Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Wielokrotnie grałam ten utwór, jest dla mnie bardzo przejmujący i piękny, a o czym opowiada to poniżej :
"Tekst piosenki przedstawia historię cygańskiej kobiety, która błaga przez całą noc boginię Księżyca o męża. Ostatecznie jej prośby zostają wysłuchane, ale w zamian bogini żąda, żeby oddać jej pierworodne dziecko, które urodzi się z tego związku.
Kiedy dziecko przychodzi na świat, okazuje się, że nie przypomina z wyglądu ojca. Jego skóra jest biała niczym grzbiet gronostaja, a oczy są szare. Mąż oskarża żonę o cudzołóstwo i zabija ją nożem. Następnie zanosi noworodka na szczyt góry i tam go porzuca.
Księżyc zabiera dziecko. Kiedy dziecko jest szczęśliwe, księżyc jest w pełni, a kiedy płacze – księżyca ubywa w celu ukołysania dziecka.
W refrenie piosenka opowiada o tym, że bogini zawsze chciała być matką, ale nie mogła znaleźć kochanka, który uczyniłby ją kobietą"
Niewielki fragment, i kiepska jakość, ale......
Zespół powraca pożegnalnymi koncertami.
Fajnie się tego słucha
Zastanawiam się czy Colins da radę.
Głos ten sam......................ale sił brak
Genesis - Land Of Confusion Live Birmingham Utilita Arena (NIA) 20.09.2021
Obejrzałam Kuty ,
zgadzam się z Tobą , cóż czas w miejscu nie stoi ...
Nasi ulubieńcy również muszą na emeryturę się wybrać ale zostawią po sobie dobre wspomnienia
Myślę , że Perfect cudownie zagrał , to taka kwintesencja za młodu
[...] Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść
Niepokonanym
Wśród tandety lśniąc jak diament
Być zagadką której nikt
Nie zdąży zgadnąć nim minie czas