Warunki, wyposażenie pokoi, jedzenie- stoł szweedzki, bardzo dobre. Pokój 2 os. przeznaczony dla 1 osoby bez dopłaty, balkony malutkie, zabiegi średnie podobnie jak w większości takich Ośrodków. Ceny w porównaniu do innych miejsc o podobnym standardzie na dzień dzisiejszy należą do tych niższych. Ja za swój pokój 2 os. zapłaciłam 2520 i byłam sama. Otoczenie budynków : drzewa , krzewy, kwiaty, alejki , zadbane.,wszędzie bardzo czysto, widać rękę dobrego gospodarza.
Kawiarenka - tu mój niedosyt. Jest tam kawa, ciasto, lody, różne drinki, piwo czy inne mocniejsze alkohole , są tańce ale brakowało mi ... po prostu takiego klimatu, ciepła, intymności a przecież ludzi było sporo a mogłoby być jeszcze więcej bo obok tylko w Amber (gdzie nie zawsze wpuszczano wszystkich) były balety.
Na zewnątrz przy kawiarni i moim budynku (mieszkałam w Dorocie) ogródek :parasole, ławy i ...pusto . Nikt nie siedzi, nie pije kawy czy piwa , wieczorem cichutko. Może było jeszcze za wcześnie, za zimno ale kilka dni cieplejszych też było jeden nawet upalny ... a może w tym turnusie byli po prostu tacy kuracjusze ? O tym powie nam Terenia jak wróci
Program... nazwijmy kulturalny
Suchy prowiant na drogę przygotowany bardzo starannie w papierowych torbach z logo Dozamelu . Pani wręczając życzy zdrowia, szczęśliwej podróży i zaprasza ponownie.
Dodam jeszcze, że panuje całkowita swoboda. Można przyjmować gości , przychodzić kiedy się chce , nic nikogo nie obchodzi, recepcja w oddzielnym budynku .
Jeśli ktoś potrzebuje zaświadczenia o pobycie - trzeba zgłosić wcześniej . Wystawiają bez żadnych dodatkowych opłat.
Początkowo miałam problem z internetem . Po zgłoszeniu czekałam kilka dni ale wiadomo była majówka
To chyba wszystko co mogłabym dodać ach ręczników brać nie ma potrzeby - wymiana na życzenie , bezpłatnie.
Dozamel - polecam, jestem zadowolona ale czy tam wrócę ? Na dziś szukałabym jednak chyba czegoś podobnego nieco bliżej portu. Lubię w międzyczasie wyskoczyć gdzieś na szybką kawkę a tu blisko jest tylko Kurort Cofe i Caffe Venezie:)
To tyle tak na szybko , gdyby jakieś jeszcze pytania to wiadomo w miarę możliwości zawsze chętnie