Witam Wszystkich razem i każdego z osobna
U mnie nieco zawirowań z czasem .... szykujemy w mojej wiosce , mieszkanie dla osób z Ukrainy . Mają przyjechać w połowie tygodnia , na razie nie wiemy ani ile osób , ani nic więcej .... w każdym razie mieszkanie jest już odmalowane , okna , podłogi , meble pomyte , łazienka odświeżona .... wieczorem mamy zawiesić firanki , zorganizować drobne naczynia kuchenne , po niedzieli zakupić coś do lodówki , a gdy już rodzina przyjedzie , będziemy rozdzielać pomoc między nas . Dobra organizacja , to połowa sukcesu .

nie chcemy aby w pierwszych dniach rzucili się z pomocą wszyscy , a potem nie było nikogo . Mamy niezłego

organizatora , który jako jedyny we wsi zna język rosyjski

i będzie w kontakcie z rodziną i Ich potrzebami , będzie on przekazywał naszym mieszkańcom , co kto i kiedy ma zakupić .
Nadzieja w tym , ze te osoby beda znały angielski , bo angielski u nas na wiosce , to zna większość , przynajmniej w stopniu podstawowym
A jutro mam 2 pogrzeby ... jeden o 10,0 , drugi o 12.0 .... a wieczorem mam gości .... zatem , do poniedziałku
Życzę Wszystkim spokojnego

weekendu
......
Skradziono księdzu rower. Zatroskany zwraca się do kolegi z pobliskiej parafii o pomoc.
- W niedzielę na mszy zrób kazanie o 10 przykazaniach a gdy dojdziesz do 7 zwracaj uwagę kto z wiernych się zmiesza - na pewno to będzie On.
Po tygodniu dzwoni z zapytaniem o efekt kazania.
- Wiesz co - kazanie się udało, ale gdy doszedłem do 6 przykazania przypomniałem sobie gdzie go zostawiłem odpowiada ksiądz.