Pogaduchy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: Pogaduchy

Post autor: ANDY12345 »

Cześć jeszcze zaspane Księżniczki :) , wiem wiem , pogoda nie sprzyja do wystawiania noska spod pierzynki ;) , a śniadanko nie stoi w pobliżu i brzusiu nie woła papu to po co się przemęczać :P :lol: .... lepiej pogrzeszyć ;)
Dzisiaj nie będzie kakałka, ale zupka mleczna z lanym ciastem , bo dawno nie gościła, a w lodówce nie ma miejsca na następny garnek :o . Z kawkami, inkami i innymi zbożówkami potowarzyszę jak oczęta otworzycie :)
Miłego i spokojnego :)
Gość

Post autor: Gość »

Dzień dobry Kochani. Cieplutko Was ściskam z zalanego deszczem i zasnutego mgłą Lądka. Wczorajszy dzień przechodziliśmy, biedna psina jak weszła do pokoju do zaliczyła padaczkę do rana 😁
Część lądeckich szlaków już przemierzyliśmy robiąc wypady weekendowe, cześć przed nami, wczoraj zeszliśmy zakamarki...wiem, że narażę się fanom Lądka ale nas te walące się obecnie, a niegdyś piękne budynki, zaniedbanie wyglądające z każdego kąta jedynie smutkiem napełnił. Było pięknie, było życie jest... bieda.
Rynek nie podniósł na duchu a mógłby być piękny.

No nic... przyroda dookoła daje radę i tak będziemy trzymać 😊
Dzisiaj może uda się znaleźć przerwę w deszczu a wieczorem idę się wymoczyć do Wojciecha 😁
Życzę Wam chociaż odrobiny słoneczka.🌺
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Dzień dobry :kwiat:
Długi weekend ,ciąg dalszy ,odpoczynek 8-)
Cały czas pada deszcz ,pochmurnie ,mokro zimno :roll:
Andy lane kluseczki ,jeszcze lepsze z mlekiem :o
Majka w Lądku zdroju ,znane miejsce z kuracji ,dalszego super pobytu :kwiat:
Daj nam więcej , relacji z Lądka Zdroju 8-)
Deszczowo to w domku , tylko spacer z jorkiem ;) ;)
Pogodnej niedzieli ,pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Dlaczego od razu mówisz, ze narazisz się 😁😎? Każdy ma prawo do swojej opinii. Sprawa niszczejących budynków w Lądku już wielokrotnie była wałkowania nawet tu na forum. Nie jest to takie proste, jakby na pierwszy rzut oka wydawało się.
Myślę, że brzydka pogoda bardziej wpłynęła na spojrzenie. Ja tam do Lądka pojadę setny raz i będę czerpać silę z piękna tego miejsca... góry, lasy, parki to jest to co cieszy. Jak będę chciała popatrzeć na wygładzone kamieniczki to wpadnę na dzień do Polanicy. Odpoczywaj i nie martw się niczym. 😘
Gość

Wcale się nie martwię 😉 mam wolne, dookoła robi się zielono, pyszne lody i obiadki są (bar Lux ma powodzenie), pochodzić jest gdzie, nic mi więcej do życia nie potrzeba.
Czekamy aż deszczyk odpuści bo mały, nieznany szlak kusi.
Polanica koi wzrok, tam jest tak harmonijnie, że dobrze mi tam, ale to prawda , że łazikiem być tam trudno i nie zanudzić się w końcu.
Pan B.pozdrowiony 😘
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

Moje pierwsze sanatorium 16 lat temu to był właśnie Lądek i moje odczucia od lat są niezmienne..... szare smutne i przygnębiające uzdrowisko. Broni się tylko latem kiedy rośliny jednoroczne i zieleń rozjaśniają i przykrywką trochę tą szarzyznę i smutne niszczejące budynki i kamienice. Bywam w Lądku bardzo często i widzę że niestety niewiele się zmienia....a mogłoby być naprawdę pięknym uzdrowiskowym. No ale chyba jak zawsze.... chodzi o kasę. Ale przykładem, że można zawalczyć o nią są choćby właśnie wspomniana Polanica, czy Kudowa. Pamiętam obię te miejscowości z czasów kiedy też było szaro i brzydko. Ale ktoś zadbał o to aby to zmienić.
Mam jednak nadzieję, że kiedyś Lądek też przejdzie taką metamorfozę.
Spokojnej I słonecznej niedzieli wszystkim życzę. 🌼
Awatar użytkownika
+alicja+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 sty 2015 00:03
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Post autor: +alicja+ »

w deszczową niedzielę😬witam uziemionych w domu/i]

u mnie strugi wody z nieba😕
tylko herbata 🍵 i kanapa🤭

Majka na gigancie 😉
Gość

No Alu gigant jak na wysłanej fotce 😁 już mnie nosi, pelerynę wdzieje i spadam.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

W Lądku niegdyś nie było szaro. Jeżdżę tam od polowy lat osiemdziesiątych. Gwarno, kolorowo... był nawet zegar kwiatowy. Mnóstwo kwiatów na ogromnej ilości klombów. Niestety powódź tak dotkliwie dotknęła tego miejsca, że trudno było się z tego podnieść. W tamtym czasie miasto było dwukrotnie liczniejsze. Teraz bez młodych ludzi, z olbrzymim bezrobociem i większością emerytów. Bez turystyki to miasto faktycznie zginie, a poza krytyka nikt tak naprawdę pomysłu na nie nie ma.
Awatar użytkownika
+alicja+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 sty 2015 00:03
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Post autor: +alicja+ »

piesełkowi też pelerynkę ubierz i w długą😀
tańczyłaś na fontannie :?: bo ja tak🤭🤣