Spotkania w Świnoujściu

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Spotkania w Świnoujściu

Post autor: zbigniew165 »

Gienia przybywaj do Świnoujścia, będzie już wszystko pootwierane, więcej ludzi i będzie weselej, tak jak przed pandemią.
Wszyscy czekamy na otwarcie restaauracji i kawiarni, bo na razie tylko w ogródkach można posiedzieć.
Pogoda też nie dopisuje, bo w kratkę i zimno. ale ruch większy niż jeszcze kilka dni temu.
U nas stołówka w hotelu rusza w sobotę i skończy się jedzenie w styropianie posiłków dla gości, bo ja obiady samotnie jadam na stołówce.
Na razie szukam punktu szczepień, co okazało się trudne w Świnoujściu, bo czynne są tylko do godz.15.00 i brak dokłdnych informacji, gdzie można się zaszczepic.
Co do tańców, to ani nie widziałem, ani też nie słyszałem, żeby takie miały być już w Świnoujściu, a już trochę osób miejscowych tu poznałem. O spontanicznych tańach na promenadzie też nic nie słyszałem.
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: berbla65 »

GIENIA pisze: 25 maja 2021 09:55 No i super Berbla :) szłaś promenadą koło tężni , czy uliczkami :?:

Dziewczyny powracały , Berbli dobre też się już kończy , a ja czekam , aby móc już dzwonić do NFZ o zwrot :D może znowu jesienią odwiedzę Świnoujście :P

Pozdrawiam :serce:
Geniu uliczkami dotarłam do Sasanki- bardzo fajnie umiejscowiony jest ten obiekt - z jednej strony las, z drugiej rewelacyjne pensjonaty no i bliziutenko do teżni ( jeszcze nie działają) i do morza :serce: niestety dobre się kończy :cry: pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: lubelanka64 »

mam pytanie do bywalców Świnoujścia.....jakie sanatorium polecacie???. Nigdy nie byłam w sanatorium w Świnoujściu, ale sprawdziłam, że mam bezpośredni dojazd z Lublina i nabrałam ochoty na odwiedzenie tego zachwalanego kurortu mimo dużej odległości. Interesuje mnie sanatorium z zabiegami i stołówką na miejscu, warunki socjalne są dla mnie mniej ważne. Pozdrawiam i czekam na sugestie
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Lubelanka64 polecam Ci jako jedyne sanatorium spełniające Twoje wymagania w Świnoujściu Energetyk.
Wszystko na miejscu i nie ma problemów z jedynkami. Nie wiem, czy chcesz do nas przyjechać komercyjnie, bo z NFZ nigdy mi się nie udało do niego dostać zwrotu.
Jak masz pytania, to mieszkam czasowo w Świnoujściu i tu pracuję, odpowiem na każde pytanie dotyczące obiektów sanatoryjnych i Świnoujścia. Pytaj w tym temacie lub na priv.
Genia wreszcie udało mi się zapisać na szczepienie Moderną w poniedziałek o 16.00 w Miejskim Domu Kultury punkt szczepień populacyjnych w Świnoujściu. :D
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: lubelanka64 »

Zbyszek dziękuję za odpowiedź na mój post. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 256 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Lubelanko ... w Światowidzie i w Bałtyku jest stołówka i baza zabiegowa , jednak na część zabiegów trzeba dochodzić do Rusałki ...ok 300 m.. i z jednego i z drugiego . W Bałtyku jest basen .
A , żeby spełniał Twoje kryteria , no to tak jak Zbyszek pisze , tylko Energetyk .

Zbyszku , a na to szczepienie , które nie doszło do skutku , też byłeś zapisany na Modernę :?:

Przed Berblą ostatni weekend nad morzem :)

Pozdrawiam Wszystkich :D
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: berbla65 »

Tak,tak Gieniu to już ostatni weekend 😖dziś bardzo wieje nad morzem ale więcej JODU można ,, złapać" 😁spacer i zabiegi zaliczone😀pozdrawiam :kwiat:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia w Rusałce szczepili wszystkimi szczepionkami, ale pani chciała mnie z łaski zapisać, nie podając w jakim terminie to szczepienie będzie. Oczywiście zrezygnowałem z takiego załatwienia sprawy.
Wkurzyłem się i dzisiaj zadzwoniłem na 989, opowiedziałem wszystkie moje starania o zaszczepienie się i pani od razu mnie zapisała na 31 maja. Zaraz też dostałem SMS o dacie, godzinie szczepienia i że ma to być Moderna.
O 16.00 mam szczepienie, a o 17.00 zabieg fali uderzeniowej na ostrogę, może przeżyję ten poniedziałek. :lol:
Gość

Post autor: Gość »

Całe szczęście Zbigniewie, że ten mało przyjemny zabieg o którym pisałeś masz już za sobą, bo jeszcze i to mogłoby dołączyć do kumulacji 🤔😮.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam
Wczoraj spotkaliśmy się z Berblą po raz trzeci i przegadaliśmy ponad 1,5 godziny wymieniając poglądy na temat zalet Świnoujścia i Kołobrzegu.
Oczywiście doszliśmy do wniosku, że dla nas przewagę ma Świnoujście nad Kołobrzegiem, a dodam, że Berbla jest tu pierwszy raz.
Z Berblą dobrze się rozmawiało i myślę, że z takimi osobami z forum warto się spotkać, ale warunkiem jest zbliżony PESEL, lub dobra znajomość z forum, a nie taka tylko z rozmów przed wyjazdem do sanatorium.
Stwierdzam to na podstawie swoich niedawnych doświadczeń z Kołobrzegu i wcześniejszych ze Świnoujścia, jak i obecnych.
W Świnoujściu są już pierwsze tańce w ogródkach w Albatrosie i na promenadzie w okolicach sanatoriów Światowid, Tryton, oczywiście po drugiej stronie promenady.
Wczoraj byłem zobaczyć w Scaliano Energetyk, ale jeszcze zamknięte, ale otwarta jest kameralna kawiarnia Zefirek, gdzie można spokojnie posiedzieć, wypić dobrego drinka, zjeść lody, czy wypić kawę.
Dzisiaj zajrzę do Rybniczanki, czy tam już jest czynne.
ODPOWIEDZ