Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Opis miejscowości uzdrowiskowych. Fotografie. Otoczka pobytów w sanatoriach. Nieco rozrywkowo, nieco turystycznie. Co warto zobaczyć, gdzie się rozerwać.
Ja tylko się usprawiedliwię, że czasu dla zagadek ostatnio brak .
Kierownictwo dba, by stawy emeryckie nie zostały się zbytnio, a wczoraj zjawili się niespodziewani goście i tylko na moment zajrzałem do Was, przy okazji obróciwszy zdjęcie autorstwa mojej prawobrzeżnej sąsiadki .
Teraz czytam jak się dalej sprawy potoczyły
Pozdrawiam
Witajcie
Myślę, że jest urządzenie związane z energetyką np. transformator lub z telekomunikacją np. jakaś łącznica lub centrala telefoniczna.
Świadczą o tym białe izolatory umieszczone na szczycie masztu. Myślę też, że jest wyłączona z eksploatacji i stanowi tylko zabytek.
Natomiast nie mam nawet bladego pojęcia gdzie ustrojstwo może sobie stać.
Masz rację .... to jest transformator/stacja czy słup.... nie wiem jak to się fachowo nazywa
i oczywiście już nieczynny,teraz symbolizuje zabytek techniki .
A to ustrojstwo stoi sobie w samym centrum pewnego uzdrowiska
Pozdrawiam Was serdecznie z rejonu zatoki gdańskiej. Krążę tu i tam, odwiedzam rodzinę, miejsca znane z młodości, oglądam przekop...
Do zagadki się niestety nie podepnę, brak dużego ekranu.
Miłego odgadywania i w ogóle...