Krynica Zdrój, 20 wojskowy szpital wojskowy 25I-15II

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
eland
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2013 18:45

Krynica Zdrój, 20 wojskowy szpital wojskowy 25I-15II

Post autor: eland »

Kto wybiera się w tym terminie do sanatorium? Czy ktoś jedzie z Poznania 24-25 stycznia?
kazbry
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 cze 2013 19:56
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Krynica Zdrój, 20 wojskowy szpital wojskowy 25I-15II

Post autor: kazbry »

Witam.Chciałabym pojechać do tego sanatorium. Przeczytałam dużo opinii na temat tego ośrodka. Mam prośbę, czy ktoś może mi podpowiedzieć co zrobić aby mi właśnie ten ośrodek sanatoryjny przydzielono, bo wiem,ze NFZ sam kieruje w swoje miejsca i niema się wpływu gdzie skierują. Jestem z Pomorskiego NFZ, jaki jest czas oczekiwania do tego sanatorium,bo mówiła mi znajoma,ze czeka się dłużej czy to jest prawda?
Proszę o odpowiedz.Będę wdzięczna :kwiat: kazbry
eland
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2013 18:45

Post autor: eland »

witam, różnie to przydzielanie wygląda! Moja lekarka powiedziała mi, że to NFZ przydziela (nie wiem jakie kryteria poza chorobą bierze pod uwagę) ale np. inny lekarz wypisuje miasto według życzenia potencjalnego kuracjusza! I wtedy NFZ tam przydziela. Wiem to, bo ktoś z rodziny sobie za każdym razem wybiera gdzie chce jechać i tam dostaje :))) pozdrawiam
Bu-ba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2012 19:27

Post autor: Bu-ba »

W tym samym czasie będę w Krynicy w Patrii. Ale ja jadę z Podkarpacia
Annna
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 03 sty 2014 19:44

Post autor: Annna »

Witam, jadę z Poznania w tym terminie ale do innego sanatorium. Planuje podróż samochodem w zależności od warunków pogody :-). Jeśli będzie snieznie pojadę pociągiem.
ANNA
Awatar użytkownika
wrzesnia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 08 sty 2014 15:02
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: wrzesnia »

Annna pisze:Witam, jadę z Poznania w tym terminie ale do innego sanatorium. Planuje podróż samochodem w zależności od warunków pogody :-). Jeśli będzie snieznie pojadę pociągiem.
ANNA
Witaj! czy znasz już rozkład jazdy pociągiem? jak tak to proszę podaj,jestem z Wrześni :oops:Małgorzata
Awatar użytkownika
wrzesnia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

eland pisze:Kto wybiera się w tym terminie do sanatorium? Czy ktoś jedzie z Poznania 24-25 stycznia?
Cześć! jadę :!: ;)tylko jest problem "czym"
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

wrzesnia pisze:
Annna pisze:Witam, jadę z Poznania w tym terminie ale do innego sanatorium. Planuje podróż samochodem w zależności od warunków pogody :-). Jeśli będzie snieznie pojadę pociągiem.
ANNA
Witaj! czy znasz już rozkład jazdy pociągiem? jak tak to proszę podaj,jestem z Wrześni :oops:Małgorzata
Witaj września...ja jechalam z Poznania pociagiem rano cos ok 5.40 do Krakowa ( przez Ludz Kaliską) najblizej...i w krakowie masz busy co chwila do krynicy...chyba o 13h..pozdrawiam jak cos to napisz odpowiem...jestem świezo po sanatorium w KRYNICY
Awatar użytkownika
wrzesnia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Cześć Gosiu moja imienniczko!czy byłaś w wojskowym?jeśli tak to jak to zrobić aby miec 2 osobowy,ale z pełnym węzłem sanitarnym,bo jestem z takim schorzeniem,że potrzebuję dostępności do toalety w kazdej chwili/bo rezerwacji na to nie ma/tylko na 1 ale jedynek już brak-bo dzisiaj rozmawiałam z dyrektorem.Dla mnie to jakieś dziwne zwyczaje,że rezerwację robi się tylko na 1 i tylko u dyrektora.Dziękuję z góry za podpowiedzi.Napisz troszkę jak tam jest,bo widziałam w internecie,że mają 2 obiekty.Czy są daleko od siebie położone? :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

wrzesnia pisze:Cześć Gosiu moja imienniczko!czy byłaś w wojskowym?jeśli tak to jak to zrobić aby miec 2 osobowy,ale z pełnym węzłem sanitarnym,bo jestem z takim schorzeniem,że potrzebuję dostępności do toalety w kazdej chwili/bo rezerwacji na to nie ma/tylko na 1 ale jedynek już brak-bo dzisiaj rozmawiałam z dyrektorem.Dla mnie to jakieś dziwne zwyczaje,że rezerwację robi się tylko na 1 i tylko u dyrektora.Dziękuję z góry za podpowiedzi.Napisz troszkę jak tam jest,bo widziałam w internecie,że mają 2 obiekty.Czy są daleko od siebie położone? :kwiat:
Witaj września,przepraszam ze dopiero teraz odpisuję ale bylam zajeta.Więc tak..ja mialam 1 i faktycznie dzwonilam o nia ( ale to sa koszta)..jak ty chcesz 2 osobowy pokoj to najlepiej gdybyś jechala dzien wcześniej,wtedy spokojnie sobie wybierasz i prosisz o dwujeczke..radze tak zrobić to unikniesz calego zamieszania przy rejestracji ( za ten jedna noc trzeba zaplacic)..ale warto.Masz wszystkie zabiegi na miejscu..poproś o basen i cwiczenia w basenie sa super...lozko JET - MET..tez super...jesli mozesz brac takie zabiegi..sa wycieczki na ktore warto jechac i polecam...W Krynicy napewno nie bedziesz sie nudzic...jest duzo do zwiedzania...kawiarnia i balety sa na miejscu..wstąp do Artystycznej...do ŁYSEGO...polecam male knajpki gdzie swietnie graja muzyczke goralska ...grzane wino na zimowe wieczory.Z mojej strony moge dodac ze wygralas los na loteri..jak dostalas Krynicę i wojskowy szpital...jeśli moge w czymś jeszcze pomoc to napisz...nie wiem na ile mozesz jechac na wycieczki...Gośka :serce: :serce:
ODPOWIEDZ