Spotkania w Świnoujściu

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
Malina007
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 paź 2021 18:17
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 4 razy

Re: Spotkania w Świnoujściu

Post autor: Malina007 »

Geniu, śledząc Forum doczytałam że rok temu byłaś w Adamie i Ewie.Zastanawiam się, bo mam jedynkę, ale pani telefonicznie podkreślała wielokrotnie ,że jest „malutka”.
No i kombinuję nad tym co to oznacza🤣Malutka typu:” schowek na szczotki” , czy malutka w typie „łóżko, szafa i stoliczek ,na nic więcej już nie liczę”..Wiesz coś..?
Będę w przyszłym tyg😎
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy

Post autor: Bogutka5 »

Właśnie wróciliśmy z wieczornego spaceru po promenadzie. Szaszłykarnia zamknięta na głucho. Tańcuje i gra Złota Rybka i Tawerna choć tu raczej prywatna impreza. W wielu miejscach widać przygotowania do zamknięcia.
A w porcie dzisiaj wypadek, akurat spacerowaliśmy nabrzeżem i widzieliśmy straż pożarną, pogotowie.
Dobranoc
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Bogutka5 czyli przestali grać i teraz pozostają tańce w kawiarniach Scaliano codziennie, Irys tylko w piątki, Sobótka w środy i soboty,
Perła Bałtyku ale tam raczej tylko dla gości hotelowych - mała kawiarnia i Radisson ale nigdy tam nie byłem, bo raz, że za daleko dla kuracjusza będącego w sanatorium i ceny pewnie też nie niskie, bo to ekskluzywny ogromny hotel.
Dużo ludzi nawet miejscowych boi się chodzić na tańce z powodu wirusa :roll:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Malina007 pisze: 05 lis 2021 21:06 Geniu, śledząc Forum doczytałam że rok temu byłaś w Adamie i Ewie.Zastanawiam się, bo mam jedynkę, ale pani telefonicznie podkreślała wielokrotnie ,że jest „malutka”.
No i kombinuję nad tym co to oznacza🤣Malutka typu:” schowek na szczotki” , czy malutka w typie „łóżko, szafa i stoliczek ,na nic więcej już nie liczę”..Wiesz coś..?
Będę w przyszłym tyg😎
Nie za wiele wiem o jedynkach , gdy ja byłam , było ich cztery , nie były znowu takie małe , zmieściło się to co potrzeba ... ale mogli stworzyć też coś nowego z jakiegoś faktycznie schowka :roll: jaka by Ona nie była , to na pewno będzie łóżko , szafa , stoliczek , bądź szafka nocna , a choćby przejście było ciasne , i łazienka mikroskopijna , sama się zmieścisz :) ale zawsze to jedynka , jeżeli Ci na niej zależało , ciesz się i jedź bez obaw , jaka by ona nie była :)
Bardzo miło wspominam pobyt tam , ciepła , spokojna atmosfera , jedzonko smaczne na miejscu , no bo zabiegi to wiadomo ... a raczej nic nie wiadomo , gdzie i kiedy :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

zbigniew165 pisze: 05 lis 2021 21:01 Gienia mam wolną rękę ile osób obcych wpuścić, jakie to osoby i muszą się dostosować do naszych reguł o których wcześniej pisałem.
Ja zapraszam osoby z forum, a nie wszystkich przebywających w uzdrowisku, dlatego wchodzi się przez recepcję hotelu.
Nie chcemy pełnej sali, żeby nie rozprzestrzeniać wirusa.
Wejście do kawiarni od zewnątrz jest oczywiście zamknięte.
Przy takim podejściu decydentów , to ta Wasza kawiarnia lada moment padnie ;)
Malina007
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dziękuję Geniu:)
nie przejmuję się w sumie w myśl zasady;”ciasne ale własne”;-) , a że jestem z natury skowronkiem - samotnikiem to dla mnie idealna sytuacja, idę spać z kurami i wstaję z pierwszym pianiem koguta🤪😂
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia już pisałem na forum, że jest to kawiarnia hotelowa i nie jest ważne ile jest utargu, ale kawiarnia jest przede wszystkim dla gości hotelowych, którzy mają w pakietach pobytowych vouchery, które mogą zrealizować tylko w naszej kawiarni.
Jeszcze raz powtórzę, że dla właścicieli hotelu nieważny jest dochód z kawiarni, ale na pewno nikt do niej nie dokłada, bo jest codziennie otwarta i jakiś dochód jest, żeby utrzymać pracownika na pół etatu.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Bogutko , z końcem października to już raczej zaprzestają grania na wolnym powietrzu :)

Goście Sobótki to mają klawe życie ;) , nie muszą bawić się w zatłoczeniu , pośród osób z zewnątrz :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia też tak sądzę. Ostatnio udało mi się kilka osób, kuracjuszy z naszego turnusu namówić na tańce u nas, bo też chodzili do Scaliano, bo tam więcej facetów.
Moje rozmowy przyniosły skutek, bo teraz w sobotę frekwencja dopisała i dobrze się bawili, a ja niestety pracowałem na recepcji, ale może teraz w środę i sobotę będę też uczestnikiem zabawy.
Jestem już umówiony z kuracjuszkami na sobotę. :lol:
Malina007
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

w środę, powiadacie..🤔😎💃🕺
ODPOWIEDZ