No nareszcie gary poukładane to siąść można

....
Kleinehexe jak sama widzisz nie z każdym można porozmawiać.... czy kraść konie

. Każdy ma swoje zasady tak jak inteligencję : wrodzoną, nabytą lub podpatrzoną

, a może i są jeszcze inne przypadki

. Na pewno zdecydowana większość osób napisze o swoim pobycie na leczeniu, różnym "językiem", jedni obszerne , drudzy skąpe. Ważne jest aby przedstawić rzeczy potrzebne , te które będą nam pomocne przy wyborze ośrodka i zakresu rehabilitacji itp.
Jak większość z nas oceniamy innych, czasami robimy to podświadomie bo tak jesteśmy skonstruowani i tak działa nasz mózg. Część rzeczy robimy świadomie ale znacznie więcej podświadomie bo pewne rzeczy dziedziczymy po przodkach lub nabieramy rutyny i tym się kieruje nasz mózg. Już gdzieś kiedyś pisałem, że jak się zastanawia i rozkłada na czynniki czy zrobić tak czy tak, to pierwsza myśl która nam przyjdzie do głowy jest z reguły najlepsza - już wielokrotnie się o tym osobiście przekonałem.
Jesteśmy wzrokowcami ale i słuch czy węch też ma duże znaczenie czy do osoby pierwszy raz spotkanej poczujemy sympatię. Dopiero w późniejszym czasie po dłuższej rozmowie możemy zmienić swój pogląd, gdy myślenie drugiej osoby jest zbieżne z naszym

.
Kleinehexe pisze: 09 paź 2021 19:36
Kontynuując myśl z innego tematu, to oczywiście zgadzam się z Tobą, że zasad należy przestrzegać, tych dobrego wychowania też i nie jest to przytyk do Ciebie Andy, bo nie zauważyłam byś kogoś tu źle traktował, ale researchu na Twój temat też nie robiłam.
Mogę tylko powiedzieć, że świętym nie jestem