Wistom Kołobrzeg
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
Re: Wistom Kołobrzeg
- remcol
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 01 sty 2013 15:34
- Staż sanatoryjny: 5
- remcol
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 01 sty 2013 15:34
Może też odblokują potańcówki, bo teraz chyba się nie odbywają.
Dzięki za podpowiedź, pozdrawiam.
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 32 razy
- Podziękowano: 47 razy
Wróciłam 13 lutego, mnie pogoda straszna nie była a była różna.
No ale każdy lubi co innego.
Powodzenia
-
jacekk12345678
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 08 mar 2022 09:40
- Oddział NFZ: Podlaski
-
gogi
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 31 maja 2014 07:52
- Oddział NFZ: Mazowiecki
Trochę najświeższych informacji z pobytu w WISTOMIE (NFZ). Ośrodek bardzo blisko morza, położony w połowie między ARKĄ a molo . Pierwsze wrażenie po przyjeździe . CZYŚCIUTKO i tak bardziej hotelowo. Świeże kwiaty w wazonach , kanapy, pachnąco. Wszędzie dozowniki z płynami dezynfekującymi i informacja o stosowaniu maseczek . I faktycznie wszyscy się do tego stosują . Rejestracja przebiegła bardzo sprawnie, klucze ( karta) do pokoju, karteczka na stołówkę ( dla ustalenie diety i tury posiłków) obiad . Potem wizyta u pielęgniarki. Rejestracja , wyznaczenie wizyty lekarskiej .
Fajna sprawa to 2 wózki bagażowe (takie jak w hotelach). Stoją w korytarzu przed recepcją po lewej stronie. Wszystkie bagaże na raz na wózek i do pokoju.
Pokój : w moim wypadku dwuosobowy, standard- hotelowy. Na wyposażeniu telewizor , radio, lodówka , czajnik, 2 kubeczki , 2 szklanki. ( brak odpłatności za TV i czajnik), 2 leżaki i parawan plażowy, w łazience suszarka do włosów. Balkon, stolik i dwa krzesełka, składana suszarka na bieliznę.
Ręczniki białe po 2 na osobę , wymianie raz w tygodniu. Można wypożyczyć: ciemne ręczniki ( 10zł za pobyt ) do borowin, kąpieli itp., szlafrok ( chyba 30zł) .
Mała sprawa a pomaga w utrzymaniu czystości to specjalna konstrukcja złożona z kilku szczotek do oczyszczania butów z piachu , przed wejściem do budynku.
Zabiegi- otrzymałam te które chciałam.Co drugi dzień rozpoczynają się o godz. 7 ale o 10.30 już po. Co do zabiegów ( w przypadku spóźnialskich) stosowana jest metoda (moim zdaniem słuszna) że czas zabiegu skracany jest o czas spóźnienia. Szanujemy swój czas ale i innych. Zabiegi są tak rozplanowane, że spokojnie można być na wyznaczoną godzinę.
Fizjoterapeuci przesympatyczni, uśmiechnięci, pomocni.
Podsumowując, jest to najlepsze sanatorium w którym byłam a właściwie jeszcze jestem, bo zaczął się ostatni tydzień mojego pobytu.
Pozdrawiam cieplutko