Jazda po pijanemu

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Jazda po pijanemu

Post autor: sztani »

Właśnie wróciłem ze spaceru włączam TV a tu pijak zabija sześć osób .Skala problemu jaki jest u nas s jazdą na podwójnym gazie poraża . Co tydzien kilkuset pijaków ,potencjalnych morderców łapie policja. Kochani ku zastanowieniu :idea: :idea: :idea:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Re: Jazda po pijanemu

Sorki , że tak akurat 1 stycznia wyskoczyłem z tematem
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: agat »

nie masz za co przepraszać taka jest nasza polska rzeczywistość :(
brak odpowiedniej kary i mamy takie tragedie :(
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

Pytanie...

czym się różni osoba, która zabiła ze szczególnym okrucieństwem ojca i syna, od osoby, która zabiła po pijaku 6 osób ?? Jak dla mnie niczym.... I jeden i drugi to dla mnie morderca ... i jeden i drugi powinien dostać dożywocie ...Chociaż nasuwa się kolejne pytanie ... dlaczego my obywatele mamy takich osobników utrzymywać? W takich momentach myślę, że kara śmierci byłaby adekwatna do czynu jaki wyrządzili !

przepraszam jeśli za mocno
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 65 razy

Post autor: darek »

A ja zadam inne pytanie
Wg statystyk Policji w 2012 roku zlapano na "podwójnym gazie " ponad 50 000 kierowców DLACZEGO -Dlaczego taka osoba po czasie karencji ma ponownie Prawo jazdy
Dlaczego Pani Radca Prawny z w-Warszawy kolejny raz jest zlapana po pijaku i NIKT JEJ NIC NIE ZROBI -bo Pani Radca jedzie na Urlop ..świateczny i jest przedstawicielem TEMIDY ( ajak wiadomo KRUK -KRUKOWI oka nie wykole )
Każemy Pijanego rowerzyste -kara 3 miesięcy aresztu a pijany kierowca po izbie wytrzeźwien odpowiada z Wolnej Stopy a na sprawę do sadu przyjeżdza samochodem
Czy MY jako społeczeństwo musimy dawac przyzwolenie na takie ZACHOWANIE
a i kara za 6 osob 15 lat czyli Życie w tym kraju WARTE jest 2,5 roku więzienia a po 10 dostanie zwolnienie warunkowe i odrazu pojdzie na kurs p.jazdy wszak odbyl 10 lat bez prawka
CHORE PRAWO ,CHORY KRAJ
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Z naszej kasy idzie na utrzymanie miesięczne więźnia 2400 zł co daje rocznie 28800 zł jeśli taka osoba będzie siedziała 10 lat , z naszej kasy pójdzie 288000 zł. Niejeden Polak żyje gorzej niż mają osadzeni

W jakim my kraju żyjemy ...

Masakra
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: agat »

OK, pisaliście o pani reprezentującej prawo a co z (tu bez obrazy niczyich uczuć religijnych) ludźmi w sutannach? Przecież ostatnio bo w drugi dzień świąt ksiądz pod wpływem alkoholu spowodował wypadek tu, na szczęście nikt nie zginął choć na oczach babci i dziecka została potrącona kobieta. Mało tego ten sam ksiądz na drugi dzień na przesłuchanie również przyszedł pijany. Dopiero kiedy został w areszcie i wytrzeźwiał nadawał się do składania zeznań i co i nic dal kaucje i jest OK.
Tacy ludzie dają nam rozgrzeszenie? Mam iść i mówić o swoich błędach takiemu człowiekowi a on naucza mnie z ambony? :shock: :(
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

O tych w sutannach się nie wypowiadam, bo brak mi słów, że osoba, która jest lub powinna być autorytetem daje taki przykład...

Szkoda słów...
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 65 razy

Post autor: darek »

Przed przemianami ustrojowymi powszechnym było , picie ,palenie w urzędach czy pracy
dzis CZASY troszke się zmieniły Państwo Polskie nie ma Pieniędzy na refundacje lekow dla ludzi z nowotworami czy chorobami przewleklymi.
Będac szpitalach narzekamy na wyżywienie , bedąc w santoriach Mowimy mało i malo urozmaicone !!!
Tak
Ale ludzie osądzeni maja dzis większe PRAWA niz Ci Zyjący z tej strony muru -Stajemy się społeczenstwem

TOLERANCYJNYM - Bo każdemu może się zdarzyć

Cukrzyk kierowca Jest gorzej TRAKTOWANY niz pijak kierowca .
Bo siada za kierowniće świadomie wie o chorobie i wg TYCH OBYTYCH stwarza zagrożenie
-Pijak TYLKO wybiorczo ..bo zupa byla za Słona..

Demokracja doprowadzila do absurdu Dzis kolejny przypadek PIJANA Kobieta wraz ze znajomymi bawila sie na ulicy - demolowali samochody !! Pani zgineła potracona w 9 miesiącu mial 2 promile -CZŁOWIEK POJDZIE siedziec .
Zastanawiam sie bo nabralem troszkę doświadczenia n/t kampani STOP WÓDCE ZA KIEROWNICĄ
My zezwalamy ,jeszcze zezwalamy na kierowanie po kieliszku wodki -on wypił tylko 50ml i do domu ma tylko 5 km
Dlaczego
Dlaczego gina BEZBRONNI
Choc z drugiej strony może i powinienem się cieszyc WSZAK zwiększa się Moja szansa na ..przeszczep... :cry:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

DLACZEGO NASI KIEROWCY a mam w w tym temacie jakąś wiedzę za granicą sprawują się jak Bóg przykazał . Kara musi być nie w zawieszeniu a natychmiast wykonywana . W Anglii 12 punktów jest na 5 lat a u nas ? 24 punkty na rok . to można mnożyć zaczynając od góry. Ryba psuje się od głowy.
ODPOWIEDZ