Czy był ktoś w ConcordiaSalus w Pniewach Osiaczek 8 A ???

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Czy był ktoś w ConcordiaSalus w Pniewach Osiaczek 8 A ??

Post autor: forumowicz »

Witaj :) Ja też pisałam o basenie - pływalni .Mając ŁZS sam powinieneś się zastanowić,czy korzystać.Wiadomo że choroba ta ma podłoże w grzybach i drożdżakach a to niestety w mokrych ,wilgotnych środowiskach świetnie się rozwija.Zanim zdiagnozowano moją egzemę było podejrzenie właśnie ŁZS i łuszczycy,wiele podobnych objawów,które dopiero wnikliwe badania wykluczyły,włącznie z wycinkami.Tak po prawdzie sam powinieneś ,niestety,dla dobra korzystających z pływalni zrezygnować z tej przyjemności.Pozdrawiam :D
jarwod
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 gru 2013 15:13
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: jarwod »

Witaj smuga.
Ja mam właśnie skierowanie do sanatorium z ZUS i jeśli dajmy na to będę miał nakaz przez lekarzy do korzystania z pływalni to co w takim razie miałbym do powiedzenia. :oops:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Wszystko można zasugerować :twisted: ....delikatnie z wyczuciem ;) ,,,dasz radę ,,, :D
jarwod
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Nie pisałem tego ażeby się wymigać od tej pływalni ponieważ bardzo lubię pływać , chodziło mi w tym przypadku o względy estetyczne , a mianowicie czytałem tutaj na forum że Osiaczek nie posiada własnego basenu trzeba dojeżdżać do Grójca na basen publiczny gdzie również kąpią się w nim ludzie zdrowi nie korzystający z sanatorium no i w tym wypadku nie wiem jak by to zaakceptowali widząc takiego łaciatego wchodzącego do basenu :lol:
A i jeszcze mam pytanko jak jest z wodą mineralną czy trzeba mieć zapas swojej wody czy jest na miejscu w sanatorium , no i kwestia ręczników czy są na wyposażeniu w sanatorium czy trzeba mieć swoje , myślę że papier toaletowy to jest dostępny w toaletach bo w szpitalach niestety ale musiałem mieć swój .
Nie dziwcie się że może takie zbyt nie ciekawe zadaję pytania lecz pierwszy raz będę w sanatorium i to jest dla mnie nowość .
jarwod
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Czyżby nikt już tu nie zagląda i nie odpowie ?
Ja już wyjeżdżam 3. 01 i jest to dla nie ważne .
forumowicz

jandow pisze:Witaj smuga.
Ja mam właśnie skierowanie do sanatorium z ZUS i jeśli dajmy na to będę miał nakaz przez lekarzy do korzystania z pływalni to co w takim razie miałbym do powiedzenia. :oops:
Witaj w Nowym Roku :D Jeśli lekarz zleci basen więc będziesz korzystał.Co do pozostałych pytań , nie wiem jak jest w tym sanatorium .Tam gdzie ja byłam zawsze był papier toaletowy a gdy się kończył sprzątaczki donosiły.Były też ręczniki z reguły jeden duży i jeden mały.Nie wiem co miałeś na myśli pisząc o wodzie mineralnej,bo jeśli w jakimś uzdrowisku występują lecznicze wody mineralne często są zalecane tak do picie jak i są stosowane do zabiegów mokrych.Zleca to lekarz pod kątem schorzenia.Pozdrawiam i życzę owocnej rehabilitacji :D
jarwod
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Chodziło mi o to czy mam brać ze sobą do picia wodę mineralną bo jak słyszałem w tym ośrodku nie ma sklepiku , jest tylko kawiarnia , a bez wody mineralnej to jak bez reki , auto mam swoje lecz przywiezie mnie syn bo auto potrzebne będzie w domu , więc nie będę miał możliwości np. gdzieś podjechać na zakupy , a do sklepu jest ok. 1km. lub 3km. każdy tu co innego pisze no i tak se pomyślałem że przynajmniej 1 dużą zgrzewkę tej wody warto by było ze sobą wziąść . Dodam jeszcze że od mojej miejscowości do tego ośrodka w Osiaczku mam ok. 250 km. więc trzeba będzie wyjechać o 4-5 rano.
jarwod
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

No i już od dzisiaj jestem w Osieczku jak by coś ktoś chciał się dowiedzieć co i jak to mogę pomóc
Ha , jestem teraz mądrzejszy , aha od nie dawna otworzony jest sklepik przy ośrodku także nie trzeba już jechać 3km. po zakupy .
forumowicz

Witaj :D Nie czekaj na pytania,napisz tak po prostu jak tam jest chętnie poczytamy :D Super że jest sklepik,to rozwiązuje problem małych zakupów.Rehabilituj się ,odpoczywaj ,życzę ładnej pogody :D
jarwod
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dzięki smuga
No co tu opisywać jestem dopiero drugi dzień za chwilę idę na zabiegi ważne że jest dostęp do neta .
ODPOWIEDZ