Sanatorium położone w centrum Krynicy, blisko deptaka, od ulicy oddzielone parkiem Nitribitta. Między zabiegami można posiedzieć w parku na ławeczce. Wszystkie pokoje mają balkony. Mimo wskazań lekarskich nie dostałam pokoju jednoosobowego i mieszkałam w dwuosobowym. Pokój dość ciasny, wyglądał na jedynkę przerobioną na dwójkę. Wyposażenie takie sobie - brak szafek nocnych, jedna lampka. Niektóre pokoje są już po remoncie i wymianie mebli i wyglądają zdecydowanie lepiej. W budynku są dwie windy, często zapchane. W stołówce dość ciasno, trudno usiąść przy stoliku.
Jedzenie bardzo smaczne, urozmaicone i obfite. Co drugi dzień domowe ciasto. Kolacje często na gorąco. Moim zdaniem personelowi należy się medal, bo za tak niską stawkę żywieniową dokonuje cudu
Lekarka do której miałam szczęście trafić (dr []) przesympatyczna i bardzo otwarta. Spora baza zabiegowa. W przeciwieństwie do innych sanatoriów - nie było obowiązku picia wody jako zabiegu, gimnastyka też nie była obowiązkowa i nie skąpiono masażu. Fizjoterapeuci bardzo sympatyczni i kompetentni. Na masaż trafiłam do pana (chyba) [], który masował świetnie. Żeby nie było zbyt kolorowo - zabiegi trwają tylko po 10 minut, jedynie gimnastyka w basenie pół godziny. Basen dostępny tylko na gimnastykę w wodzie, strefa SPA nadal nieczynna. W budynku jest też grota solna, dodatkowo płatna. Kriosauna - tylko komercyjnie. Do dyspozycji kuracjuszy - kaplica.
Pokoje sprzątane co drugi dzień, wymiana ręczników w połowie turnusu. Dwa ręczniki do dyspozycji. Czajnik w pokoju. Żelazko do wypożyczenia w recepcji. TV dodatkowo płatna - nie korzystałam, więc nie wiem, za ile. Wi-fi działa tylko na dwóch kondygnacjach. Przy stołówce mini biblioteka. Na dole kawiarnia czynna 10-12 i 18-22, codziennie od 19-22 wieczorek z muzyką na żywo. W kawiarni ciastka, pyszna kawa, piwo i drinki.
Jak zwykle kiermasze odzieży. I jak zwykle wycieczki oferowane przez miejscowe biuro podróży.
Wiem, że ludzie którzy przyjechali samochodami, mieli problem z parkowaniem. Opłata za parkowanie od 100 do 210 zł. Opłata klimatyczna ok. 100 zł.
Ogólnie (mimo pewnych minusów) sanatorium oceniam pozytywnie. Krynica jest przepiękna, pogoda dopisała
W razie pytań, służę odpowiedzią