Piast- Iwonicz-Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2010 13:46
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Piast- Iwonicz-Zdrój

Post autor: Gaba »

Proszę o aktualne opinie:)
forumowicz

Re: Piast- Iwonicz-Zdrój

Post autor: forumowicz »

Moja opinia z ub. roku z maj/czerwiec :D http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/vi ... f=3&t=2982

Nie polecam tego osrodka, dla mnie porazka... Ale jest gdzie potańczyc w Iwoniczu, pozwiedzać... natomiast warunki bytowe w Piascie- porażka :(
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 93 razy

Post autor: Dzia_dek »

Poszukuję rzetelnego, obiektywnego, a przede wszystkim aktualnego opisu warunków w SU "Piast".
Może ktoś był w ostatnim okresie lub jest w tej chwili na turnusie i zechce podzielić się swoją opinią.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Poszukuję aktualnego opisu warunków w SU "Piast". Interesuje mnie opieka medyczna, baza zabiegowa i wyżywienie. Mam na te tematy niewiele informacji uzyskanych od personelu. Warunki zakwaterowania miałem okazję zobaczyć w poprzednim tygodniu. (poziom raczej średni) Wiem, że od 3 stycznia jest nowy turnus. Może ktoś z osób aktualnie przebywających na turnusie udzieli informacji. Dziękuję i pozdrawiam.
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

dziadek-co to znaczy poziom zakwaterowania "średni"-może trochę szerzej:)
tamara13
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2014 16:09

Post autor: tamara13 »

Witam :)
wybieram sie do Piast w Iwoniczu od połowy lutego , czy ktos byłby w stanie podpowiedziec jak załatwic formalnosci -chodzi o jedynke w węzłem ?dzwoniłam i powiedziano ze takich nie ma w ramach nfz ,chce dopłacic
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam.
Odpowiedź dla Tamary13.
Otrzymałaś odpowiedź zgodnie ze stanem faktycznym. W SU "Piast" są tylko cztery jedynki (toaleta i umywalka w pokoju) a łazienka jedna na te pokoje w korytarzu. Jeżeli ilość pacjentów (jest ich mało na turnusie) na to pozwala można poprosić o dwójkę. Opłata jak za jedynkę z pełnym węzłem, ale mieszkasz sama (plus to większy pokój/szafa). Nie ma rezerwacji telefonicznej (tylko dla pobytów komercyjnych). Można spróbować przyjechać dobę wcześniej. Opłata za pokój 54 zł plus opłata klimatyczna (3,20 PLN) bez wyżywienia.

Poziom "średni" zakwaterowania. Spróbuję wyjaśnić. Meble i wyposażenie pokoi nie jest nowe, ale nie widziałem zarwanych łóżek czy pourywanych drzwi w szafach. Część pokoi ma dywany na podłodze, inne tylko parkiet. Łazienki pamiętają na pewno lepsze czasy, ale nie ma odpadających płytek czy zniszczonych elementów wyposażenia. Wszędzie odbiorniki TV. Czajniki na korytarzu. Część obiektu pomalowana (III piętro). Muszę zaznaczyć, że widziałem tylko kilka pokoi. (może pokazali mi najlepsze???).

Posiłki są przygotowywane na miejscu w kuchni, nie ma cateringu.
Baza zabiegowa w budynku za wyjątkiem basenu, który jest w zakładzie przyrodoleczniczym (5 minut spacerkiem)

To informacje uzyskane dzięki uprzejmości obsługi obiektu, a które zweryfikujemy w rzeczywistości po 24 stycznia i postaramy się uzupełnić powyższy opis o bardziej szczegółowe informacje.
Pozdrawiam
D.Z.
janekmazowsze
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 09:19

Post autor: janekmazowsze »

Do tamara13 Witaj Ja tez sie wybieram do Iwonicza W połowie lutego do sanatorium CRR z mazowsza a Ty skąd jedziesz ?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Dziadek Zbyszek :D małe sprostowanie. telewizor w każdym pokoju, ale za odpowiednia opłatą i to nie niską :( W pokoju 3 osobowym, który został mi przydzielony zamiast obiecanej dwójki , tylko dwie osoby chciały TV. Niestety, warunkiem otrzymania "plazmy" 14 calowej było uiszczenie opłaty jak za 3 osoby.
To tyle.
Pozdrawiam.
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

janekmazowsze pisze:Do tamara13 Witaj Ja tez sie wybieram do Iwonicza W połowie lutego do sanatorium CRR z mazowsza a Ty skąd jedziesz ?
Ja też tam będę:)
ODPOWIEDZ