Spotkania w Świnoujściu

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Spotkania w Świnoujściu

Post autor: zbigniew165 »

Witam ponownie, bo muszę sprostować informację Muzyczki.
Miejsce o którym piszemy ma dużo stolików, bo są usytuowane od promenady do samego stanowiska grającego na klawiszach.
Nie ma już zespołu, który grał jeszcze w lipcu, bo teraz gra facet, który wrócił do Świnoujścia po 20 latach pobytu w Niemczech i miejsce to już chyba należy do naszego obywatela, który przyjechał do Świnoujścia z Bełchatowa. Nie widziałem tam żadnego Ukraińca o którym pisze Muzyczka. Obsługa składa się tylko z naszych obywateli i jest bardzo uprzejma i nikt nam nie wciskał szaszłyków. Ludzie zamawiali napoje w tym najwięcej piwa.
Myślę, że informacje Muzyczki o tym miejscu są już nieaktualne. Byłem tam z towarzystwem kilkanaście razy, a nawet co dziennie przez ostatnie dwa tygodnie.
Co do reszty informacji Muzyczki o Świnoujściu i promenadzie, to się wszystko zgadza.
Jeszcze co do Bermudów, to były dalej, ale już tam nie grają. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Witam,
znowu muszę też poruszyć temat szaszłykarni w Świnoujściu, gdyż to co pisałam to jest prawda i tak było - koniec czerwca i lipiec, do połowy... Informacje moje nie trzeba sprostowywać, ponieważ byłam i opisałam fakty prawdziwe, własne odczucia i z naszej paczki informacje od bliskich mi ludzi, i znajomych ..i sama byłam świadkiem...Ten sam pan grał, niewysoki w kolorowej koszuli, troszkę tęższy i on był od czwartku do niedzieli....ten sam, co pisałam i wiem i znam go z grania i śpiewania.... Nie umiem przesadzać, ubarwiać i pisać nieprawdziwych rzeczy.
Kelnerzy- Ukraińcy, sama z nimi rozmawiałam,
skąd pochodzi jeden wysoki szczupły młody i to też jest prawda... Stolików może jest ok.20, lub 15, ale patrząc się w innych lokalach jest ich prawie 40.....i nie wszystkie pod parasolami, i jak pada, leje się na głowę... Też w internecie czytałam o tej szaszłykarni, że ludzie narzekają, że bardzo małe porcje dają, gdyż drogo i jedna osoba nawet struła się... Serdecznie pozdrawiam...
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Co do muzyka, to by się zgadzało, ale obsługa kelnerska jest polska i nie ma Ukraińców.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Witam,
Wszystko się zgadza, popytać proszę..
Dla mnie to już nieistotne....
Jednemu podoba się to, a drugiemu tamto..
Tylko aby nie przesadzać i nie pisać nieprawdziwie... zachwalając coś, co nie jest godne tego, gdyż będąc w Świnoujściu, bywałam tam, w szaszłykarni, a potem po 4 dniach - "wyszło szydło z worka"...., jacy potrafią być niemili, aż zdziwiłam się i zaskoczyło mnie to niesamowicie...
Na powietrzu można jeszcze w innych miejscach tańczyć, i to dłużej, to jest w dawnym albatrosie, chyba do 1 po północy.... Serdecznie pozdrawiam
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 255 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

zbigniew165 pisze: 14 sie 2021 23:02 obsługa kelnerska jest polska i nie ma Ukraińców.
Czy na prawdę istotne jest jakiej narodowości osoba nas obsługuje :?: nie bądźmy rasistami ..... dla mnie nie ma to żadnego znaczenia ..... Polak , Ukrainiec czy Chińczyk ..... bądźmy mili dla obsługi , to i obsługa będzie miła dla nas ;) ;)

Zbyszku , popytałeś o to , o co Cię prosiłam :?: :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia masz rację z tą obsługą.
Nie ustaliłem jeszcze, bo u nas dzisiaj pada deszcz i trochę wieje. Uciekałem z promenady, ale może jutro się przejdę, to ci ustalę.
Mogę już podpowiedzieć, że Sobótka ma zarezerwowane drugie piętro dla kuracjuszy na pierwszy turnus w tym roku z NFZ, sanatoryjny we wrześniu.
Jeszcze nie znam terminu, ale wkrótce to ustalę. :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

krisss0070 pisze: 05 sie 2021 17:52 Witam :kwiat: już za parę dni i ja zawitam w Świnoujściu :D
Zawitała i przepadła ;)
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2010 13:46
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Gaba »

Nie ma czasu :lol: :lol: GIENIA zapomniałaś jak to jest :?: ;)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nie zapomniałam , nie zapomniałam :lol: :lol: :lol: ale krisss to nawet telefonu nie ma czasu odebrać :o :shock: :lol: czyli rehabilituje się na całego :lol: :lol: my odbierałyśmy ... zazwyczaj ;) :lol:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

W Świnoujściu jest dużo atrakcji i pewnie dlatego nie ma czasu wejść na forum, żeby coś napisać. :lol:
Może teraz jak zrobiło się chłodniej i opalania na plaży nie ma, to się odezwie. :lol:
ODPOWIEDZ