CZŁOWIEK DLACZEGO TAKI ZMIENNY JEST
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Re: CZŁOWIEK DLACZEGO TAKI ZMIENNY JEST
Najgorsze jest to , że jeśli ktoś powie prawdę niewygodną dla innych to natychmiast jest szkalowany . Tyle z mojej strony a teraz życzę wszystkim grzesznikom i świętym dobrej i spokojnej nocki .
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Ciężko mi by było opowiadać kolejne odcinki , dlatego w wielkim skrócie przedstawiłem parę koncepcji i postępów zawartych w tym czy podobnym serialu dokumentalnym. Jeżeli jest ktoś chętny na zapoznanie się to proponuję kolejny dokument na Planet+ pt. "Twórcy manipulacji" .
W naszym mózgu w każdej sekundzie powstają miliony nowych połączeń , które nas zmieniają. Za ich pomocą tworzymy nowe nawyki, przyzwyczajenia, wspomnienia. Wiele z tych połączeń zostaje mocno ugruntowanych w naszej podświadomości. To one decydują o tym, jak postrzegamy świat, jakie podejmujemy decyzje, a tym samym także o rezultatach naszych działań, a wszystko to bez naszej świadomej wiedzy. Okazuje się, że niestety nie da się ich zmienić. Zmiana już istniejącego zakodowanego w mózgu okablowania jest praktycznie niemożliwa.
Ale zawsze pozostaje "ale".... ale to już w książce pt. "Ciche przywództwo. Sześć kroków do polepszenia efektywności w pracy" - David Rock, konsultant zajmujący się wykorzystaniem potencjału mózgu w kontekście przywództwa i rozwoju osobistego.
Przynajmniej myślę, a nie jestem pochlebcą głośnym lub cichymogrodnik pisze: 10 maja 2022 19:32 Cześć. Witam.![]()
Andy12345, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ilu ludziom się naraziłeś.
Wepchnąłeś kij w mrowisko.
Naukowcy doszli do ciekawego wniosku.... gdyby ilość atomu wodoru w metrze3 byłaby za duża lub za mała ( różnica wynosi jedność ) to kosmosu by nie było i nas też
Hej Andy12345. Myślę że nie przyjąłeś mojego posta tak jak Dani888. Ale spoko. Tym, którzy w pojedynkę idą przez ten cyrk, zwany życiem trudniej.ANDY12345 pisze: 15 maja 2022 19:05Ciężko mi by było opowiadać kolejne odcinki , dlatego w wielkim skrócie przedstawiłem parę koncepcji i postępów zawartych w tym czy podobnym serialu dokumentalnym. Jeżeli jest ktoś chętny na zapoznanie się to proponuję kolejny dokument na Planet+ pt. "Twórcy manipulacji" .
W naszym mózgu w każdej sekundzie powstają miliony nowych połączeń , które nas zmieniają. Za ich pomocą tworzymy nowe nawyki, przyzwyczajenia, wspomnienia. Wiele z tych połączeń zostaje mocno ugruntowanych w naszej podświadomości. To one decydują o tym, jak postrzegamy świat, jakie podejmujemy decyzje, a tym samym także o rezultatach naszych działań, a wszystko to bez naszej świadomej wiedzy. Okazuje się, że niestety nie da się ich zmienić. Zmiana już istniejącego zakodowanego w mózgu okablowania jest praktycznie niemożliwa.
Ale zawsze pozostaje "ale".... ale to już w książce pt. "Ciche przywództwo. Sześć kroków do polepszenia efektywności w pracy" - David Rock, konsultant zajmujący się wykorzystaniem potencjału mózgu w kontekście przywództwa i rozwoju osobistego.
Przynajmniej myślę, a nie jestem pochlebcą głośnym lub cichymogrodnik pisze: 10 maja 2022 19:32 Cześć. Witam.![]()
Andy12345, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ilu ludziom się naraziłeś.
Wepchnąłeś kij w mrowisko.... może tym kijem Wisły nie zawrócę ale pewnie część się zastanowi nad życiem czy to iluzja czy doświadczenie czy eksperyment. Każdy może wierzyć w co chce ale wszechświat czy kosmos jak by go nie nazwać ( bo ogarnąć nie sposób, a teorii o jego mnogości czy rozmiarów nie wspomnę ) cały czas ewoluuje i w jakimś kierunku podąża. Czy to jest wszystko zaprogramowane czy samo metodą prób i błędów eksperymentuje ? A nauka w jakim stopniu kieruje naszymi zapatrywaniami czy wiarą ?
