Życie ! Blaski i Cienie !

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Gość

Re: Życie ! Blaski i Cienie !

Post autor: Gość »

Ja krótko nie obstając za żadną ze stron.
Odnośnie researchu.... takowy mogę sobie robić zawodowo. Tutaj oznacza albo grzebanie w postach (ja osobiście nie znając historii widząc napis forumowicz nie potrafię bynajmniej skorelować postu z nowym nickiem zatem nieco mnie to dziwi...) albo uwielbiane przez plotkarzy obrabianie tyłu na priv... Faktycznie idealne rozwiązanie aby poznać daną osobę. 🤣
Pogadajcie bezpośrednio, wiem, że to tylko woda na młyn dla wielu wybitnych jednostek jak ta, która już wtrąciła swoje trzy grosze...🙄
Nie lubię fałszywych serduszek puszczanych w eter ale i udowadniania sobie wzajemnie inteligencji
Pozdrawiam i życzę pogodnego wieczoru.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jowita zostawmy na chwilę nasze forum i popatrzmy na to co się dzieje w internecie .
Taki mój własny przykład .Nie tak dawno wymieniałem swój sprzęt muzyczny i chciałem zasięgnąć opinii fachowców .Zarejestrowałem się na takie specjalistyczne forum prosząc o poradę i doznałem szoku .Nawet w takim miejscu ludzie w agresywny sposób skaczą sobie do gardeł ,drwią z czyjejś niewiedzy ,za wszelką cenę chcą pokazać swoją wyższość .Zero zrozumienia dla innych ,liczą się tylko oni .

Najbardziej zawsze drażnią mnie ci ,którzy bez jakichkolwiek hamulców szydzą nawet z czyjejś śmierci czy choroby . Pojawia się powiedzmy informacja o odejściu jakiejś wybitnej postaci ze świata kultury . Ludzie komentują taką informację z należnym szacunkiem ,ale pośród komentarzy pojawiają się praktycznie zawsze gorszące ,żenujące wpisy osobników odartych z wszelkiej przyzwoitości .I nie da się tego zatrzymać ,są bezkarni tylko dlatego że chroni ich anonimowość .
I tak jak pytasz czemu to robią ,to dla większości z nich to przednia zabawa ,pokazać frajerom jaki to ze mnie kozak .
Ale tak jak tonący chwyta się brzytwy ,oni desperacko chcą zaistnieć ,śledzą ilość odsłon ,ale chyba najbardziej są wściekli gdy nie dostają odpowiedzi .
Może są samotni ,nie potrafią znaleźć się w normalnym życiu i ich sposobem są właśnie takie pozbawione uczuć ataki .Powoduje nimi pewnie i ogromna zawiść ,gdy widzą że ludzie potrafią normalnie ze sobą rozmawiać .
Internet czy tego chcemy czy nie stał się sposobem na życie , niestety uwidocznił także to co potrafi być w ludziach złe .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Jowita, taki mam zamiar, będę ćwiczyć swoją cierpliwość, która ma gorzki smak (nie wiem czy zauważyłaś, ale drobna zaczepka już się pojawiła), ale owoce ma słodkie. 😋😁
Januszu, prawdę niestety piszesz, co do tego co dzieje się w internetach, więc w sumie powinniśmy się cieszyć, a nawet chyba być dumni z tego, że tutaj na forum NS jest trzymany na prawdę dobry poziom kultury konwersacji.
forumowicz

To prawda . Niekiedy Uczestnicy forum denerwują się że zamykany jest jakiś temat ,czy że usuwane są niektóre posty . Ale dzieje się tak tylko dlatego ,że pojawiają się niepotrzebne spory ,które wymykają się spod kontroli ,bądź ktoś złośliwy zaczyna mieszać .Ale ,i tu ukłon w stronę Moderatora , stara się On w miarę swoich możliwości nad tym panować ,kieruje prośby ,a gdy to nie pomaga ma prawo jako Osoba odpowiedzialna ukrócić takie działania .
Tyle że jak to wielu Uczestników już nie raz podkreślało ,wiele zależy od Nas samych ,mamy wręcz obowiązek zwracać uwagę na złośliwości i agresję ,choć czasem może i trzeba przemilczeć niektóre wypowiedzi .
Każdy chce się tutaj czuć bezpiecznie , ludzie chcą się dzielić swoim zdaniem ,doświadczeniem ,ale i pośmiać się ,pożartować czy porozmawiać z przymrużeniem oka . I potrzeba do tego tylko wzajemnego zrozumienia i szacunku ,więc dbajmy o to :kwiat:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

janusz63 pisze: 12 lip 2021 17:15
Hipokryt pisze: 12 lip 2021 16:51 Jako Hipokryt potwierdzam takie "dobre rady" Andrzeja i innych :shock:
Takie są właśnie te "blaski i cienie" naszego życia forumowego :lol:
Uwielbiasz szydzić -wiemy
Dzięki za ocenę :D Miła atmosfera w temacie jest najważniejsza :D
To kolejna "osobista wycieczka", a wszystko to zgodne z dobrym zwyczajem forumowym :lol:
Takie są cienie naszego życia na Forum. Wszyscy wiemy o tym :shock:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dokładnie tak Januszu. Nie podoba mi się czyjś żart,  humor  - nie muszę się z tego śmiać. Mam inne zdanie - mogę je wyrazić, ale z szacunkiem, bez agresji, gróźb, siłą argumentu, nie argumentem siły (tu: przemocy słownej).
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak, z pomocą przyjaciół wszystko się da przeżyć.😊
Dobranoc ✨
Gość

Post autor: Gość »

janusz63 pisze: 12 lip 2021 19:58 ...Zarejestrowałem się na takie specjalistyczne forum prosząc o poradę i doznałem szoku...
Czyżby chodziło o słynny, wspaniały portal na e... ?🤔
forumowicz

Kazimierzu oj przecież wiesz że nie mogę Ci powiedzieć ;)
Ale powiem tak ,akurat na tych forach o sprzęcie audio fachowców cała gromada , a w zasadzie wszyscy zaczynali od Bambino :lol:

Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