Hej. Ja jadę 28.10.2019 do Daniela. Skąd jesteś?
Sanatorium Daniel w Ustroniu
Re: Sanatorium Daniel w Ustroniu
Pozdrawiam WAS cieplutko Joanna.
P.S Jeśli kiedyś będę miała okazję tam być jeszcze raz to chciała bym żeby , Psycholog DAPHNE - (Kaczorek ) z bajek dla dzieci TAM BYŁA SERDECZNE DLA NIEJ POZDROWIENIA . JOANNA.
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
Byłam w Danielu latem 2019 roku. miałam opinię napisać od razu, ale ... jakoś zapomniałam. To był mój pierwszy pobyt, więc nie mam porównania, ale wypoczęłam naprawdę wspaniale. Jedzenie pyszne, gotowane na miejscu, o dodatkowy chleb można było zawsze poprosić i Panie dawały (nam nie brakowało). Czasem tylko brałam dodatkowe warzywa (pomidor, ogórek) bo ogólnie w większości jadam warzywa. Baza zabiegowa odnowiona, różne zabiegi typu prądy, lasery, wirówki, wanny; ale na sali gimnastycznej tylko po jednym sprzęcie typu rowerek, bieżnia i orbitrek. Basen mały, 17m długości, ale na upartego da się popływać. Cały personel ogólnie miły i pomocny. Pokoje i pościel czyste: 2 łóżka, szafa, stół i krzesła, trochę ciasno. Byłam latem, więc nie mogę stwierdzić, czy wieje przez okna. Akurat wymieniali balustrady na stalowe, od razu z miejscem na sznurki na pranie - przydatne, jak się ma basen codziennie. Według mnie najlepsze są najwyższe piętra, 4 lub 5, bo jest bardziej kameralnie: budynek typu "jaskółka" więc zwęża się ku górze, a po drugie widoki na góry przecudne. Daleko do centrum Ustronia, ale dzięki temu jest powód na spacerki dla zdrowia. Bar i kawiarnia na dole działa.
Z chęcią pojechałabym tam jeszcze raz i byłam zawiedziona, ze tym razem dostałam skierowanie do innego miejsca.
PS. Moja opinia jest prawdziwa, wpisałyśmy się również do księgi w ośrodku - chętni mogą sprawdzić: turnus ZUS od 15.07.2019 r.
Pozdrawiam, Agnieszka
-
Gość
Ps żadnych dochodzeń prowadzić nie zamierzam
Byłem wraz z żoną w sanatorium turnus NFZ od 17.09.22 do 08.10.22 i chciałbym pochwalić obsługę. W szczególności kuchnie jedzenie wspaniałe, ani razu się nie powtarzające. Miłe Panie w recepcji, pielęgniarki,lekarka i rehabilitanci. Zabiegi na miejscu.Jedyny mankament brak zabaw na terenie budynku.