Spotkania w Świnoujściu

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Re: Spotkania w Świnoujściu

Post autor: berbla65 »

Ok- jestem na miejscu :lol: pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 259 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Berbla się rozkręca :lol: , i fajnie , ale już masz chyba półmetek ... :? czas na turnusie zbyt szybko biegnie :evil:

Zbyszku , a miałeś się szczepić w piątek :o
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ciekawska12 pisze: 18 maja 2021 06:50 Genia pobyt udany pod każdym względem a te trzy tygodnie minęły bardzo szybko.
Super , że jesteś zadowolona :D planujesz jeszcze kiedyś tam wrócić :?:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Gienia czekam do 25 maja, bo wtedy idę do Rusałki, a tam jest punkt szczepień i bez rejestracji, poza kolejnością zaszczepię się jako osoba niepełnosprawna z umiarkowanym stopniem niepełniosprawności.
Skorzystam z tej ścieżki, bo już za długo mnie blokowali, a teraz samo MZ wystawiło mi e-skierowanie na szczepienie.
Mam już dość czekania, tym bardziej, że 15 stycznia zgłaszałem chęć do zaszczepienia się i do tej pory tego nie mogłem zrobic. :shock:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A jaką szczepionką :?:
ciekawska12
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2018 13:30
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ciekawska12 »

Geniu Droga :kwiat: chętnie wrócę do ŚWINOUJŚCIA do SASANKI :D mimo pandemii, mimo obostrzeń nie odczułam żadnego dyskomfortu a nawet znalazłam w tym plusik bo to, że turnus zdecydowanie mniejszy dał nam możliwość lepszego kontaktu i poznania współkuracjuszy. Muszę jeszcze dodać, iż (z tego co słyszałam) każdy chwalił komfort mieszkania w jedynce.
Na zabiegach panie rehabilitantki uśmiechnięte , miłe i pomocne, w dodatku z doskonałą pamięcią do imion, co urzekło mnie już pierwszego dnia a przecież od mojego wcześniejszego pobytu minęły dwa lata. Pani pokojowa i pan "złota rączka" (nowy) również na plus. Pani w kawiarni niby ta sama co kiedyś a jednak inna; przyjazna, wesoła, z uśmiechem na twarzy, tak sobie myślę, że takim uśmiechem i serdecznością być może kiedyś zarażą się panie na recepcji ;)
Celowo na koniec mojego wywodu zostawiłam pana masażystę... i co by tu na plus napisać :?: ... hmm, może tak; jeśli ktoś potrzebuje pogłaskania po plecach to trafił idealnie :roll:

Wracając do Twojego pytania; Geniu, tak chętnie wrócę do Sasanki , do dobrych zabiegów, szumu fal , pięknych wschodów i zachodów słońca, pięknej promenady aczkolwiek to mój dopiero drugi ośrodek Krus więc może najpierw zobaczę jak jest w innych.
Z KRUSowskich znam tylko SASANKĘ I GRANIT ; może ktoś poleci gdzie powinnam wybrać się następnym razem, tj. za rok :?: :?:

Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy i forumowiczów :serce: :kwiat: :kwiat:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Gienia jeszcze nie wiem, ale będę chciał Moderną, albo Pfizerem i będę szukał takiego punktu, gdzie będzie ta szczepionka.
Drugi punkt mam blisko Sobótki w Przychodni Wojskowej.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Ciekawska - ośrodki KRUS to super w Kołobrzegu - Niwa 8-)
I w Jedlcu koło mnie :lol: :lol: wiem ,że fajna baza zabiegowa no i cisza w lesie na zalewem jak ktoś lubi , kilkanaście km od Kalisza ;)

Granit też mi się podobał :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ciekawska :kwiat: szukasz plusika dla pana G :?: jest bardzo rozmowny i sympatyczny i przystojny ;) :lol:
Gdy byłam 6 lat temu , masował mnie taki młody chłopak , to był masażysta z prawdziwego zdarzenia :) teraz pracuje w Uzdrowisku Świnoujście , masował mnie rok temu w Rusałce , poznałam Go po stylu masażu i nawet Mu powiedziałam , ze masuje pan tak , jak kiedyś masował mnie pan w Sasance :lol: - bo to byłem ja - usłyszałam :o :lol:
Co do pamięci do imion , to faktycznie maja zaskakującą pamięć :shock:

Moim zdaniem w Granicie jest bardzo podobnie pod każdym względem jak w Sasance :)
Ja nie byłam tylko w Jedlcu .... z pozostałych co mogłabym Ci polecić :?:
Niwa :?: ... byłam 3 razy ... chociaż zdecydowanie wolę Kołobrzeg , to gdyby udało mi się jeszcze pojechać , poproszę o Sasankę :)
Skoro nie byłaś w Niwie , no to chyba jednak Ci ją polecę , chociaż tam , pod pewnymi względami nie jest tak dobrze jak w Sasance ;) jest tam stół szwedzki (nie wiem jak teraz w pandemii ) , ale na tym mi zupełnie nie zależy ..
Ostatni raz byłam ponad 2 lata temu , wiele mogło się zmienić .
Horyniec - dziura zabita dechami , ale podobno zabiegi bardzo dobre , o ile Ci je lekarz zleci . Reszta , podobnie jak w Sasance i Granicie :) z tą różnica , że nie ma tam kawiarenki .. , a do najbliżej ok 1 km .. w tym samym budynku jest sklep ..
Iwonicz - to było moje pierwsze sanatorium , nie ma co zatem pisać , bo mogło się sporo zmienić ..

Mnie , jeśli uda się jeszcze pojechać , wszystko zależy od orzecznika ws. renty chorobowej , to prawdopodobnie w styczniu .

Jeśli jeszcze coś to pytaj na priv ;)
ciekawska12
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2018 13:30
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ciekawska12 »

Zawsze broniłam się przed Jedlcem ale ostatnio spotkałam kilka osób które zachwalały to miejsce- warto wziąć to pod uwagę :o
Niwe chwalą wszyscy. Chciałam w tym roku ale terminy były tylko wczesno wiosenne i nie bardzo pasowały z moimi planami.

A co myślicie o Iwoniczu? miałam planowany w poprzednim roku ale wyjazd nie doszedł do skutku :(
ODPOWIEDZ