Krynica Zdrój od 24.04.22-15.05.22

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
jarkoz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sie 2021 18:57
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 13
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: Krynica Zdrój od 24.04.22-15.05.22

Post autor: jarkoz »

Ja we wrześniu będąc w Continentalu ( MSWIA) przez całe 3 tygodnie parkowałem samochód za darmo przy głównej ulicy Piłsudskiego w okolicach Hawany. Albo po jednej albo po drugiej stronie ulicy. Nie miałem zamiaru płacić za parkingi ,kiedy płaciłem podatek klimatyczny a kawałek dalej na dole sznur Tirów i autobusów. Nie dajmy się zwariować płacąc kilkaset złotych za jakieś kilka metrów kw do zaparkowania.
SLAWA5591
Na forum od: 23 lut 2022 22:47
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: SLAWA5591 »

Witam serdecznie, też mam skierowanie kwiecień/maj 2022 do Krynicy Zdrój do MSWiA. Jadę z Wielkopolski, może się spotkamy. Pozdrawiam Sława
Antek112
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 cze 2020 18:41
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: Antek112 »

Mam również skierowanie do Krynicy NŁM ale od 23.04 i także wybieram się autem. Zdziwiony jestem ale to chyba z powodu pandemii przyjazdy rozłożyli na dwa dni.
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 8 razy

Post autor: Samosia »

Antek112 pisze: 23 lut 2022 23:55 Zdziwiony jestem ale to chyba z powodu pandemii przyjazdy rozłożyli na dwa dni.
Antek112 już przed pandemią w większych sanatoriach przyjazdy i wyjazdy były rozłożone na dwa dni bo inaczej byłby natłok ludzi w recepcji i u lekarza a i serwis sprzątający miałby dużo pracy bo trzeba przygotować pokoje dla kolejnych przybywających na kurację.
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lip 2018 09:10
Staż sanatoryjny: 19

Post autor: John2306 »

Witam bardzo cieplutko Honorciu.

O ile dobrze pamiętam długo Cię boli noga.
Jeżeli chodzi o NŁM myślę, że lepiej nie mogłaś trafić. Jest to obiekt po sporym remoncie i powinnaś być zadowolona.Odnośnie parkingu to jeżeli nie dadzą Ci miejsca na tyłach sanatorium to postaraj się wjechać od frontu na chodnik główne wejście.Moja kumpela ze Śląska tak zrobiła i nie płaciła ani grosza. Natomiast jeżeli ta możliwość Ci nie wypali , dowiedz się na parkingu (wychodząc z NŁM w lewo po drugiej stronie ul. Pułaskiego. Jeżeli i ten wariant nie wypali to przejdz się w kierunku Lwigrodu ,na ul. Kościelnej jest budynek ( nie pamiętam dokładnie św.Józefa lub Józefina i tam zapytaj.
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętasz , ale ja wiem , że jestem Ci winien kawę (wycieczka na wieżę widokową w Zdziarze (Bachledowa Dolina) .

Pozdrawiam serdecznie , życzę udanego pobytu i wielu atrakcji. W Krynicy dużo :D się zmieniło .
Honorka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2016 18:44
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Honorka »

John pamiętam ,pamiętam.Co do nogi to akurat nie u mnie 😁😁😁😁..W Krynicy już byłam tylko w Lwimgrodzie ,mniej więcej temat ogarnięty ,wszystkie zakątki prawie już znam obchodzone i objeździe😁.Autkiem chce pojechać ,bo zawsze można gdzieś dalej się wybrać ,bo z biurem podróży to już nam objeździe ,znasz mnie ,ja nie usiedzę ...No. Z kawą to będziesz miał problem😁😁😁. Pozdrawiam
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lip 2018 09:10
Staż sanatoryjny: 19

Post autor: John2306 »

Witaj

Pesel zaczyna dawać o sobie znać - to dotyczy Twojej bolącej nogi. :D :D :D
Przeglądałem przed chwilą zdjęcia , z których wynika , że spotkaliśmy się w Lwigrodzie w 2017roku. Od tego czasu sporo się zmieniło w Krynicy, ale to najlepiej zobaczysz osobiście. Odnośnie auta to najlepiej będzie jak uda Ci się zaparkować na wejściu do sanatorium. Kawa bardzo mi smakowała w Bachledowej Dolinie na Słowacji , ale ja polecił bym coś innego . W tym roku niestety nie mam w planach Krynicy , w której ostatnio byłem w czerwcu 2021 roku. Natomiast podam Ci gdzie się wybieram w tym roku ,a nóż widelec będziesz gdzieś w pobliżu w tym czasie: koniec maja, początek czerwca Gliczarów Górny koło Zakopanego, koniec czerwca początek lipca Kotlina Kłodzka, pierwsza połowa sierpnia Łeba i środek września Międzyzdroje.
Postaram się do Ciebie dodzwonić o ile nie zmieniłaś telefonu.
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Honorka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

SLAWA5591 pisze: 23 lut 2022 22:54 Witam serdecznie, też mam skierowanie kwiecień/maj 2022 do Krynicy Zdrój do MSWiA. Jadę z Wielkopolski, może się spotkamy. Pozdrawiam Sława
Witaj.Myślę ,że się spotkamy jak dobrze rozegrany ten temat .Krynica jest mała 😉😉😉Pozdrawiam
Honorka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Antek112 pisze: 23 lut 2022 23:55 Mam również skierowanie do Krynicy NŁM ale od 23.04 i także wybieram się autem. Zdziwiony jestem ale to chyba z powodu pandemii przyjazdy rozłożyli na dwa dni.
Też mnie zdziwiło jak spojrzałam,że to niedziela nawet 😁ale może faktycznie lepiej jak turnusy rozrzucone ,przynajmniej liczę na mniejsze tłumy i może chociaż raz uda się szybko zameldować 😉.Dobrze wiedzieć ,że ktoś jeszcze sie wybiera do tego sanatorium
Honorka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

John2306 pisze: 02 mar 2022 20:43 Witaj

Pesel zaczyna dawać o sobie znać - to dotyczy Twojej bolącej nogi. :D :D :D
Przeglądałem przed chwilą zdjęcia , z których wynika , że spotkaliśmy się w Lwigrodzie w 2017roku. Od tego czasu sporo się zmieniło w Krynicy, ale to najlepiej zobaczysz osobiście. Odnośnie auta to najlepiej będzie jak uda Ci się zaparkować na wejściu do sanatorium. Kawa bardzo mi smakowała w Bachledowej Dolinie na Słowacji , ale ja polecił bym coś innego . W tym roku niestety nie mam w planach Krynicy , w której ostatnio byłem w czerwcu 2021 roku. Natomiast podam Ci gdzie się wybieram w tym roku ,a nóż widelec będziesz gdzieś w pobliżu w tym czasie: koniec maja, początek czerwca Gliczarów Górny koło Zakopanego, koniec czerwca początek lipca Kotlina Kłodzka, pierwsza połowa sierpnia Łeba i środek września Międzyzdroje.
Postaram się do Ciebie dodzwonić o ile nie zmieniłaś telefonu.
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Jak widzę to Ty tylko będziesz urlopowal ciągle i za każdym razem w innym miejscu
ODPOWIEDZ