Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Re: Szalona Paczka

Post autor: ewasz »

Hejka 🤗
U mnie wszystko idzie do przodu, ortopeda zadowolony z postępu rehabilitacji. Dał skierowanie na dalszą rehabilitację. Na zabieg trzaskającego palca mam na 9 czerwca a potem zajmie się moim kolanem. Potem wizyta u alergologa, neurologa... No i jak widać "latam" po specjalistach i czasu brak bo jeszcze w domu remont...
A, jeszcze 1 czerwca drugie szczepienie 😃
Pozdrawiam ❤️
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2018 19:01
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: alutka 114 »

Dzień dobry wszystkim :D
Ewasz dobrze, że udało Ci się tyłu lekarzy zaliczyć i rehabilitacja przynosi rezultaty :D
Ja na razie przełożyłam sobie planowaną operację kolana na przyszły rok, nie chciałam całkiem rezygnować, żeby w razie czego nie wypaść z kolejki, ale może dzięki zastrzykom, które dostaję w poradni leczenia bólu mogę więcej chodzić i nie boli aż tak bardzo.
Pozdrawiam całą Paczkę
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Dzień dobry :kwiat:
Deszcz pada ,pochmurnie ,pogoda nie zadowala :kwiat:
Ewasza zawsze ,sobie coś załatwi , zdrówko najważniejsze 8-)
Alutka ,podobna sprawa z kolankiem :roll:
Skończyłam rehabilitacje na dziś ,wyjazd do domku :)
Późno w domku ,padnięta jak :twisted:
Spóźniona ,mniej czasu na forum ;)
Miłego popołudnia wieczorku ,pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Hej , witajcie .
Cieszę się , że u Was jakoś układa się . Ale chcę podziękować wszystkim za trzymane kciuki :serce: , jesteście kochani .
Niestety , komisja 3-osobowa stwierdziła - ,,nie jest pani niezdolna do pracy " :shock: :twisted: :twisted: :!:
Na podstawie orzeczenia komisji ZUS odmówił mi renty :evil: :evil: .
Jutro mam być u adwokata w innej sprawie więc przy okazji zapytam go o dalsze postępowanie względem tej piekielnej instytucji . Będę walczyć bez dwóch zdań choć nie wiem czy zmieszczę się w czasie , jaki mi pozostał do emerytury . Jestem w szoku , pozdrawiam Was wszystkich :kwiat: :serce: .
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

Danii tak mi przykro :(Trudno uwierzyć ,przecież bezpodstawnie człowiek by nawet nie próbował ubiegać się o te grosze :shock: Tak niewiele Ci brakuje do tej emerytury...co za bezduszność urzędnicza :( Może jakoś dotrwasz do tej emerytury ..idż do pracy na jeden dzień i idż na należne Ci zwolnienie lekarskie.Sami prowokują takie zachowanie, odmawiając należnego Ci świadczenia. Trzymaj się ,szkoda ,że nasze trzymanie kciuków nie pomogło :evil:
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Danii, bardzo przykro mi z tego powodu :( Próbuj odwoływać się do sądu .... :roll: Dalej trzymam kciuki, oby było dobrze :)
Awatar użytkownika
Smerfetka1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2019 11:32
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 1 raz

Post autor: Smerfetka1 »

Dani współczuję :shock: :( :cry:
Kochana nie odpuszczaj, odwołuj się. Trzymam kciuki i przytulam mocno :serce: Bezduszna instytucja i jej orzecznicy bez sumienia. Na samo wspomnienie tych ich komisji dostaję mdłości :cry:
MaryKate
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2014 13:40
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: MaryKate »

Dani888 , bardzo mi przykro że Twoje odwołanie się nie udało . Tak w tym kraju traktuje się osoby które po latach ciężkiej pracy stan zdrowia się pogorszył . Może jeszcze sąd uzna że renta się należy .
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Post autor: mariolaa »

Dani przykro mi :( , ja cały czas myślałam, że decyzja będzie pozytywna. Machina urzędnicza jednak widać nie do pokonania, coś okropnego. Bezduszne osoby w komisji. Masz rację popytaj prawnika, jak jutro będziesz, co w Twoim przypadku zrobić, jak postąpić dalej. Jeżeli powrót do pracy możliwy choćby na krótko, to później zwolnienie. Ale tu potrzebna zgoda lekarza medycyny pracy i będzie trudno otrzymać zgodę. Tylko wtedy przy zwolnieniach trzeba uważać na jednostki chorobowe, aby długie zwolnienie nawet z przerwami nie zaliczyli do jednego okresu zasiłkowego. Popytaj jeszcze u siebie w zakładzie pracy, może oni coś podpowiedzą, jak będą chcieli postąpić w Twoim przypadku. Może doradzą tak aby dla Ciebie w tej sytuacji było korzystne. Jestem dalej myślami z Tobą, rozumiem jak to przeżywasz. Buziaki :serce:
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

Dani :serce:

Bardzo, bardzo mi przykro :(

Trzymałam cały czas kciuki, choć sama mam od wielu lat bardzo złe doświadczenia z orzekaniem przez ZUS. Wtedy chorował ciężko mój mąż. Tak ciężko, że od 20 lat już go nie ma, ech :cry:

Orzecznicy ZUS zrobili wszystko, żeby mu ten końcowy czas uprzykrzyć na maxa , zdołować, pognębić :evil: .

Miałam nadzieję, że coś się do dziś zmieniło, ale widać nie :evil:

Trzymaj się i walcz, ale adwokaci kosztują. Może lepiej robić tak, jak radzi Ewana. Ja akurat w Twoim przypadku nie miałabym żadnych skrupułów.

Pozdrawiam :kwiat: :serce: :kwiat:
ODPOWIEDZ