Jutrzenka Wieniec Zdrój 18.08-10.09.2021r.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Jutrzenka Wieniec Zdrój 18.08-10.09.2021r.

Post autor: forumowicz »

Witam, turnus od 18.08.2021r do 10.08.2021r. z ZUS na Układ Krążenia. Przyjechałem dzień wcześniej (dzwoniłem wcześniej z pytaniem czy jest możliwość zarezerwowania pokoju jednoosobowego gdzie otrzymałem odpowiedź twierdzącą jeżeli takie będą). Po przyjechaniu na miejsce sytuacja troszeczkę się skomplikowała ponieważ nie zapisałem z kim rozmawiałem i nawet nie mam zarezerwowanego pokoju na wcześniejszy przyjazd, lecz bardzo miłe panie po krótkiej dyskusji przyznały mi ten pokój. Następny pech który mnie nie opuszcza, w pokoju na 3 piętrze nr 4094 oraz sąsiednich bardzo głośno chodzą urządzenia klimatyzacyjne które są umieszczone na dachu, po prostu jak na moje uszy nie da się zasnąć. Znowu wycieczka po 23,00 do recepcji i dostałem zamianę pokoju…..
Pokoje bardzo ładne, czyste i każdy ma wyjście na balkon( teraz dostałem z widokiem na dziedziniec). Jest bardzo słaby zasięg GSM(na dole przy restauracji jest super) lecz są w pokojach telefony stacjonarne gdzie można przyjmować rozmowy od znajomych. W moim pokoju znakomicie działa WIFI więc nie brałem abonamentu na TV, mam ze sobą laptopa więc to mi zupełnie wystarczy(Netflix , NC+Go). Klimatyzacja działa lecz przy tych temperaturach nie załączam a wręcz przeciwnie brakuje mi przy kąpaniu farelka( troszeczkę podgrzewam suszarką do włosów przed kąpielą). Sprzątanie 2 razy w tygodniu chociaż sam też bym się obył, nie lubię syfu .Pościel nie była wymieniana. Ręcznik kąpielowy raz w tygodniu. Wszystkie drzwi otwierane są kartą magnetyczną i po otwarciu należy ją umieścić w czytniku gdzie odblokowuje ona dostęp do prądu w pokoju(po wyjęciu wszystko gaśnie, w gniazdkach też), zawsze w każdym pokoju jest gniazdo od lodówki w którym jest cały czas napięcie(nie wszędzie są lodówki lecz gniada tak). Na wyposażeniu czajnik, kubek i łyżeczka.
Posiłki- na 5 zmian od 7,00 śniadanie co 45min., obiady od 12,00 i kolacje od 17,00. Na jedzenie naprawdę nie można narzekać, jest smaczne względne. Obok jest smażalnia ryb jak by komuś brakowało lub sklepik spożywczy czynny codziennie. Działa restauracja na parterze gdzie są serwowane posiłki odpłatnie, śniadanie 25zł, obiad 42zł, kolacja 30zl (stół szwedzki). Jedynym mankamentem jest termin ważności produktów, 2-3 lub tydzień do końca okresu przydatności co prawda nie na wszystkich lecz w większości. Porcje może są ciut małe lecz masła, dżemu i miodu zrobiłem zapas(serków topionych nie biorę).
Zabiegi dopasowanie, bez przesunięć wszystko jak w zegarku(na dole kilka zdjęć). Nie będę zachwalał ale najkompetentniejszą osobą jest pan Piotrek (kijki, rowerek itp. pracuje tu od 15 lat) naprawdę „ALFA I OMEGA”, reszta dziewczyn też daje sobie radę. Lekarz jak w innych sanatoriach to fikcja, jeszcze nikt w czasie ok 2 min. nie zrobił mi USG serca, OBŁĘD i PARANOJA… Dopowiem tylko że jeden z kuracjuszy ZUS z Łodzi (Narząd Ruchu) dostał wylewu i na lekarza czekał podobno 5 godz., nie opiszę całej sytuacji jak im się zajmowano zanim pojawił się medyk lecz na drugi dzień wypisali go z sanatorium do domu.
PARKING - jest płatna cała strefa wokół sanatorium „Jutrzenka” oraz przed „Hutnikiem”, do części wydzielonej przed Jutrzenką jest szlaban gdzie jest parking niestrzeżony lecz płatny(bezpłatni :x e do 2 godz.) chyba 20zł/doba a za turnus ZUS 190zł. Bezpłatnie można parkować wzdłuż ulicy Zdrojowej od Zakładu Przyrodoleczniczego do wjazdu na parking Jutrzenki oraz na całej ulicy Wienieckiej (do wyjazdu z Jutrzenki). Na Wienieckiej są też zakonnice i mają wolny plac, ale co łaska nie widać chętnych….
Atrakcje też są, a mianowicie, tańce z zespołem w piątki i soboty od 19,00 do 23,00 oraz z niektóre dni karaoke. Na tańcach nie widać aby ktoś był tam schorowany a wręcz przeciwnie……
Zasięg GSM jest bardzo słaby w budynku jak i na zewnątrz, poza strefą na parterze w okolicach restauracji i recepcji gdzie są prawdopodobnie zainstalowane wzmacniacze sygnału. Co prawda Plus działa jako tako bo przekaźnik jest najbliżej ale to też zależy z którego miejsca chcemy dzwonić.
Zwolnienie L4 wystawiane jest w ostatnim dniu więc trzeba dokładnie sprawdzić na PUE czy takowe zostało wystawione bo w pracy różnie mogą to tolerować( mnie pracodawca wstrzymał wypłatę).
W około są lasy oraz ścieżka rowerowa do Włocławka a w drugą stronę nie wiem dokąd, a co za tym idzie na pewno wziąłbym rower tym bardziej że przed wejściem do Jutrzenki są stojaki rowerowe gdzie ludzie parkują jednoślady. Można też wypożyczyć ale jak jest swój.
Ogólnie jest to ładny budynek po remoncie, windy prawie działają(jedna zepsuta), wokół las, ciszy nie brakuje, jest troszeczkę dużo ludzi(teraz 1150 w następnym turnusie ma być 1350) więc musi być wszystko dobrane bo by się pogubili. Na moim turnusie UK jest nas 19 osób w grupie, z poprzednią było ok 40 lecz po tygodniu mojego pobytu odjechali. Pod koniec mojego pobytu dołączyła następna grupa UK też chyba w tej ilości co my.
Na kartach zabiegowych jest kod paskowy skanowany przed zabiegami oraz na karcie pacjenta kod QR gdzie po zeskanowaniu telefonem otwiera się aplikacja z całą historią zabiegów oraz godz. posiłków. Ja z tego korzystam.
Opisałem to co widziałem i jak widziałem, inni mogą mieć inne zdanie więc proszę o niekomentowanie tylko zamieszczenie podobnego opisu w oddzielny poście. Nie interesują mnie opinie moich wypocin ale zaraz się pewnie pojawią głosy pseudo pomagaczy którzy tylko zamulają fora nie pisząc nic konkretnego. Może jestem nieskromny lecz wkurzają mnie osoby które nie radzą sobie w życiu codziennym więc chcą być podziwiani na forach. Pięknie zaśmiecili post – Jutrzenka Wieniec Zdrój subiektywnie co zamieściła „julia 1000”, jest przykład jak można popsuć tak ładny opis…
Moje zdanie, byłeś, opisz co ty widziałeś(nie inni) i spadaj……………
NIE KOMENTUJ !!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony 05 gru 2021 23:16 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto załączniki
ODPOWIEDZ