Poczekalnia na wyjazd w roku 2022

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Hejusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 lut 2022 18:44
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 9 razy

Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2022

Post autor: Hejusia »

Witam.
Każde województwo leci inaczej, mi spadnięcie z 51tys do 528(wczoraj) zajęło 37 miesięcy... :shock:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
DorotaB
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 maja 2011 15:33
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: DorotaB »

Hejusia to 3 lata + miesiąc, a jeszcze przydziału nie ma i czekasz! :shock: Kujawsko-Pomorskie wydaje się poszkodowane - na swoim terenie ma tyle różnych ośrodków sanatoryjnych i tak długie oczekiwanie.
W pomorskim NFZ pandemia wpłynęła na przyspieszenie kolejki - skierowanie złożyłam w pierwszej połowie lipca 2021, wg informacji z NFZ byłam 18.399 osobą oczekującą w kolejce. Minęło 9 miesięcy, a licznik pokazuje aktualne miejsce 2.280 i wydaje się, że mój wyjazd wypadnie na czas wakacji.
dorotka65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2018 18:33
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: dorotka65 »

Hejusia pisze: 08 kwie 2022 15:07 Dorotka65-dzięki, tak marzę o górach, że jak będzie coś innego to będę załamana, oby nie morze ,bo nad morzem bardzo źle się czuję, nawet musiałam się wyprowadzić do centralnej Polski bo jak mieszkałam nad morzem to ciągle byłam chora...
Pozdrawiam :kwiat:
Witaj,w/g mnie to dzwoń po zwroty,bo jak już będzie przydział to ciężko coś zmienić.
Ja osobiście też czuję się bardzo dobrze w górach,ale w okresie letnim to już mi bez różnicy czym mnie obdaruje NFZ.
Awatar użytkownika
Krzysztof 30
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2022 00:05
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Krzysztof 30 »

Witam zazdroszczę ja kocham morze i chętnie bym się tam przeprowadził ,mam nadzieję żę pojadę na turnus nad morze :D
Awatar użytkownika
Hejusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 lut 2022 18:44
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Hejusia »

Witaj,w/g mnie to dzwoń po zwroty,bo jak już będzie przydział to ciężko coś zmienić.
Ja osobiście też czuję się bardzo dobrze w górach,ale w okresie letnim to już mi bez różnicy czym mnie obdaruje NFZ.
[/quote]

Hej.
Próbowałam zwroty ale w góry , o których marzę, do tego dla dwóch osób trudno trafić. Niby wszyscy narzekają , że za dużo małżeństw jeździ to jednak podwójne zwroty ciężko trafić.
Jeszcze będę próbowała ale w każdej chwili spodziewam się przydziału...trudno, zobaczymy co los da :o
Awatar użytkownika
Krzysztof 30
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2022 00:05
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Krzysztof 30 »

Udało mi się być już trzy razy w Ustce 2015 , 2017, 2019 było super dwa razy w Perle i raz w Tęczy
Barbara2022
Na forum od: 10 kwie 2022 16:49

Post autor: Barbara2022 »

Od 19.04.2022 Polańczyk Plon czy jedzie ktoś autem z Katowic lub okolic???
cin33
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 mar 2022 14:43
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 3 razy

Post autor: cin33 »

Cześć,
a ja mam takie pytanie do bardziej doświadczonych. Przy jakiej liczbie wystawiają skierowanie? (chodzi o to czy jak np jestem 500-setny, czy 400-setny w kolejce, czy nie ma reguły?). Czy jak dostanę skierowanie to będzie to widać na stronie gdzie sprawdza się kolejkę z NFZ? (www.skierowania.nfz.gov.) Teraz w rubryce: co się dzieje z moim skierowaniem jest informacja:
skierowanie oczekuje w kolejce, na wyznaczenie miejsca i terminu leczenia. Jak zostanie wystawione skierowanie to w tej rubryce będzie taka informacje i będę mógł sobie zobaczyć je na swoim portalu pacjent.gov? Nr 4581 w pomorskim to długo jeszcze zejdzie? :) Dziękuję za podpowiedzi.
cin33
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 mar 2022 14:43
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 3 razy

Post autor: cin33 »

Hejusia pisze: 04 kwie 2022 15:18 Ciekawi mnie bardzo jaki procent Oczekujących wolałoby jechać w góry, a jaki nad morze ;)
I ciekawe czy jest ktoś kto najchętniej wybrałby niziny???
Hmmm....
U mnie dziś 989...kolejka bardzo zwolniła...
Pozdrawiam wszystkich Oczekujących :kwiat:
Z racji tego, że do morza mam 20 km chętnie pojechałbym w góry, choć dojazd komunikacją publiczną jest trochę trudny, a jechać jednej osobie samochodem 800 km przy dzisiejszych cenach paliwa to raz drogo, dwa nudno. Jakbym dostał Inowrocław, Włocławek czy Kamień Pomorski też bym się nie obraził. Alę spróbuję trochę pomóc losowi i po świętach dzwonię po zwroty.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Nie ma reguły jeżeli chodzi o numer, to jest tylko statystyka. Zadzwoń i dowiesz się kiedy planują Twój przydział.
ODPOWIEDZ