Puckie Centrum Medyczne

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Puckie Centrum Medyczne

Post autor: jacky6 »

Smerfetka1 pisze: 10 kwie 2019 10:57 Składając bezpośrednio do nich termin możesz sprawdzić tylko dzwoniąc do ośrodka ja tak robię. Proponują mi w tym roku :D termin realizacji mogę wybrać ze względu na zsn. Jeszcze nie wiem jaki miesiąc wybrać ale chcę w lecie :kwiat:

I jak się zainteresowanie zakończyło ?
Każdy by chciał letnią porą...

:mrgreen: :ugeek:

Awatar użytkownika
Smerfetka1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2019 11:32
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 1 raz

Re: Puckie Centrum Medyczne

Post autor: Smerfetka1 »

jacky6 pisze: 22 maja 2021 23:53 I jak się zainteresowanie zakończyło ?
Moja przygoda z PCM zakończyła się niezbyt przyjemnie.
Kilka razy przesuwali termin pobytu , w 2020 trzykrotnie :shock: Ostateczny termin pobytu wyznaczyli na 11.12-31.12.2020 z adnotacją, że zmiana terminu możliwa tylko na pisemny wniosek uzasadniony( wypis ze szpitala, zaświadczenie lekarskie ).Wymagane pismo złożyłam z wypisem szpitalnym z oddziału reh. neurologicznej z dnia wypisu 08.11.2020 ( pobyt 6 tygodni ) zaświadczenie lekarza rodzinnego i znaczny stopień niepełnosprawności ,pacjent podwyższonego ryzyka ze względu na panującą pandemię nie wskazany wyjazd w czasie zwiększonej liczby zachorowalności na Covid .
W połowie grudnia otrzymałam telefon z zapytaniem, dlaczego nie jesteśmy na pobycie ? Grzecznie powiedziałam, że wysłałam pismo wyjaśniające .
Jakie było moje zdziwienie gdy otrzymałam zwrot skierowania z dokumentacją medyczną i adnotacją, że pandemia nie przeszkadza w rehabilitacji i nie mogą wyznaczyć innego terminu rehabilitacji :cry: :evil: :shock: :o
To dopiero prezent od Świętego Mikołaja ;)
Zadzwoniłam i poprosiłam o połączenie z osobą decydującą w sprawie rehabilitacji stacjonarnej. Pani kierownik powiedziała, że to nie wystarcza na przełożenie rehabilitacji. Na pytanie gdzie się podziało zaświadczenie lekarskie, które wysłałam pani nie udzieliła konkretnej odpowiedzi :shock:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Puckie Centrum Medyczne

Bietka pisze: 04 kwie 2019 08:16 mam pytanie czy można opuszczać ten ośrodek tzn. np. spacerować nad morzem czy robić zakupy w mieście, czy pojechać na krótką wycieczkę do Gdańska, Gdyni.... Znam ośrodki gdzie nie było takiej możliwości np. Otwock k/Warszawy.

Lada dzień będę powtarzać tam powtórkę z rozrywki.
Więc będą aktualizacje.

Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Puckie Centrum Medyczne

Smerfetka1 pisze: 23 maja 2021 11:14 Moja przygoda z PCM zakończyła się niezbyt przyjemnie.

Wg mojej wiedzy - w onym czasie panowało Wariatkowo we Wszechświecie.
My akuratnie byliśmy w połowie kolejki ale nasi znajomi mieli opcję przyspieszonego terminu rehabilitacji z której nie skorzystali.
Być może ...
Eh tam...
W każdym obiekcie powiązanym z NFZ były co najmniej zawirowania.
Nie zawsze zrozumiałe i akceptowalne.

ODPOWIEDZ