, że już po strachu i że opieka dobra mimo, że miejsce dosyć nietypowe :mrgreen:

Będzie dobrze, bo musi być :!: i uwierz, że w naszych szpitalach bywają dużo gorsze warunki.

Moja tutejsza młodsza córka też tam próbowała ale się nie udało. Ma termin na 7 maja dość daleko, jakieś 20 km, ale trudno.

Trzymam mocno kciuki za spokojną noc, a jutro pewnie troszkę więcej pośpisz i oby na tym się skończyło :D

Mój roczny wnusio dużo śpi po każdym szczepieniu a z wiekiem to my coraz bardziej jak bajtle, czyż nie ? :lol: :lol: :lol:

Dużo zdrówka :serce: :serce: :serce:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

dani888 pisze: 27 kwie 2021 21:03 Ewuniu , dobrze , że miałaś tak dobrą opiekę kochana , jestem pewna , że wszystko będzie nadal ok i tego trzymaj się moja droga :serce: . A córcia zaszczepi się też niedługo . Jaką miałaś szczepionkę ? Pfizera ? Jak coś to jestem... buziolki :serce: :kwiat: i czekam na dalsze wiadomości .
Tak Dani Pfizer, jest ok i niech tak zostanie 😃
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Bardzyku, niech córa zadzwoni i zrobi korektę miejsca. Szczepią na Hali "POGOŃ" na Wolności na Zaborzu.
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

Dzielna Ewaszka :kwiat: spokojnej nocy ,dobranoc :kwiat:
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Podziękowano: 5 razy

Post autor: bardzyk2 »

Wiem, dzięki :kwiat: :kwiat: :kwiat:

Mieli od wczoraj szczepić na Górniku i miałaby "w kapciach" ale z powodu mniejszej liczby szczepionek na razie wstrzymane. Sama stale dzwoni a w końcu wszystko jedno gdzie, byle skutecznie. Ty też miałaś kawałek :lol:

Najważniejsze, że starszej się udało we Wrocławiu jak ruszył tam punkt drive thru bo ona w pracy ma ciągle bezpośredni kontakt z różnymi ludźmi i inaczej się nie da w jej profesji, tak że troszkę kamień spadł mi z serca.

Trzymaj się kochana :kwiat: :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzięki wszystkim za dobre słowa 😘
Trzymam się, nie poddaję, byle do przodu 😃
Pozdrowionka dla Was i spokojnej nocy 😴🤗
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: berbla65 »

Zadzwoniłam dziś na infolinię z prośbą o przyśpieszenie szczepienia i udało się z 8.06 ( A Z) na 30.04 i Pfizer. Pozdrawiam :kwiat: Tylko dalej od domu jakieś 60 km ;)
ODPOWIEDZ