Konstancin - Jeziorna Oddział Uzdrowiskowo-Sanatoryjny

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
wiozi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2012 17:21
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Konstancin - Jeziorna Oddział Uzdrowiskowo-Sanatoryjny

Post autor: wiozi »

Otrzymałam przydział do w/w Uzdrowiska, od 19 lutego br,. jednak nie mogę nic znaleźć na forum o tym Oddziale. Chciałabym zasięgnąć informacji co to za obiekt, czego mogę się tam spodziewać zimą. Jeśli ktoś ma jakąś informację, bardzo proszę o przekazanie, może nie tylko ja skorzystam ale i inne osoby.
Łączę pozdrowienia!
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: Konstancin - Jeziorna Oddział Uzdrowiskowo-Sanatoryjny

Post autor: ewiko »

Wiozi,za mało danych. W Konstancinie jest jest kilka ośrodków rehabilitacyjnych.
wiozi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witam. Póki co tylko tyle informacji posiadam, tylko tyle jest napisane w przydzielonym mi sanatorium, na liście oczekujących. Może jak dostanę wersję papierową, coś więcej się doczytam, na dzień dzisiejszy tylko te informacje posiadam. Pozdrawiam cieplutko.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam. Ja byłam w CKR przy Gąsiorowskiego.Tam zajmują się pacjentami z problemami neurologicznymi oraz rehabilitacją narządu ruchu. Wiem że w Konstancinie jest również sanatorium dla pacjentów z chorobami układu krążenia..... pozdrawiam.
wiozi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Tak, ja właśnie na neurologię, to pewnie do tego CKR - jak napisałaś, pewnie za kilka dni nadejdą dokumenty, wtedy wszystko będzie jasne. Łączę pozdrowienia.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: syrenka »

Byłam tam ,,,ale tylko w ramach odwiedzin ,,,Wszystko wyremontowane ,,nowe oprócz jednego oddziału na parterze ,,,narządy ruchu ,,,masakra Dawno nie widziałam takich warunków ,,Mieli go remontować ,,Duży teren do chodzenia ,,,tężnie ,,,ale są też mankamenty jak wszędzie ,,,Nie wiem jak jest tam o tej porze ale latem ..wrzesień ,,,było super,,,Trochę daleka do centrum ale spacerki dobrze robią na kondycję ,,,Typowy odnowiony ośrodek rehabilitacyjny ,,trochę dziwny dojazd bo ulice były remontowane i jednokierunkowe ,,,może teraz będzie łatwiej ,,,jedzenie w miarę chociaż sama nie próbowałam ,,Typowe porcje szpitalne ,,,Pozdrawiam ,,B,,,
wiozi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dziękuję bardzo za informację, powoli, powoli, a dowiem się wiele. Dzięki jeszcze raz.
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 sty 2013 11:15

Post autor: dziunia60 »

wiozi pisze:Dziękuję bardzo za informację, powoli, powoli, a dowiem się wiele. Dzięki jeszcze raz.
Witaj.Wysłałam ci link na PW bo na forum chyba nie można.Pozdrawiam :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wiozi, jeśli jedziesz ze schorzeniem neurologicznym to bardzo możliwe że trafisz do CKR. Cóż mogę napisać o tym obiekcie. Pokoje na parterze tragiczne... nigdzie czegoś takiego nie widziałam.Nora, nic dodać nic ująć. Piętro, inny świat. Zrób wszystko aby tam Cię zakwaterowali. Zabiegi...słabiutkie. Takie otrzymuje w miejscu zamieszkania. Jedynie indywidualna rehabilitacja pod okiem dobrego specjalisty postawiła mnie na nogi. No i oczywiście cudowna kriokomora..... SUPER. Basen płatny. A wyżywienie jak dla mnie bardzo smaczne i ilościowo wystarczające. Warunki na stołówce bardzo skromne. Kubki obtłuczone co zniechęcało do wypicia kompotu. Lata 70. Byłam tam 2 lata temu więc być może coś się poprawiło. Jak dla mnie najważniejsze były zabiegi a te są na niskim poziomie. Aha, na tym samym turnusie był znajomy z chorobą NEUROLOGICZNĄ , on wyjechał bardzo zadowolony czego i Tobie życzę.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Przepraszam Wszystkich...... ta odpowiedź powinna być w dziale OCEŃ SANATORIUM. może ADMINIE przeniesiesz tam moją ocenę. :kwiat: Dziękuję......
Na stronie 65 WYJEŻDŻAM DO SANATORIUM jest więcej opinii na temat CKiR.
ODPOWIEDZ