CRR Iwonicz Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

CRR Iwonicz Zdrój

Post autor: GIENIA »

Właśnie wróciłam z turnusu 31 marzec - 20 kwiecień . Był to ostatni turnus na zasadach pandemicznych , tzn , wszyscy zakwaterowani byli w pokojach jednoosobowych .
Obecnie , już jest pełne obłożenie .

Przyjęcie na recepcji idzie sprawnie , opłata klimatyczna płacona gotówką , przy przyjęciu . Obok recepcji jest stołówka , od razu podchodzimy o przydzielenie nam miejsca .
Potem do pielęgniarek i do lekarza . Wieczorem pielęgniarki roznoszą karty zabiegowe .
Na zabiegi chodzimy w maseczkach , tzn. powinniśmy chodzić ;)

CRR w Iwoniczu , jest drugim po Horyńcu ośrodkiem , jeśli chodzi o jakość zabiegów . ( piszę tutaj oczywiście o ośrodkach KRUS owskich ) . Z tym , że w Iwoniczu jest o wiele łatwiejszy dostęp do wszystkich zabiegów . Nie ma stosowania praktyk , że jeden dostanie same zabiegi , takie jak są w każdej przychodni , a inny , bardziej operatywny ;) , otrzyma same zabiegi z tzw wyższej półki . Tutaj nie jest to stosowane .
Jest min fala uderzeniowa - 4 zabiegi w turnusie , są kąpiele perełkowe i inne , masaże podwodne , wirówki , jacuzzi , basen , masaże , zabiegi te sa dostępne dla wszystkich chętnych ,jest sala do ćwiczeń grupowych , sala do ćwiczeń z różnymi przyrządami , jest sauna i różne inne .
Po południu można korzystać , oczywiście odpłatnie z basenu , można też wykupić karnet . Nie znam cen .

Pokoje , to w zdecydowanej większości studia 2 + 2 , jest kilka samodzielnych dwójek , ale to wiadomo dla kogo , dla małżeństw ;) w tym studio jeden pokój jest większy , drugi znacznie mniejszy .
W pokojach czysto , są wszystkie potrzebne meble , pokoje na 1, 2 , 3 piętrze , wszystkie z balkonami . Nie ma lodówek , czajniki na korytarzu , szklanki , łyżeczki , talerzyki w pokojach .
W oknach żaluzje , duże parapety , mogące służyć za półkę .

Stołówka czyściutka , moim i nie tylko moim - zdaniem , jedzenie bardzo smaczne , zróżnicowane i w wystarczających ilościach . Tradycyjnie , zbyt mało warzyw .
Menu świąteczne na wysokim poziomie , mam porównanie do menu świątecznego sprzed roku w Sasance .... w porównaniu , Sasanka słabiutko wypada ;)

Wszyscy pracownicy , na każdym szczeblu , to bardzo sympatyczne i ciepłe osoby . Nooo , może poza jedną panią na recepcji ..

Organizowane jest dużo wycieczek , zapisy prowadzi miejscowe Biuro Podróży . Prowiantów ośrodek nie wydaje .
Kawiarenka i plac pod ognisko pozostawione są własnej inwencji ;)
W budynku jest stół do ping ponga i bilarda .
Obok budynku mini siłownia , ławeczki , alejki spacerowe .

Minusem , o którym wszyscy wspominali , jest brak sklepiku w ośrodku .... ośrodek oddalony jest od " Centrum " o ok 1 km .... były osoby poruszające sie o kulach , lub mające problemy z chodzeniem ... dla nich był problem choćby z zakupem napojów , czy czegokolwiek . Zmotoryzowane dusze robiły Im zakupy .

Sam Iwonicz :) ... dla osób lubiących spacerować po szlakach , dróżkach , lasach , oglądać źródełka , krzyże , kościółki , to wymarzone miejsce , dla pozostałych , to nudna mieścinka , no bo ileż można spacerować po deptaku o długości ok 300-400 m :roll:
Dla miłośników spędzania popołudnia na kanapie , przy kawie , cieście , piwie czy czymś innym , jest słynny , nader głośny Krakowiak .

W dniu przyjazdu pracownik Centrum , czeka już na przystanku i podwozi do ośrodka , tak samo jest też w dniu wyjazdu , podwozi na określone kursy .
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Re: CRR Iwonicz Zdrój

Post autor: lawenda »

Dzięki Gieniu za opinie. :kwiat:
Czyli CRR w Iwoniczu trzyma poziom w dalszym ciągu. Byłam tam dwukrotnie i zawsze wszystko było ok. :D
Gość

Post autor: Gość »

Dzięki Gienia za obszerną opinię, choć akurat jeśli o mnie chodzi to KRUS-owski wyjazd mi nie grozi.🙂
Pozdrawiam 🙂
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dziękuję Wam za odzew , moim zdaniem , jeśli chodzi o zabiegi tak ogólnie , to CRR w Iwoniczu , to najlepszy KRUS owski ośrodek :) tez byłam drugi raz , pierwszy raz z przydziału , drugi z wyboru , i też uważam lawendo , że ośrodek trzyma poziom :)
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

Dzieki Gieniu za opinie :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Gieniu :kwiat: cieszy fakt że jesteś zadowolona z pobytu w tak specyficznych czasie, Serdeczne Podziękowania za opinię, Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tak Andrzeju , bardzo jestem zadowolona , głownie z rehabilitacji , ale także z możliwości spotkania poznanych , gdzieś , kiedyś , osób 8-)
Ktoś przed chwila mi napisał , że znacznie wydłużyłam deptak , bo on ma ok 200 m :)
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Dzięki Gieniu za opis ośrodka , najważniejsze , że Kuracjuszka zadowolona :kwiat:
a długość deptaka nie jest aż tak istotna , miarką nie mierzyłaś ;)
Awatar użytkownika
Yark
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2018 18:09
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 2 razy

Post autor: Yark »

Dziękuje za czytelny opis, oby więcej podobnych od kuracjuszy po powrotach. Pozdrawiam i życzę zdrowia. :)
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Dziękuję Gieniu za ocenę :)
Mnie dobrze było w Iwoniczu.... może mnie jeszcze Górnik zaprosi ;)
ODPOWIEDZ