Sanatorium Daniel w Ustroniu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Jagoda123
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 30 lis 2018 22:07
Oddział NFZ: Śląski

Re: Sanatorium Daniel w Ustroniu

Post autor: Jagoda123 »

Smerfi85 pisze: 17 lip 2019 13:48 Witam.
Jedzie ktoś do Daniela 28.10.2019?
Hej. Ja jadę 28.10.2019 do Daniela. Skąd jesteś?
westcik
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2020 19:51
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: westcik »

coś się zmieniło odnośnie samych negatywnych opinii ?
AsiaW
Na forum od: 06 mar 2022 13:28
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: AsiaW »

Witam serdecznie wszystkich Kuracjuszy . Moja opinia o tym PRZYBYTKU SANATORYJNYM DANIEL jest taka ; - dotarłam tam na turnus z Z.U.S. 31.01.2022 i powiem ze przeżyłam szok )))) czasowy ))))) -przeniosłam się do świetności lat Gierkowskiej wspaniałości ))))))))))) choć miejsce urokliwe z pięknymi widokami na okolice to sam hotel mam nadzieję ze zaczną pomału remontować . Wyposażenie )))))))))))pokoi hym ? uwielbiam ( stare graty PRl) cudo ,ale jak by troszkę KTOŚ POMYŚLAŁ O RENOWACJI BYŁO BY SUPER ))) jeśli chodzi o meble , co mogę więcej napisać . Jaka może przysługiwać stawka żywnościowa z funduszu Z Z.U.S nie orientuję się więc powiem tak, jak ktoś chciałby się odchudzać to na tych obszczerbionych talerzach z grachamowo - suchym chlebem jak najbardziej. A jeśli chodzi o całą resztę to no cóż w szpitalach się płaci za tv to i tam tez, lecz w samym Krakowie za miesięczny abonament tv jest 50 zł , a w Danielu 100 zł czyli różnice cenowe na pewno są większe ))) . Poza tym w zależności jaka grupa ludzi się na turnusie dobierze bo jest bardzo nudno , oprócz ćwiczeń w różnych pomieszczeniach do tego przystosowanych , które dają wiele do powiedzenia ))) to i od ludzi zależy na kogo się trafi jak wszędzie , rehabilitanci to młode osoby ,lepsi ,gorsi w swym fachu jak to ludzie jak się chce to się postarają )))))) Ja jeśli chodzi o moją osobę powiem ze miło będę wspominać panią od masażu ,Panią Agnieszkę ,- sympatyczna znająca się na rzeczy osóbka , doradzi podpowie co i jak , resztę gimnastyki no cóż )) świetny- Aerobik - tylko ze nie każdy przy swych schorzeniach może te ćwiczenia wykonywać. Na to miast w moim oczach jeśli chodzi o prelekcje typu : - co jeść to, piramida żywności zmieniła się na Talerz Żywności )) ,nic nowego jak i cala reszta. czyli -PRELEKCJE NUDA !!!!!!!!!!!!!!! - . Lecz nie powiem ))) poznałam w całym tu PRL-U ŚWIETNĄ OSOBĘ ,a chodzi konkretnie o z nienawidzony zawód świata jakim jest PSYCHOLOG!!!!!!!!!! choć coraz bardziej popularnym - Psychologiem w owym Sanatorium Daniel jest młoda osoba o imieniu DAPHNE . Jak mały - Kaczorek - z bajek dla dzieci )) - i powiem wam szczerze ze nienawidzę tej terapii , ale jak każdy z nas musi być tam gdzie powinien być,- i ta Młoda fantastyczna osóbka jest tam na miejscu i robi to co kocha - KOCHA LUDZI - jest Serdeczna ,Miła ,Ciepła z ogromnym potencjałem swej wiedz po mimo młodych swych lat KOBITKA Z przysłowiowymi JAJAMI ))))) warto z nią przebywać, nikogo nie zmusza do zwierzeń , można z nią usiąść i po milczeć ,można porozmawiać Babeczka z jajem POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!! . NA TYM za kończę swą opowieść na temat PRL-OWSKIEGO SANATORIUM DANIEL W USTRONIU.

Pozdrawiam WAS cieplutko Joanna.

P.S Jeśli kiedyś będę miała okazję tam być jeszcze raz to chciała bym żeby , Psycholog DAPHNE - (Kaczorek ) z bajek dla dzieci TAM BYŁA SERDECZNE DLA NIEJ POZDROWIENIA . JOANNA.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam, dobrze Joanno że w tym .....prlu zabłysło Ci jakieś Sympatyczne światełko ,Dziękujemy za Opinię, Pozdrawiam :)
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

No i wyłania się obraz Daniela :roll:

Dziękuję Asiu
a_pynia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2022 17:56
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: a_pynia »

Dzień dobry wszystkim!
Byłam w Danielu latem 2019 roku. miałam opinię napisać od razu, ale ... jakoś zapomniałam. To był mój pierwszy pobyt, więc nie mam porównania, ale wypoczęłam naprawdę wspaniale. Jedzenie pyszne, gotowane na miejscu, o dodatkowy chleb można było zawsze poprosić i Panie dawały (nam nie brakowało). Czasem tylko brałam dodatkowe warzywa (pomidor, ogórek) bo ogólnie w większości jadam warzywa. Baza zabiegowa odnowiona, różne zabiegi typu prądy, lasery, wirówki, wanny; ale na sali gimnastycznej tylko po jednym sprzęcie typu rowerek, bieżnia i orbitrek. Basen mały, 17m długości, ale na upartego da się popływać. Cały personel ogólnie miły i pomocny. Pokoje i pościel czyste: 2 łóżka, szafa, stół i krzesła, trochę ciasno. Byłam latem, więc nie mogę stwierdzić, czy wieje przez okna. Akurat wymieniali balustrady na stalowe, od razu z miejscem na sznurki na pranie - przydatne, jak się ma basen codziennie. Według mnie najlepsze są najwyższe piętra, 4 lub 5, bo jest bardziej kameralnie: budynek typu "jaskółka" więc zwęża się ku górze, a po drugie widoki na góry przecudne. Daleko do centrum Ustronia, ale dzięki temu jest powód na spacerki dla zdrowia. Bar i kawiarnia na dole działa.
Z chęcią pojechałabym tam jeszcze raz i byłam zawiedziona, ze tym razem dostałam skierowanie do innego miejsca.
PS. Moja opinia jest prawdziwa, wpisałyśmy się również do księgi w ośrodku - chętni mogą sprawdzić: turnus ZUS od 15.07.2019 r.
Pozdrawiam, Agnieszka
Gość

Post autor: Gość »

Dziewczyny, wielkie dzięki za Wasz czas i opinie.🌷
Ps żadnych dochodzeń prowadzić nie zamierzam 😁 do Daniela jechać też nie...
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Dziękuję Dziewczyny za Wasze opinie :kwiat:
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Lekki poślizg ;) ale trzeba docenić :kwiat:
Micha_l
Na forum od: 27 paź 2022 22:24
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: Micha_l »

Dzień Dobry
Byłem wraz z żoną w sanatorium turnus NFZ od 17.09.22 do 08.10.22 i chciałbym pochwalić obsługę. W szczególności kuchnie jedzenie wspaniałe, ani razu się nie powtarzające. Miłe Panie w recepcji, pielęgniarki,lekarka i rehabilitanci. Zabiegi na miejscu.Jedyny mankament brak zabaw na terenie budynku. ;)
ODPOWIEDZ