Naukowcy doszli do ciekawego wniosku.... gdyby ilość atomu wodoru w metrze3 byłaby za duża lub za mała ( różnica wynosi jedność ) to kosmosu by nie było i nas też![]()
wiem coś o tym, ponieważ i ja nie jestem ani cichym ani głośnym pochlebcą.
Pozdrawiam.
Nie wiem ile procent osób ma swoje zdanie, nigdy nie liczyłem statystyk. Cały czas mam swoje zdanie, swój sposób na życie. Każdy z nas na Forum ma swój pogląd na życie, bo ma do tego prawo. Jedni lubią otwartą dyskusję, i tu wyraża swoje myśli i poglądy, inni robią to na priv.
Nie wiem skąd biorą się ludzie, którzy myślą że mogą wpaść na forum, naubliżać komuś na priv. a później jakby nigdy nic się nie stało dalej prowadzić swoją debilną konwersację. Nie boję się pisać, nie bałem się nigdy, i nie będę bojaźliwy wobec, kogoś kto z szacunkiem do innych nie ma nic wspólnego, tym bardziej z dobrymi obyczajami.
Mam nadzieję, że osoba rozumująca inaczej niż ogólnie przyjęte zasady, zastanowi się co, do kogo, i w jaki sposób to robi.
Spokojnego wieczoru wszystkim życzę.
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Pochlebców, lizusów czy kłamców jest cała masa i tylko wtedy bardziej to dostrzegamy gdy nas to osobiście dotknie.
W każdej społeczności czy nawet grupie znajdzie się paru, którzy chcą nią przewodzić i narzucać swoje zdanie i światopogląd. To wszystko zależy od nas samych na jak wiele pozwolimy samozwańczym rządzicielom, którzy aby połechtać swoje ego posuwają się do manipulacji, kłamstw i knowań. W ostatnich czasach widać to praktycznie w bardzo wielu dziedzinach naszego życia. Czy jest jakieś tabu ? oczywiście, ale to elyty je tworzą, żeby im za bardzo nie wpychać łapek w ciemne szemrane interesiki.
K....stwo było jest i będzie.... ale to od nas samych zależy na ile pozwolimy aby się rozprzestrzeniało, tylko trzeba się mózgiem posługiwać , to nie boli
ps. Ewolucja zatacza dla nas koło coraz ciaśniejsze..... chyba nas będzie eliminować z tego doświadczenia
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 103 razy
- Podziękowano: 76 razy
-
kruszynkaK
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 04 lip 2021 22:24
- Podziękował: 330 razy
- Podziękowano: 70 razy
To dodam od siebie ,osoba nakręcona przez inną ,słucha opowieści o kimś kogo darzyła sympatią i
nie weryfikując tych pseudo informacji ustawia się bojowo ,do tej ,którą kiedyś broniła .
Zawiłe nieco prawda?A jakie prawdziwe .
Tylko ,że to jest problem tej pierwszej ,a nie tej trzeciej
Zycie jest piękne
- GIENIA
- Przyjaciel forum

-
Genever
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 31 maja 2022 06:44
- Podziękował: 19 razy
- Podziękowano: 73 razy
Może warto spytać? Przyjaźń duże słowo dla mnie. Za duże na znajomości przelotne i internetowe. Obecnie muszę komuś naprawdę zaufać aby podać numer telefonu.GIENIA pisze: 16 wrz 2024 15:14 Trudno znaleźć odpowiedź na to pytanie ..... Dlaczego człowiek taki zmienny jest ? na szczęście mnie to nie dotknęło , ale czytając forum .... faktycznie można coś takiego zauważyć .... osoba mająca przyjaciół , nagle oddala się od nich , dla innych znajomych , powiem więcej , zmienia nawet swoje poglądy , aby przypodobać się innej osobie .... no właśnie ... dlaczego ?![]()
Co do zmian podobno zmiany są integralną częścią życia. Od malutkich rzeczy do tych istotnych.
- GIENIA
- Przyjaciel forum