Pozdrawiam i czekam na dalsza relację
KOŁOBRZEG Perła Bałtyku
- Hejusia
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 22 lut 2022 18:44
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowano: 1 raz
Re: KOŁOBRZEG Perła Bałtyku
Pozdrawiam i czekam na dalsza relację
- juurr
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 sty 2016 11:36
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 7
Obfitość warzyw do posiłków , ten kawałek sałaty to na 4 osoby
Będą dalsze obrazy
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
- juurr
- Super Kuracjusz

A można i tak Niestety tak to tylko w restauracji My Fish
PLECAM pyszne rybki
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowano: 3 razy
Jadę 24.09 do Perły Bałtyku na poszpitalne leczenie dorosłych
...mam nadzieję, że będzie ok...i w miarę dobrze...
Juurr myśl pozytywnie i miej dobry humor i pozytywnego nastawienia życzę...i pisz proszę... Najważniejsze morze, spacery, miłe dni z rehabilitacją i cuuuuudnie chwile....Jak dzwoniłam do NFZ to mieli skierowania na kwiecień, że zwrotów, ale ja byłam niedawno, i tak nie mogę często- pracuję... matury, dyplomy i itd...
Będzie dobrze...juurr.... Na którym piętrze gościsz w Perle Bałtyku?...z windą nie ma kłopotu? Oby..... życzę wszystkiego dobrego i jak najlepszych chwil...
- juurr
- Super Kuracjusz

pobyt w Perle można porównać do tego jak wszystko podporządkować W I N D Z I E .Mieszkałem na 5 piętrze , średnio potrzeba było 15 min. aby dostać się np. na 1 do zabiegu, lub na 0 do stołówki .Niestety nie mogłem sobie pozwolić na marsze po schodach (zdrówko)
Wyjście na spacer ok.1 godz. plus 0,5 godz. winda ....itd a kuracjusze ,cóż jeśli ktoś porusza się na wózku to do windy się nie dostanie ....
słów brak aby wyrazić gniew,smutek itp jak się zachowują ludzie.........................................
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowano: 3 razy
Później schodami zaczęły schodzić, przed posiłkami tzw.pielgrzymki lub tasiemce... dużo ludzi. .hi... Chyba wtedy zatrybilam i przyzwyczaiłam się, nie było innego wyjścia, trzeba było radzić sobie. Też mieszkałam na 5 piętrze. Zauważyłam, że jak jest problem z windą, ludzie bywają zaniepokojeni, zirytowani i itd. i bywały osoby niemiłe w windzie, uwagi przeróżnego typu... Ale nie powinniśmy się tym tak przejmować i od tego uzależniać swój pobyt...I sugerować się, i denerwować, a zdystansować, by pobyt był udany. Jest b.blisko morze, są inne "plusy" w Perle Bałtyku... Ja tak starałam się podejść. Myślę, że nie jest to sanatorium dla ludzi, którzy mają problem z chodzeniem. Tak też bywa w innych miejscach - są takie lub inne niedogodności, mniejsze lub większe...
Dziękuję bardzo za napisanie, sama zastanawiam się, jak dam radę od 24 września jak zacznę turnus, ja to nic, ale jak zjedzie moja mama od 1 października, 85- letnia kobieta słabo chodząca, tylko z balkonikiem na 2 tygodnie...eh...Po Twoim wpisie strasznie zastanawiam się... Zaliczka płacona już...A tłumaczyłam Mamie, że trzeba pół godziny przed posiłkiem już zjeżdżać, tak wcześniej, bo długo czeka się... że nie da rady, będzie Jej ciężko, uparła się, bo ja jestem, tj.. będę.. eh..... Pamiętam też takie osoby, że oczekiwały na parterze koło recepcji, siedząc często na fotelach, by nie jechać do pokoju, bo jest problem z windą.. Juurr, jednak jak piszesz, że pobyt trzeba było przyporządkować windzie, to chyba dawałeś sobie radę!!
Na koniec- miła prawda- winda zawsze na mnie czekała ok.godz 22 na dole, koło recepcji ( wtedy nie było z nią żadnego problemu), jak wracałam ze spaceru z mola...lub z koncertu...hi.... serdecznie pozdrawiam
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 103 razy
- Podziękowano: 76 razy
To smutne , że w takim niby " dobrym " ośrodku , kuracjusze mają ograniczoną możliwość przemieszczania się . Nie każdy może chodzić po schodachjuurr pisze: 27 kwie 2022 22:47 Hej
pobyt w Perle można porównać do tego jak wszystko podporządkować W I N D Z I E .Mieszkałem na 5 piętrze , średnio potrzeba było 15 min. aby dostać się np. na 1 do zabiegu, lub na 0 do stołówki .Niestety nie mogłem sobie pozwolić na marsze po schodach (zdrówko)
Wyjście na spacer ok.1 godz. plus 0,5 godz. winda ....itd a kuracjusze ,cóż jeśli ktoś porusza się na wózku to do windy się nie dostanie ....
słów brak aby wyrazić gniew,smutek itp jak się zachowują ludzie.........................................
-
Gość
To moja teoria, nie musi być prawdziwa.