te 2 dodatkowe dni na dojazd nie są regułą
Sanatorium z ZUS
Re: Sanatorium z ZUS
te 2 dodatkowe dni na dojazd nie są regułą
-
Janeczka64
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 30 lip 2013 18:31
- Oddział NFZ: Lubuski
- Staż sanatoryjny: 4
Dzieki serdeczne za odpowiedzi. Tak jak pisałam, skserowałam skierowanie i od razu zwrócono mi uwagę,że na nim jest tylko data rozpoczęcia turnusu, więc niby skąd kadrowa ma wiedzieć, jak naliczać płacę... No niby tak, skoro zaczynam 4 , do tego 24 dni ( skąd kadrowa ma wiedzieć, ile dni ??? ) no a jeszcze jak nie wiadomo, czy będzie plus dzień na dojazd...
Powiedziałam,że jak już będę na miejscu to załatwię zaświadczenie, do kiedy trwa turnus...
Ech, dobrze,że już niedługo...
bardzo dobrze rozegrałaś tę sprawę
- Alisza
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 16 maja 2011 19:46
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 15
- Monia44
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 28 paź 2013 21:25
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
W styczniu 2013 byłam w Uniejowie na rehabilitacji z ZUSu. Nie było żadnego problemu , żeby lekarz wystawił zwolnienie na czas dłuższy niż turnus. Mnie lekarka pytała czy potrzebuję więcej zwolnienia, ale turnus kończył się w piątek i nie potrzebowałam. W zakładzie pracy, do kadr wysłałam xero skierowania na wyjazd i dopisałam informację, że zwolnienie dostarczę po zakończonej rehabilitacji. Tak poleciła mi kadrowa, a po przyjeździe dosłałam zwolnienie i było wszystko ok. Nie miałam żadnych problemów.
Czy ktoś wie czy w 2014 r. lubelski ZUS będzie wysyłał do Buska-Zdroju? W ubiegłym roku nie miał umowy z żadnym sanatorium w Busku, a mnie zależy na wyjeździe do Buska.
-
forumowicz
Pozdrawiam
-
Kasia - 79
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 28 wrz 2013 20:44
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 0
A gdzie znajdę aktualne mapki bo na stronie zus-u są jeszcze mapki na 2013 rok?Aga01 pisze:Dzięki za informację nie mogłam znaleźć mapki na 2014 r.
-
forumowicz