Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Dzieki za szybkie komentarze, czy w 2014 r pojade do sanatorium, mam następne pytanie do Was, przy którym numerze, lub mniej więcej w jakim czasie przed wyjazdem dostanę wiadomość o wyjeździe, jeszcze drugie pytanie, lekarz kierujący dał skierowanie mnie i jeszcze mojemu mężowi czy jest możliwość wyjazdu razem do tej samej miejscowości i w tym samym czasie, czy mamy szansę wyjazdu razem Pozdrawiam forumowiczów.
teresaela pisze:Dzieki za szybkie komentarze, czy w 2014 r pojade do sanatorium, mam następne pytanie do Was, przy którym numerze, lub mniej więcej w jakim czasie przed wyjazdem dostanę wiadomość o wyjeździe, jeszcze drugie pytanie, lekarz kierujący dał skierowanie mnie i jeszcze mojemu mężowi czy jest możliwość wyjazdu razem do tej samej miejscowości i w tym samym czasie, czy mamy szansę wyjazdu razem Pozdrawiam forumowiczów.
miałam przydział 1.5 miesiąca przed wyjazdem przy numerze ok 460, ale to też zależy od NFZ ...
Powiadomienie o wyjeździe powinnaś otrzymać nie później niż 14 dni od daty planowanego pobytu, z reguły jednak jest to wcześniej, ale jak już napisano różnie z tym bywa w różnych NFZ. Jeżeli chodzi o wspólny wyjazd to nigdy nie próbowałem, ale są różne szkoły-niektórzy spinają skierowania, piszą prośby do NFZ, ale ten zastrzega sobie, że nie gwarantuje wspólnych pobytów. Jednak z doświadczenia wiem, że jest sporo małżeństw na pobytach sanatoryjnych z NFZ.
Jeśli chodzi o wspólny wyjazd małżeństw to napiszę z własnego doświadczenia,zawsze jak dostawaliśmy skierowanie od lekarza , wysyłaliśmy w jednej kopercie do funduszu i załączaliśmy odręczne pismo z prośbą o przydział sanatorium w tym samym terminie i w tym samym ośrodku pomimo różnych schorzeń.Raz jedyny wyjechaliśmy osobno z racji tego że w moim przypadku wyskoczyły jakieś tam przeciw wskazania i dopiero po odwołaniu otrzymałam przydział.Nie wiem jak można to załatwić już po otrzymaniu numerów skierowania.Może jeszcze ktoś się odezwie,bądź dobrej myśli albo spróbuj bezpośrednio w funduszu załatwić .Pozdrawiam i życzę powodzenia