Lądek Zdrój od 12 maj 2022 NFZ

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Smieszek70
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 paź 2015 08:19
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Re: Lądek Zdrój od 12 maj 2022 NFZ

Post autor: Smieszek70 »

Może się jeszcze okazać że pojedziemy w jednym terminie 😀
Grazyna_
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 sie 2015 16:51
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Grazyna_ »

Mnie NFZ lubi rzucać do Krynicy Zdroju, już 3 razy tam miałam przydział :)
Smieszek70
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Grażynko jak w Krynicy baza zabiegowa i oczywiście Panie i Panowie co wykonują zabiegi. A jeszcze czy są problemy jak ludzie spotykają się w pokojach tak rekreacyjnie na herbatkę lub coś....😉 Pozdrawiam
Grazyna_
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Nie wiem, czy jestem właściwą osobą do udzielania tego typu informacji, bo ja zwykle się izoluję ;) Jako że pracuję z ludźmi, to w czasie wyjazdów szukam raczej samotności i spokoju. A co do spotkań w pokojach, to sądzę, że głównie zależy to od reszty towarzystwa, czy nie ma nic przeciwko :)
A jeśli chodzi o bazę zabiegową, to wszystko zależy od tego, do którego sanatorium się trafi. Sanatorium wojskowe, Nowy Dom Zdrojowy, Lwigród, Nad Kryniczanką, Nowe Łazienki Mineralne to miejsca, w których jest niezła baza zabiegowa. Ja mam sporo ograniczeń zdrowotnych i wielu zabiegów brać nie mogę, ale z tego co słyszałam od innych kuracjuszy, to te ośrodki sobie bardzo chwalą. Ja byłam w Lwigrodzie, Nowym Domu Zdrojowym, Geovicie (turnus rehabilitacyjny) i w Mielcu. Tego ostatniego zdecydowanie nie polecam! Pokoje ciasne, łóżko tuż przy łóżku, nie było gdzie postawić walizki i rozpakować rzeczy, zabiegi raczej marne, opłaty za wszystko (czajnik, TV, internet). Byłam kilka lat temu, może coś się zmieniło. Gdybym miała drugi raz tam jechać, raczej bym zrezygnowała niż pojechała.
Natomiast sama Krynica Zdrój to miejsce naprawdę wyjątkowe, urokliwe. Jest gdzie spacerować nawet w mieście (Góra Parkowa), dookoła dużo szlaków turystycznych, wiele knajpek i kawiarni, w których można sobie posiedzieć a i potańczyć. Każdy znajdzie tu coś dla siebie :) Dla mnie Krynica Zdrój to nr 1 uzdrowisk :)
Smieszek70
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja jadę do MSW I A . Bardzo dziękuję za informację 😀
Grazyna_
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Polecam się jakby co :)
beata1207
Na forum od: 03 kwie 2022 17:47
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: beata1207 »

Cześć wszystkim :D ja też jadę do Lądka od 12 maja.Ktos z Was już tam był? to mój pierwszy pobyt w sanatorium...
ODPOWIEDZ