Szczepionki na korona wirusa

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.

Czy zaszczepisz się przeciwko koronawirusowi SARS-COV2?

TAK
70
72%
NIE
22
23%
NIE WIEM
5
5%

Liczba głosów: 97

Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Szczepionki na korona wirusa

Post autor: dani888 »

Otóż to i dlatego dyskusja rozwija się , nikt nikogo nie obraża tylko wyraża swoje zdanie i tak być powinno . Pozdrawiam Andrzeju i Alkoholiku . Zdrówka .
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Arker pisze: 11 cze 2021 18:32
medi pisze: 10 cze 2021 16:57 Uważam że nieszczepienie się jest samolubstwem !!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
Oj Medi boje sie o Ciebie ,co ta szczepionka robi co z niektorych ludzi,najlepiej izolowac realnie myslacych i jak nie zmiekna utylizowac tak rozumie z tego ,pokazalas tu jakim jestes zimnym pozbawionym empati czlowiekiem - :cry:
Ja jestem pozbawiona empatii? A co z tymi którzy mówią "Ja jeszcze poczekam ,zobaczę, jak Wam nic nie będzie to się zaszczepię ".Jesteśmy pokoleniem które swoje już przeżyło, powinniśmy myśleć o wnukach bo oni są kontynuacją nas.
Jeżeli szczepionka jest szkodliwa to my powinniśmy być krolikami A może bohaterami sama nie wiem.I nie gadaj mi tu o utylizacji bo to już nadinterpretacja
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

Mnie tam zwisa i powiewa - czy ktoś chce czy nie chce się szczepić.
Jego sprawa i gajowego.
To tak jak z ubezpieczonymi lub nie.
A Przezorny Zawsze Ubezpieczony było reklamowym hasłem wiodącym PZU.
A jak się spalili, zalała ich powódź, stała się katastrofa - to ola Boga - nic nie mamy - pomóżcie dobre ludziska.
Co pozostało ?
Róbta co chceta.
Amin.

:mrgreen: :ugeek:

Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Post autor: Arker »

medi pisze: 11 cze 2021 21:45
Arker pisze: 11 cze 2021 18:32

Oj Medi boje sie o Ciebie ,co ta szczepionka robi co z niektorych ludzi,najlepiej izolowac realnie myslacych i jak nie zmiekna utylizowac tak rozumie z tego ,pokazalas tu jakim jestes zimnym pozbawionym empati czlowiekiem - :cry:
Ja jestem pozbawiona empatii? A co z tymi którzy mówią "Ja jeszcze poczekam ,zobaczę, jak Wam nic nie będzie to się zaszczepię ".Jesteśmy pokoleniem które swoje już przeżyło, powinniśmy myśleć o wnukach bo oni są kontynuacją nas.
Jeżeli szczepionka jest szkodliwa to my powinniśmy być krolikami A może bohaterami sama nie wiem.I nie gadaj mi tu o utylizacji bo to już nadinterpretacja
Witam ,myslisz Medi ze jak sie zdecydowana wiekszosc zaszczepi to skonczy sie zabawa z wirusem?,mysle ze nie ,to juz bedzie trwalo pod rozna postacja ,obym sie mylil.Ja nie czekam jakie bedo skutki tych szczepien ,ja wogole nie planuje sie szczepic ,no chyba ze iluminacj strzela do mnie strzykawko jak do zwierzecia :)
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Post autor: Arker »

Jeszcze dodam dlaczego tak ,a no dlatego ze trudno mi uwierzyc w ten covid ,juz tak absurdalne byly te nakazy ,zalecenia ,ze to sie nie trzyma kupy ,a ze ktos zachorowal i zmarl :cry: ,to mnie nie przekonuje ,ludzie zawsze umieraja a ze media to rozdmuchuja i mowia wszyscy jednym glosem to tez zastanawiajace .Dodam ze moj tata trafil do szpitala ,mial udar lekki na szczescie i ponoc w szpitalu zaatakowal go ten wirus ,byl w izolatorium dwa tygodnie i co ?,a no nic wrocil do domu jak by nigdy nic,Zdrowia zycze wszystkim,Tata ma 90 lat
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

To się ciesz, że Ty i tato mieliście dużo szczęścia. Ja znałam osoby, które zmarły, nie tylko starsze. Znam też młodego człowieka, który myślał, że jest niezniszczalny, że wirus, jaki wirus? Pracował na trzech etatach, prawie nie spał, liczyła się kasa, którą zarabiał dla rodziny. Teraz kolejny już miesiąc na zwolnieniu, najpierw był pod tlenem, potem pod respiratorem. Przeżył, ale sam mówi, że otarł się o śmierć, że przewartościował swoje życie. Jest innym człowiekiem, psychicznie i fizycznie. Nie ma sił, na zwykłe codzienne czynności. Ja też przeszłam covid. Co prawda dość lekko, ale wiem, że to nie jest taki sam wirus, jak grypa. No chyba, że nigdy grypy wcześniej nie miałam. Nie musisz się szczepić, jak nie chcesz, ale nie neguj tego, że wirus jest, bo to by znaczyło, że my wszyscy, którzy go przeszliśmy, albo zwariowaliśmy, albo jesteśmy kłamcami.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

Czy kiedykolwiek antyszczepionkowiec nawiązał do sytuacji pandemicznej w wszystkich krajach Europy i pozostałych ważniejszych.
Tam też są "głupole" jak w PL ?

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam ,ja też zaczynam odpuszczać namawianie i tłumaczenie dlaczego moim zdaniem powinniśmy się szczepić-nie będę tego niepartykularnie wyrażał i niech każdy robi tak było po jego myśli i bez konsekwencji, nawiązując do powiedzenia ...mądry Polak po szkodzie....i bodajże za imć Kochanowskim......nową przypowieść Polak sobie kupi....że przed szkodą i po szkodzie...głupi-bez urazy to nie ja a ...Kochanowski ,Pozdrawiam i tradycyjnie Dużo Zdrowia Życzę :)
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: agunia3 »

A ja dziś druga dawka. Minęło 6 godzin od szczepienia i tylko lekko ręka boli. Przy pierwszej dawce po 4 godzinach ból ręki był już znacznie bardziej odczuwalny. Mam nadzieję, że tak zostanie :)
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Aguniu , jeśli to nie tajemnica to jaka szczepionka ?
Cieszę się , że u Ciebie jest ok zanim co ....i będzie ok na pewno :) .
Pozdrawiam cieplutko .
ODPOWIEDZ