Pogaduchy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 40 razy

Re: Pogaduchy

Post autor: BozenaMat »

Bry wieczór po upalnym dniu. :)
Burza kręciła się wokół kręciła i co? 2 krople spadły i nici z podlania trawnika. Wężem trza było :evil:
Nutka pisze: 17 lip 2021 09:44 ... naobiecuje się Jej gruszki na wierzbie,to się skusi ;)
Lubi przetwory robić :lol:
Ostatnio to nie wiem w co ręce włożyć, a Wy mnie jeszcze namawiacie na robienie dodatkowych przetworów. A nie łaska mnie coś podrzucić? I tak już mam 20 buteleczek soku z czerwonej porzeczki i 13 słoiczków dżemu z czarnej. A to dopiero początek wszelakich przetworów :D
Z tego co wiem, to tylko szyja Nutce siadła, to obierać porzeczki może :D Przyda mi się pomoc, bo ostatnio 2 babcie pod opieką mam i co jakiś czas szkraba :D Babcie jak babcie... same sobie jakoś poradzą, ale szkraba trzeba utulić, ukołysać, wycałować :D Wreszcie nikt mnie z huśtawki nie zgania, tylko z maluszkiem mogę się bujać do woli :lol:
Nutka pisze: 17 lip 2021 09:31 Dziedzica całymi dniami nosi,to i bicepsy wyrobione ma
Oj ma, ma. Radzę uważać, bo jak cylnę to nie wiem gdzie Waćpanna wylądujesz 8-)
Nutka pisze: 17 lip 2021 10:32 "Mientkie" serce ma,to słoiczek by Ci się pewnie dostał ;) ,bo w stosunku do mnie,to Jej ta "mientkość" zamiera :twisted:
Taaaaa........ co tydzień podsyłam umyślnym łakocie, sama se nie zjem, tylko w te pędy Biduli ślę i co? Licha herbatka tak ością w oku siedzi :o
Jak nic trza się fochnąć :D

Obrazek
Następnym razem to ja po całym mieście za bezami nie będę jeździła . Mowy nie ma :evil:

I tym miłym akcentem wszystkim powiem dobranoc :D Życząc miłych dni. Moje są cudowne... z 3 tygodniowym maluszkiem, który od czasu do czasu nie omieszka odwiedzić babcię :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

No toś się nasiedziała Bożenko , dobrze że chociaż na huśtawce się pobujasz :lol: . Jak będziesz częściej zaglądać, to Nutka zapomni o zadrze ;) ... miłego i spokojnego :)
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 40 razy

Post autor: BozenaMat »

Witaj Andrzeju :) Jeszcze siedzę, bo od 3 dni nie miałam komputera w rękach :D To troszkę nadrabiam ;)
I nie wiem czy zapomni...... Zołzy som pamiętliwe :roll: Następnym razem na spotkanie to z 10 bez Jej przywiozę. Jak się dosłodzi, to herbata Jej wyparuje z myśli :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To własnie do tych bez popitkę będzie chciała :lol: ...
No tak , jak się ręce ma ciągle zajęte, to lapka ciężko używać :roll: . Przynajmniej odpoczniesz od elektroniki ;)
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Dzień dobry :kwiat: słoneczne już :)

Ooooo.... o wilku mowa,a wilk już z ostrymi ząbkami czy innymi pazurkami atakuje :shock:
Żebyś Ty mnie ozłociła tymi bezami ,po których roztyłabym się do porządnych gabarytów,to i tak Ci tej herbaty nie zapomnę :P
Nawet jakby miałaby być licha :roll: Ty wiesz jak może smakować ta lichość w jesienną , zimną noc :?: :twisted:
I to jeszcze nad ranem :?: :!: :!:
A sama se siedź w tych porzeczkach i skub :P

Wreszcie noc bez burz minęła... wyspałam się i to bez chemii :D chyba dusza wraca na właściwe tory :)

Miłego.....
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja bym złote bezy wziął :lol: , niestety są tylko białe, a ja ich nie tykam :P ...
Cześć słoneczne Słoneczko :) , u mnie pochmurno i taka mi się wydaje duchota... albo się starzeję :lol: , Wczoraj burze z pieronami przeszły i deszczyk obficie popadał, fajnie się ochłodziło i było miło, ale się skończyło :roll:
Widzisz Wilk wpadł i zniknął i znowu przez pół roku zaszyty będzie.... na Mikołaja ze świętym wpadnie ;) :lol:
Miłego i spokojnego
Gość

Post autor: Gość »

O kurczę...tylko mi się tutaj nie pozabijajcie 😁 dzień dobry.
Bożenko super Ciey czytać, Nutko przywiozę Ci bezy , babci na etacie trza wybaczyć..
Porzeczki oskubane wczoraj, będzie soczek.
Lookam na wiśnie i ciągle jakoś brak odwagi aby rozpocząć zabawę z nalewką 🙄
Śniadanie w łóżku, leżę czytam, chłodne powietrze powiewa...cozy w jeden dzień w tygodniu mi wolno.
Super niedzieli Wam życzę.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No nie wiem czy dorównasz Bożenkowych :lol: , Nutka musi ocenić :)
A na razie soczkuj, będzie na zimę :P
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

A nie tykaj Andy,dla mnie będzie więcej :D
ANDY12345 pisze: 18 lip 2021 09:00
Widzisz Wilk wpadł i zniknął i znowu przez pół roku zaszyty będzie....
Wychodzi na to,że trzeba Jej częściej wbijać łokcie w żebra :twisted:

Jakie wybaczyć Majka..... ja jestem babcią na trzech etatach i jakoś nikt się ze mną nie pieści :twisted:
Chciała,to ma :D
No nie wiem czy te świdnickie bezy są tak dobre jak tarnowskie ;) ...te z Tarnowa są pychota :D
Oczywiście z prywatnej cukierni,bo przecież Bożenka,nawet jakby się zawzięła,to takich dobrych nie zrobi :roll:
Gość

Post autor: Gość »

Żywię nadzieję, że kiedy spróbujecie. Gwoli ścisłości...jaworzynskie z mojej małej mieściny.
Pora kuper ruszyć bo wstyd dosłownie.
Na obiadek rosołek z wołowiną kurczę pieczone, tudzież fasolka własnymi ręcyma zerwana.
ODPOWIEDZ