Jak pojechać z drugą osobą nie mającą skierowania?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Jak pojechać z drugą osobą nie mającą skierowania?

Post autor: iwcia »

Witam wszystkich po długiej przerwie. :)
Czekam w kolejce, jak wszyscy, spodziewam sie skierowania w maju, może w czerwcu.Chciałabym pojechac z osoba,która nie ma skierowania, a która zaplaciłaby za np.2-tygodniowy turnus rehabilitacyjny, w tym samym sanatorium i terminie.
Czy jest taka mozliwość? Nie wiem czy wszystkie osrodki mają do dyspozycji miejsca na takie odpłatne turnusy.?
Proszę, napiszcie, jeśli wiecie coś na ten temat.
Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 70 razy

Re: Jak pojechać z drugą osobą nie mającą skierowania?

Post autor: darek »

Mając skierowanie mniemam ,ze z NFZ winnaś odrazu zarezerwować w tym samym czasie pobyt dla ..
Wiele osob jedzie ze znajomymi do tego samego a niejdnokrotnie na tym samym pietrze ośrodka

Dzis prawie 100% osrodków w czasie sezonu letniego OGRANICZAJA skierowania Funduszowe na żecz Osob prywatnych
wiozi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2012 17:21
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: wiozi »

Najlepiej zadzwonić, bezpośrednio do danego sanatorium i zarezerwować pokój dla tej drugiej osoby, jeśli już będzie znany termin wyjazdu. W sanatoriach tylko na to czekają, aby przyjeżdżali ludzie z gotówką! Ewentualnie można wynająć pokój " na mieście" - wszędzie w miejscowościach uzdrowiskowych są pokoje gościnne do wynajęcia.
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki darek :) ,pocieszyłeś mnie.Tak, skierowanie będzie z NFZ, jak tylko je otrzymam, zaraz zorientuję sie dzwoniąc do uzdrowiska.Mam nadzieję, że jest tak jak mówisz, że każdy ośrodek ma w rezerwie wolne miejsca na pobyty komercyjne,w przeciwnym razie będę nie pocieszona....Najgorsze jest to,że do czasu otrzymania skierowania nie bedę pewna, ale cóz, trzeba byc dobrej mysli :)
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wiozi, "na mieście" to nie to samo, zdecydowanie wolałabym w jednym ośrodku, ma sie wtedy poczucie, że wspólnie spedza sie czas.Jasne,że zawsze jest taka ostatecznośc, kwatery prywatne czekają.No cóz, zobaczymy, trzeba jeszcze troche poczekać. :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj iwcia :D Jak tylko dostaniesz skierowanie to dzwoń do sanatorium i poproś o rezerwację na ten sam pokój , ja tak pojechałam z mężem .Nie wiem tylko czy nie będą robić problemów bo ja robiłam rezerwacje na tą samą ilość dni,czyli 21 z wyżywieniem ale bez zabiegów a ty piszesz że 2 tygodnie.Podałam numer skierowania męża i musiałam wpłacić 30% ceny za pobyt , resztę płaciłam przy zakwaterowaniu.Tak było w Ciechocinku i pokój już czekał na nas, ale lepiej dzwonić bo może tam gdzie Ty jedziesz jest inaczej i wtedy to faktycznie tylko kwatera w pobliżu :D Pozdrawiam :kwiat:
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki Smuga :)
Właśnie o ten sam pokój mi chodzi!!! Moze byc tylko problem z tą rożnicą w dlugości pobytu....bo w gre wchodzą tylko 2 tygodnie.I to mnie martwi. Ale jestem dobrej mysli.
Pozdrawiam :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Próbuj ,próbuj ,ja wierzę że się uda....wszak płacisz i to nie mało ,a na kwaterach jednak o wiele taniej :D
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Smuga, czy mozesz mi zdradzić ile Cie wtedy kosztował ten prywatny pobyt w Ciechocinku? Oczywiscie, nie musisz mi odpowiadac,jesli to dla Ciebie krepujące.Ja zupełnie nie mam wiedzy jakie są obecnie cenniki.... :)
mariuszP
Na forum od: 08 sty 2014 21:15
Oddział NFZ: Opolski

Post autor: mariuszP »

co tam cennik, jak zależy to bierz, bo zawsz razem warto
ODPOWIEDZ